Zaman: 08 Şub 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 42 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: 2011 deki sınav
MesajGönderilme zamanı: 10 Ağu 2010 
Moderators

2011 de her Üniversite kendi sınavını yapacak, yös'e benzeyen bir sınav olacak büyük ihtimalle,ama Boğaziçi gibi bazı Üniversiteler sadece SAT sınavı ile alacaklar.

Fakat seneye nasıl olacağı konusunda henüz bir netlik yok, her üniversite yös gibi bir sınav yapacak ama üniversite üniversite dolaşıp sınava girmek kolay değil.Aynı Amerikadaki gibi olacak yani,kim hangi üniversite istiyorsa gidip o üniversitenin sınavına başvuracak,her üniversiteye ayrı sınav parası, sonra başvuru parası,noter masrafları ,tercüme masrafları,dünyanın parası gidecek yine :(

Profil E-posta  

Mesaj Başlığı: Re: 2011 deki sınav
MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2010 
Admin
Kullanıcı avatarı

SAT Sınavı ve Kurslarında Detaylı bilgi http://www.metropoldershaneleri.com/kur ... t-kurslari dan alabilirsiniz :)

Profil E-posta  

Moderators

SAT resmi websitesi: www.collegeboard.com ( kayıt buradan yapılıyor, deneme testleri de ücretsiz)
İngilizce bilgisi iyi seviyede olması lazım SAT sınavında iyi puan almak için, sadece Matematik-Ceometri testini çözmek yetmiyor,mat soruları YÖS den daha kolay ama ingilizce uzun metinler ve "vocabulary" soruları insanı zorluyor toplam puana da çok katkısı var, Üniversiteler en az 1100 toplam istiyor SAT testinden,bazıları 1200 puan,tabi bu baraj puandır, 1300 puan alanın üniversiteye yerleşme şansı daha fazla doğal olarak.

Profil E-posta  

Ben metropolun sitesine baktim. yaklasik 7 aylik hazirlik sureci var 30 hafta tam.
fakat sat hazirlik en fazla 2 ay surer. para kazanmak icin bu kadar uzun bir program yapmislar galiba :D Fiyatlari ne kadar acaba? sat math ve verbal in ayri ayri fiyatlari konusunda bilgisi olan var mi ?

Profil E-posta  

Moderators

SAT için sadece ingilizce çalışmak yeterli,özellikle de kelime bilgisi,google'da özellikle SAT kelime bilgisi listelerine ulaşıp özellikle ezberleyenler var.
SAT için 8 ay hazırlanmaya gerek yok, dershaneler tabiki uzatacaklar süreyi,sonuçta başka türlü nasıl para kazanacaklar?

İnternetde bir sürü SAT sınavında çıkmış soru örnekleri var,matematik soruları çok basit,hatta formülleri bile veriyorlar,hesap makinesi serbest,statistik ve olasılık konusu var,grafik ve tablo yorumu var YÖS den farklı olarak.

Fakat iyi bir skor almak için ingilizceden iyi puan almak gerekiyor,en az orta seviyede ingilizce bilmek gerekiyor ve çok geniş kelime bilgisine hakim olmak gerekiyor.
Bazı metinler shakespeare ingilizcesi.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2010 

mithatak yazdı:
SAT için sadece ingilizce çalışmak yeterli,özellikle de kelime bilgisi,google'da özellikle SAT kelime bilgisi listelerine ulaşıp özellikle ezberleyenler var.
SAT için 8 ay hazırlanmaya gerek yok, dershaneler tabiki uzatacaklar süreyi,sonuçta başka türlü nasıl para kazanacaklar?

İnternetde bir sürü SAT sınavında çıkmış soru örnekleri var,matematik soruları çok basit,hatta formülleri bile veriyorlar,hesap makinesi serbest,statistik ve olasılık konusu var,grafik ve tablo yorumu var YÖS den farklı olarak.

Fakat iyi bir skor almak için ingilizceden iyi puan almak gerekiyor,en az orta seviyede ingilizce bilmek gerekiyor ve çok geniş kelime bilgisine hakim olmak gerekiyor.
Bazı metinler shakespeare ingilizcesi.

