Zaman: 19 May 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 300 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: ALMANYA VATANDAŞLARI
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2008 

arkadaslaarr aranizda bu sene metropole kayit yaptiracak var mi ?? Yani almanyadan yada diger ülkelerden ??

Profil E-posta  

tugce yazdı:
arkadaslaarr aranizda bu sene metropole kayit yaptiracak var mi ?? Yani almanyadan yada diger ülkelerden ??

Metropol dersanesi zaten Ankara'da. Nasıl Almanya'dan gideceksin ki?

Profil E-posta  

ankarada arkadasimin yaninda kalmayi düsünyorum.
Sende mi almanyadasin ?

Profil E-posta  

tugce yazdı:
ankarada arkadasimin yaninda kalmayi düsünyorum.
Sende mi almanyadasin ?

Evet Almanya'dayım. :)

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 26 May 2008 

düsünmüyormusun dershaneye falan gitmeyi ?

Profil E-posta  

tugce yazdı:
düsünmüyormusun dershaneye falan gitmeyi ?

Yoo, evde YÖS'e özel hazırlanmış kitaplarla çalışmak yeterli olur diye düşünüyorum.

Profil E-posta  

Slm millet ya bisi soracagm ben :::
Bizden cok muu :D:D Yani YÖS´e girecek alman vatandasi ??? :D
nekadar az olursa okadar cok sansim oluyomus dogrumu ??

Profil E-posta  

tugce yazdı:
Slm millet ya bisi soracagm ben :::
Bizden cok muu :D:D Yani YÖS´e girecek alman vatandasi ??? :D
nekadar az olursa okadar cok sansim oluyomus dogrumu ??

Aynı Üniversite'de aynı bölüm'e başvuran öğrenciler, mümkün olduğunca ayrı uyruklardan olursalar bu iyi olur. Çünkü üniversiteler mesela kontenjan 10 ise, o zaman bir uyruktan en fazla %20 öğrenci aldığı için, bu durumda 2 öğrenci alır aynı uyruktan. Mesela sen ve bir başka alman uyruklu öğrenci. Alman uyruklu çok fazla yok, ama en nadirlerinden biri de değil. Sanırım Azeri ve İran vatandaşları çoğunlukta. :) Yani kısacası sadece çok fazla öğrenci aynı uyruk'tan başvuru yaparsa, en iyileri seçilir. Bu durumun seni çok fazla etkileyeceğini tahmin etmiyorum. :wink:

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 29 May 2008 
Kullanıcı avatarı

)))Siz, almanlar goruyorum turk4e 4ok guzel konu6uyorsunuz. Aferin size! :wink:

MesajGönderilme zamanı: 30 May 2008 

Slm millet bi sorum olacaktı :?:

Ben suanda Türkiyede Lise 3. sınıfı okuyurum ve alman vatandaşıyım benim YÖS e girme hakkım varmı .Bilgisi olanlar cvp yazarsa sevinirim.

VESSELAM

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 30 May 2008 
Kullanıcı avatarı

Eğer sadece alman vatandaşıysan hakın var. Ama çift vatandaşsan yok benim bildiğim kadarıyla.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 02 Haz 2008 

Arkadaslar Türkiyede üniversitede okurken türkiyeye yatay gecis yapmak isteyenler detayli bilgileri nerden alabilirler? Yardimci olursaniz cok sevinirim. Nereye gidip soracacagimi bilmiyorum.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Haz 2008 

Hilal yazdı:
Arkadaslar Türkiyede üniversitede okurken türkiyeye yatay gecis yapmak isteyenler detayli bilgileri nerden alabilirler? Yardimci olursaniz cok sevinirim. Nereye gidip soracacagimi bilmiyorum.

Buraya bir bak istersen :)
http://www.tcberlinea.com/almanyadayuksekogretim.htm
Alıntı:
...... Hazırlık kursları iki sömester halinde bir yıl devam eder. Her sömester belli şartlarda bir kez tekrar edilebilir.Bu okullara devam zorunludur. Haftada 32 saat ders görülür ve 6 hafta yaz tatili, 2 hafta yılbaşı, 2 hafta ilkbahar (ostern) tatili verilir. Bu kurslara devam etmek için belli düzeyde (Grundstufe II-III) Almanca bilinmesi gerekir. Hiç bilmeyenler için kurslar da bulunmaktadır. Studienkolleg kursları verilen Almanca kurslar ve hazırlık eğitimi üniversite eğitimi göreceğiniz alana göre beş gruba ayrılmaktadır.

T - Kursları Matematik (bilgisayar bilimleri dahil), fizik veya kimya,

M-Kursları Biyoloji ve/veya kimya, fizik veya matematik,

W-Kursları Matematik, ekonomi, iş idaresi,

G- Kursları Tarih, Alman veya İngiliz edebiyatı, coğrafya, sosyal bilimler,

S- Kursları İkinci bir yabancı dil, tarih ve sosyal bilimler, coğrafya ve Alman dili edebiyatı.

Eğer “Studienkolleg”e devam etmek istemiyorsanız, Türkiye’de kazandığınız üniversitede en az iki yıl okumamız gerekmektedir. Ancak ondan sonra Alman üniversitesine kayıt (yani yatay geçiş) yaptırabilirsiniz.