Dogru soyluyorsun guzel kardesim, benim de bu sinava girmek fikrim var. yaklasik aralika kadar ingilizcemi gelistirmeyi dusunuyorum. aralik-ocak aylarinda hazirlik sonra da sinavlarina girmek istiyorum SAT in, bana bir tavsiyen var mi bu konuda ? yalniz butcem oyle pek bol sayilmaz ona gore :) Bu kurslarin fiyatlari birkac bin liradir simdi :(

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2010 
Moderators

Kırtasiyeden SAT hazırlık kitabı alıp çalışmak en doğrusu,çıkmış testlere göz at,çözmeye çalış.Bazı SAT kitapları ve örnek testleri var internetde download edilebilir.
Dershaneye gidip bir sürü para vermeye gerek yok ama ingilizce seviyen iyi değilse o zaman yoğun ingilizce kurslarına gitmek yararlı olur.
SAT sınavı yılda 4-5 kez yapılıyor, en az 4 şansın var yani.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2010 

mithatak yazdı:
Kırtasiyeden SAT hazırlık kitabı alıp çalışmak en doğrusu,çıkmış testlere göz at,çözmeye çalış.Bazı SAT kitapları ve örnek testleri var internetde download edilebilir.
Dershaneye gidip bir sürü para vermeye gerek yok ama ingilizce seviyen iyi değilse o zaman yoğun ingilizce kurslarına gitmek yararlı olur.
SAT sınavı yılda 4-5 kez yapılıyor, en az 4 şansın var yani.

evet, kisitli butceyle yapilacak olan en dogrusu budur bence de ;) tesekkur ederim kardesim ;)

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2010 

YÖS bu sene sondu, bu forum 2011 de olur mu bilmiyoruz.Moderatörümüz mithatak da forumda olmaz büyük ihtimal, bizi kim bilgilendirecek? :(
2011 de kime danışacağız?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2010 
Kullanıcı avatarı

peki yös 2010 da aldiigmiz puan 2 sene gecerli , 2011 de gecerli olacak mi onu bilen var mi ?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 21 Eyl 2010 

ben bu sene okulu bitirecegim yos puani 2 sene kecerlimi yani gelecek sene yine puanimi gondere bilirmiyim

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 22 Eyl 2010 
Moderators

Bilmiyoruz, ÖSYM Başkanı istifa etti, şu an hiç birşey belli değil. Başka sınava da gir bence işini garantiye al.Bu sene bile YÖS ü kabul etmeyen Üniversite oldu.
İyi araştır ve ona göre plan ve program yap.Liseyi Türkiyede bitiryorsan işin daha zor çünkü liseyi Türkiyede bitirenlerle ilgili YÖK ün son çıkan kararı var,onu oku ve bilmeyen arkadaşlarına bu linki transfer et.

http://www.yok.gov.tr/content/blogcategory/222/43/

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 14 Eki 2010 
Moderators

metropol dershanesinden gelen bilgiye gore 2011 icin ogrenciler universitelerin yapacagi kendi sinavlarina veya SAT sinavina hazirlanmalari gerekiyor.Fakat SAT dan cok iyi puan alip yerlesemeyenler oldugu icin kafalar biraz karisik.Bu kisilerin haklarini aramalari tavsiye ediliyor.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 25 Eki 2010 

ben almanyada yasiyorum
ve burda abiturumu yapiyorum
son senem ve türkiyede okumak istiyorum
birkac aydir üniye giris icin yapmam gerekenleri arastiriyorum ve kafam cok karisik
dedigim gibi son senem mayista sinavlarimi vericem ve biticek
ama yös kaldirildi yada kaldirilmadi hic birsey belli degil
suanda türkiyede üniversiteye girebilicegimi hic sanmiyorum
size sormak istiyorum bide
ben 13 sene almanyada okula gittim gymnasiumda abiturumu yapiyorum
yalniz trdeki sinavlar icin hic bir kursa gitmedim
suandada hic bir hazirlik yapmiyorum cünkü ne yapicagimi bilmiyorum
ayrica dedigim gibi sinavlar mayista heralde trdeki sinavlarda ayni tarihte olur
sonra türkiyede istanbulda üniversiteye girmek istiyorum
bide almanyadan heralde basvuran vardir baya
yani benim bu sene girme sansim varmi yoksa hayal kurmaktan vazmi geceyim
lütfen yardimci olun :(

En son nergis88 tarafından 25 Eki 2010 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 25 Eki 2010 
Moderators

YÖS sınavı 2011 artık olmayacak. Üniversiteler kendi sınavlarını yapacak.
SAT sınavına girenler de başvurabilecek.
Eğer almanyada üniv okuma imkanınız varsa orada devam edin.
Şu an kesin ve net olan bilgileri yazdım size.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 28 Eki 2010 

mithatak yazdı:
YÖS sınavı 2011 artık olmayacak. Üniversiteler kendi sınavlarını yapacak.
SAT sınavına girenler de başvurabilecek.
Eğer almanyada üniv okuma imkanınız varsa orada devam edin.
Şu an kesin ve net olan bilgileri yazdım size.

Peki universiteler kendi sinavlarini nerde ne zaman yapacaklar yani adi ustunde YOS yabancilar icin universiteler kendi sinavlarini turkiyedemi yapacaklar biz sinava girmek icin turkiyeyemi gelmeliyiz?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 29 Eki 2010 
Moderators

evet bizzat gelip universitenin sinavina katilman gerekiyor veya SAT a gireceksin bulundugun ulkede.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2010 

nergis88 yazdı:
ben almanyada yasiyorum
birkac aydir üniye giris icin yapmam gerekenleri arastiriyorum ve kafam cok karisik
ayrica dedigim gibi sinavlar mayista heralde trdeki sinavlarda ayni tarihte olur

arkadasim söylendigi gibi yös 2011 olmiyacak, bende almanyada abi yaptim, bu sene basvurdum ama neler olmadiki, 64 küsür puanla acikta kaldim, ki bu hic bir sey, biri 67 ile tipa girememis, onuda gectim 47, 53 59 la tipa girenler olmus....yani anliyacagin sistem adaletli islemiyor...sana tavsiye cok gelir, ama senin belli bir amacin varsa bir sekilde ona ulasirsin..benimde mod gibi tavsiyem, almanyada oku, ama tipsa hayalin, ve giremiyorsan , türkiyeyi denemek lazim...türkiyeye abi ilede basvurabilirsin bu arada...ne yap biliyormusun. teker teker ünileri ara sor, ortalamani söyle ama onlarin söyliyecekleri garanti sayilmaz...illaki garanti istiyorsan o zaman sat veya iste o sinavlara hazirlanmayi kafan koy bence... ben almanyada bir dershaneye gitmistim isim vermeyim...biraz arastirmak gerek...ah ah..Allah yardimcimiz olsun...

ne okumak isterdin?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2010 

Nurdamlasi yazdı:
nergis88 yazdı:
ben almanyada yasiyorum

arkadasim söylendigi gibi yös 2011 olmiyacak, bende almanyada abi yaptim, bu sene basvurdum ama neler olmadiki, 64 küsür puanla acikta kaldim, ki bu hic bir sey, biri 67 ile tipa girememis, onuda gectim 47, 53 59 la tipa girenler olmus....yani anliyacagin sistem adaletli islemiyor...sana tavsiye cok gelir, ama senin belli bir amacin varsa bir sekilde ona ulasirsin..benimde mod gibi tavsiyem, almanyada oku, ama tipsa hayalin, ve giremiyorsan , türkiyeyi denemek lazim...türkiyeye abi ilede basvurabilirsin bu arada...ne yap biliyormusun. teker teker ünileri ara sor, ortalamani söyle ama onlarin söyliyecekleri garanti sayilmaz...illaki garanti istiyorsan o zaman sat veya iste o sinavlara hazirlanmayi kafan koy bence... ben almanyada bir dershaneye gitmistim isim vermeyim...biraz arastirmak gerek...ah ah..Allah yardimcimiz olsun...

ne okumak isterdin?

cevap icin sagol ol
benim hayalim türkiyede okumak daha dogrusu türkiyede yasamak
yös kalkti deniliyor ama sinav yine olucak
ve bu sekilde hazirlik yapamiyorum
ayrica bu sene abi yaptigim icin dershaneye gidebilirmiyim bilmiyorum
tip okumak istemiyorum kesinlikle
sende bu sene girmissin sinava abinide bu sene mi yaptin yoksa bir sene hazirlik mi yaptin acikta kalmissin cok üzüldüm simdi ne yapiyorsun seneye tekrar denicek misin yoksa almanyada mi üniye girdin
giremediysen calismaya devam ediyormusun
ediyorsan nasil hazirlandigini söyleye bilirmisin
galiba benimde yavas yavas baslamam lazim :)