Profil E-posta  

slm...
Ya ben cok kötü oluum :S
2008 yös sorularina baktim demin bana cooook zor geldi dogrusu !!!
19yasimdaym ve bu yasima kadar hep burda yani almanyada okudum aslinda matematigim iyiydi hep ama bunlar bana cok karisik geldi...
Benim durumumda olanlar varmi acaba yani almanyada okumus ?? Siz zorlanacaginizi düsünmüyor musunuz ?
Millet cook kolay diyip duruyo benim icimde bi korku var ya :shock:

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

tugce yazdı:
slm...
19yasimdaym ve bu yasima kadar hep burda yani almanyada okudum aslinda matematigim iyiydi hep ama bunlar bana cok karisik geldi...
Benim durumumda olanlar varmi acaba yani almanyada okumus ?? Siz zorlanacaginizi düsünmüyor musunuz ?

Malesef tugcecim bendede aynisi olmustu. Yani ilk kez matematik sorulara baktigimda sok gecirmistim, hic bisey anlamiyordum. Ama aslinda almanyada matematigim hep cok iyidi. Hemde Matematigi Leistungskurs olarak görüyordum. :)
Ama Türkiyenin ve Almanyanin matematik dersleri malesef cok degisik, ondan basta sana öyle geldi. Ama merak etme, calisirsan konulari hemen anlamaya baslican. En önemlisi tabiiki düzenli calismak.
Sana basarilar diliyorum :wink:
Bide YÖS bence kolay bir sinav degil, aksine bence cok gayret isteyen bir sinav, hele yurt disinda okuyan ve yillardir degisik matematik dersleri gören arkadaslar icin.

Profil E-posta  

yeliz yazdı:
tugce yazdı:
slm...

Malesef tugcecim bendede aynisi olmustu. Yani ilk kez matematik sorulara baktigimda sok gecirmistim, hic bisey anlamiyordum. Ama aslinda almanyada matematigim hep cok iyidi. Hemde Matematigi Leistungskurs olarak görüyordum. :)
Ama Türkiyenin ve Almanyanin matematik dersleri malesef cok degisik, ondan basta sana öyle geldi. Ama merak etme, calisirsan konulari hemen anlamaya baslican. En önemlisi tabiiki düzenli calismak.
Sana basarilar diliyorum :wink:
Bide YÖS bence kolay bir sinav degil, aksine bence cok gayret isteyen bir sinav, hele yurt disinda okuyan ve yillardir degisik matematik dersleri gören arkadaslar icin.

Sagol yeliz cevabiin icin... Sen girdinmi yös´e peki nasildi yani cok zorlandin mi ??
Daha önce dershaneye gittinmi gittiysen almanyadami gittiiiin ?? Yoksa metropole mi :P
kusura bakma senide böyle soru yagmuruna tuttum ama valla cok zor durumdayim sinav sanki 10 sonra degil 10gün sonra gibi geliyor bana :cry:

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

Yok estf. ne demek :) . Ben almanyada dershane kitaplari ismarladim ve öyle calistim evde, bilemedigim sorulari okuldaki ögretmenlere sordum ama acikcasi fazla yardim edememislerdi bana :D
ben Yös'ye bu sene girdim, yaninda Abitur sinavlarada katildim, onun icin baya zorlandim daha dogrusu :) ama senin daha biraz var zamanin, benim tavsiyem hemen basla, metropol kitaplari mesela ismarla ve calismaya yavas yavas basla, hele matematik sorularini. Daha zamanim var diye kenara atma sakin, cünkü bu hatayi ben biraz yapmistim acikcasi :D
Düzenli calisirsan hic bir sorun cikmaz bak ve kolayca gecersin sinavi :wink:

Profil E-posta  

@tugce

ben de kitaplarda calistim, ama sahsen bi sansim daha olsaydi dershaneye giderdim..
böyle 57 puanim oldu cok kötü sayilmaz ama gercekten konulari kendi kendine ögretmesi cok zor, bence..
yani tabii bu kisiden kisiye degisebilir.. yine de bence bi dersaneye gitsen kesinlikle yararli olur.. normal bi "nachhilfeschule"de bile belki yardimci olabilirler..??

MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2008 

ders kitaplarini türkiyden Metropoldenmi ismarladiniz ??? Yoksa almanyada bi yerede satiliyor mu ? Benimde en kisa zamanda almam lazim"
ankaradaki dershaneye gidip yurtda kalmayi düsünüyorum ben yani mutlaka bi dershaneye gitmek istiyorum olursada metropol olsun :) Umarim cok fazla zorluk cekmem aslinda bana 57 puan bile yeter :D Hukuk okumak istiyorum cünkü---
Yardimlariniz icin cok tesekkür ederim..

Profil E-posta  

tugce yazdı:
ders kitaplarini türkiyden Metropoldenmi ismarladiniz ??? Yoksa almanyada bi yerede satiliyor mu ? Benimde en kisa zamanda almam lazim"
ankaradaki dershaneye gidip yurtda kalmayi düsünüyorum ben yani mutlaka bi dershaneye gitmek istiyorum olursada metropol olsun :) Umarim cok fazla zorluk cekmem aslinda bana 57 puan bile yeter :D Hukuk okumak istiyorum cünkü---
Yardimlariniz icin cok