Profil E-posta  

Moderators

nergis88 yazdı:
ben almanyada yasiyorum

Bu durumda SAT 'a hazırlanabilirsin eğer ingilizcen iyiyse, iyi değilse biraz geliştir, SAT da daha çok iyi seviyede ingilizcesi olanlar iyi puan alıyor.
Abiturdan puan önemli tabi, Abitur ile kabul eden üniversiteler var Türkiyede, YÖK ün web sitesinde yazılı kaç puan istedikleri ama abitur,bakalorya gibi diplomalar garanti değil.
Türkiyede bu işler üniversiteelrin inisyatifine bırakıldı ve torpil de çok işliyor, şeffaf, adil, mantıklı, çalışanın hakkını yemeyen bir sistem henüz icad edilmedi malesef :(
YÖS den, Abitur'dan, SAT dan çok yüksek puanlar alıp bu sene hiç biryere yerleşemeyen çok kişi var. Moralini bozmak istemem ama Türkiye'de okumak artık çok zorlaştı,eskiden herşey daha kolaymış.
YÖS sorularının bile satıldığı söyleniyor,artık gerisini sen düşün!

Profil E-posta  

[/quote]
cevap icin sagol ol
sende bu sene girmissin sinava abinide bu sene mi yaptin yoksa bir sene hazirlik mi yaptin acikta kalmissin cok üzüldüm simdi ne yapiyorsun seneye tekrar denicek misin yoksa almanyada mi üniye girdin
galiba benimde yavas yavas baslamam lazim :)[/quote]

hayallerinin pesini birakmamak icin cabalamak gibi güzel bir sey olamaz herhalde:)
simdi pesin pesin söyleyeyim, olurda zorlukla karsilasirsan, bilki ilerledigin yolda zorlukla karsilasmazsan, o yol senin dogru yolun olamazmis....ne kadar dogru herkes kendi karar versin tabi;)..neyse konuya dönelim.)
ya ben abi ile basvurmadim hep yösle basvurdum, benim arkadasim abi ile akdenize basvurdu ve tipa alindi;) senye ben onuda deniyecegim, antalya almanlara bir ayri davraniyor sanki;)
ben henüz üniye girmedim,antalyanin tip icin kabul ettigi ortalamayla burda beklemeye aliniyorsun ama sommersemster icn basvurmayi düsünüyorum yineden, losverfahren var onlarada, onun disinda seneye yine türkiyeye bazilarina abi bazilarinada yös puanimla basvurmayi istiyorum...
simdi senin elinde bir abi var, aslinda abi cok degerli olmali onlarin gözünde, ama bazen olmuyor iste...bu arada torpil ile giren cok oluyor....tip okumak istemiyorsan isin daha kolay aslinda...
yös kalkti evet ama ünilerin sinavi var, sat sinavi var, bunlar icin dershaneye gidilebilinir , ama yös ü son anda yine cikartirlarsa o ayri tabi..
ben abimi aldigim sene yös hazirliklarina baslamistim, seninki daha zor olabilir, hem abi hem bu hazirliklar
ama iyice arastirmadan , dershaneye gidip bosyerine para da harcama,
bak sen almanyadada girebilirsin, sonra yarim veya bir sene sonra, türkiyeye gecisde yapabilirsin ..öyle imkanlarda varya...eger türkiyede alinamazsan, bos yerine zaman kaybetme, burda basla türkyieye degistir ..suan baska tavsiyede bulunamiyacagim ..
bende cok fazla bilgiye sahip degilim...

Profil E-posta  

Moderators

Bilgi: hem Abitur hem de SAT veya YÖS puanla başvurulmuyor aynı anda, bir belgeyi tercih etmen lazım.hangisi ile yerleşmenin daha garanti oldugunu da kesinlikle söylemiyorlar.

Profil E-posta  

mithatak yazdı:
nergis88 yazdı:
ben almanyada yasiyorum

Bu durumda SAT 'a hazırlanabilirsin eğer ingilizcen iyiyse, iyi değilse biraz geliştir, SAT da daha çok iyi seviyede ingilizcesi olanlar iyi puan alıyor.
Abiturdan puan önemli tabi, Abitur ile kabul eden üniversiteler var Türkiyede, YÖK ün web sitesinde yazılı kaç puan istedikleri ama abitur,bakalorya gibi diplomalar garanti değil.
Türkiyede bu işler üniversiteelrin inisyatifine bırakıldı ve torpil de çok işliyor, şeffaf, adil, mantıklı, çalışanın hakkını yemeyen bir sistem henüz icad edilmedi malesef :(
YÖS den, Abitur'dan, SAT dan çok yüksek puanlar alıp bu sene hiç biryere yerleşemeyen çok kişi var. Moralini bozmak istemem ama Türkiye'de okumak artık çok zorlaştı,eskiden herşey daha kolaymış.
YÖS sorularının bile satıldığı söyleniyor,artık gerisini sen düşün!

sat icin hazirlanmak yerine üniversitelerin yapicaga sinavlara hazirlanmak daha mantikli geliyor ayrica sat dan kac puan almam gerekitigini anlamadim
yökün sayfasinda aciklama var ama en son 4len aliyor diyor
bu ne demek tipa 4len alicak halleri yok yani hic birsey ifade etmiyor
sen girdin mi üniversiteye yoksa önümüzdeki sene mi girmeyi düsünüyorsun

Profil E-posta  

Nurdamlasi yazdı:

cevap icin sagol ol
galiba benimde yavas yavas baslamam lazim :)[/quote]

hayallerinin pesini birakmamak icin cabalamak gibi güzel bir sey olamaz herhalde:)
simdi pesin pesin söyleyeyim, olurda zorlukla karsilasirsan, bilki ilerledigin yolda zorlukla karsilasmazsan, o yol senin dogru yolun olamazmis....ne kadar dogru herkes kendi karar versin tabi;)..neyse konuya dönelim.)
ya ben abi ile basvurmadim hep yösle basvurdum, benim arkadasim abi ile akdenize basvurdu ve tipa alindi;) senye ben onuda deniyecegim, antalya almanlara bir ayri davraniyor sanki;)
ben henüz üniye girmedim,antalyanin tip icin kabul ettigi ortalamayla burda beklemeye aliniyorsun ama sommersemster icn basvurmayi düsünüyorum yineden, losverfahren var onlarada, onun disinda seneye yine türkiyeye bazilarina abi bazilarinada yös puanimla basvurmayi istiyorum...
simdi senin elinde bir abi var, aslinda abi cok degerli olmali onlarin gözünde, ama bazen olmuyor iste...bu arada torpil ile giren cok oluyor....tip okumak istemiyorsan isin daha kolay aslinda...
yös kalkti evet ama ünilerin sinavi var, sat sinavi var, bunlar icin dershaneye gidilebilinir , ama yös ü son anda yine cikartirlarsa o ayri tabi..
ben abimi aldigim sene yös hazirliklarina baslamistim, seninki daha zor olabilir, hem abi hem bu hazirliklar
ama iyice arastirmadan , dershaneye gidip bosyerine para da harcama,
bak sen almanyadada girebilirsin, sonra yarim veya bir sene sonra, türkiyeye gecisde yapabilirsin ..öyle imkanlarda varya...eger türkiyede alinamazsan, bos yerine zaman kaybetme, burda basla türkyieye degistir ..suan baska tavsiyede bulunamiyacagim ..
bende cok fazla bilgiye sahip degilim...[/quote]

sen tip okumak istiyorsun anladigima göre insallah önümüzdeki sene kazanirsin
antalya felan diyorsun yabanci olarak istanbulda bir bölüm kazanmak imkansiz mi
cünkü istanbul olmazsa hic gidemem türkiyeye
ben bu sistemi anlamadim ben abiturumu yaptim mi yaptim(yapmak üzereyim)
12 sene degilde 13 sene okudum sende sistemi biliyorsun
össye girmiyoruz belki ama daha zorlu bir dönem ve daha zor sinavlardan geciyoruz
ee niye almanyadan gelen ögrenciler daha zor üniversiteyi kazaniyorda ne biliyim irandan azerbaycandan gelen giriyor
bu kadar zor olamaz
yatay gecise deginmissin bu mümkün mü
yani simdi almanyada baslasam üniye bir sene sonra türkiyeye gecis yapsam olur mu
yine cikmasin zorluklar
bir soru daha üniversitelerde tüm bölümlerde yabancilara kontenjan ayriliyor mu yoksa belirli bölümlere mi girme sansimiz oluyor
ayrica yöse türkiyede liseyi bittirenlerde giriyordu simdi sansimizin artmis olmasi lazim
ve almanyadan genelikle fachabisini yapan giriyordu
bide cogu heralde almanyadan gelen ögrenciler tip istiyordu
yani sansim artmis olabilir mi
sonucda basta yösün kalkmasina gelen tepkiler yabanci ögrencilerin girisi
kolaylasti yönündeydi yoksa kendimi avutmak icin teori mi üretmeye basladim
gercekten hayallerimin yikilmasindan korkuyorum
bastan bilsem ona göre hazirlarim kendimi

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Kas 2010 

[/quote]

sen tip okumak istiyorsun anladigima göre insallah önümüzdeki sene kazanirsin
antalya felan diyorsun yabanci olarak istanbulda bir bölüm kazanmak imkansiz mi
cünkü istanbul olmazsa hic gidemem türkiyeye
ben bu sistemi anlamadim ben abiturumu yaptim mi yaptim(yapmak üzereyim)
12 sene degilde 13 sene okudum sende sistemi biliyorsun
össye girmiyoruz belki ama daha zorlu bir dönem ve daha zor sinavlardan geciyoruz
ee niye almanyadan gelen ögrenciler daha zor üniversiteyi kazaniyorda ne biliyim irandan azerbaycandan gelen giriyor
bu kadar zor olamaz
yatay gecise deginmissin bu mümkün mü
yani simdi almanyada baslasam üniye bir sene sonra türkiyeye gecis yapsam olur mu
yine cikmasin zorluklar
bir soru daha üniversitelerde tüm bölümlerde yabancilara kontenjan ayriliyor mu yoksa belirli bölümlere mi girme sansimiz oluyor
ayrica yöse türkiyede liseyi bittirenlerde giriyordu simdi sansimizin artmis olmasi lazim
ve almanyadan genelikle fachabisini yapan giriyordu
bide cogu heralde almanyadan gelen ögrenciler tip istiyordu
yani sansim artmis olabilir mi
sonucda basta yösün kalkmasina gelen tepkiler yabanci ögrencilerin girisi
kolaylasti yönündeydi yoksa kendimi avutmak icin teori mi üretmeye basladim
gercekten hayallerimin yikilmasindan korkuyorum
bastan bilsem ona göre hazirlarim kendimi[/quote]

cok tsk ederim canim:) ins olur seneye..
yok yanlis anlama, tek antalya degil, bir cok üni hatta istanbula yabanci uyruklu ögrenci kabul ediyor, benim dedigim antalya abiye daha cok deger verdigi...bu seneki sonuc onu gösterdi..sonucta antalya almanlarin diyari dermisim:))

dediklerinle fazlasiyla haklisin, abi nin degerini, yani karsiligini bazen göremiyorsun, ya bu sene kizin biri 1,6 ile istanbul tipa girememis...listede gördüm..düsün yani abiye bictikleri degeri...
bak bunu unutma torpillede girenler var, evet iranli azeriyi aliyorlar, ama almani bu sene baya "hor gördüler":(
ama bu sene yösdede baya usülsüzlükler , kopyalar falan olmus, belki okumussundur..
birde unutma zorluklar cikabilir, kacamazsin, belkide cikmasi daha hayirli olur, bilmiyorum ne demek istedigimi anladinmi?

evet tüm bölümlerde yabancilar icin kontenjan aciliyor,türkiyede bir cok üniye basvurabilirsin, istanbulada;)
ama belki tip istemezsen abinle alinma ihtimalin büyük olabilir...aslinda yök, ösym, ve ünileri arayip bu konu ile ilgili baski veya sikayet etmeliyiz...
biliyormusun basta bende demistim, fachabiliye göre , veya türkiyede 12 sene okuyana göre daha iyidir allg. abimiz..ama ona sanki hic bakilmiyor...bazilarinin yaninda...

yösün kalkmasi haberinden sonra hic bir ögrenci acikta kalmiyacak denildi..ama ben ve nice kisiler acikta kaldik...ümitlerimiz seneye...
diyorsunki cok ümitlenmiyeyimmi...bence herseye hazirlikli ol!

bak yatay gecis yapanlar cok, benim duyduklarim almanyadan tr ye gidenler, ama tersinide duydum...sen ünili olduktan sonra seni kabul etmesi daha kolay olsa gerek...eger flatin varsa ünileri arayip sorabilirsin, ilgilenirler...

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 42 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: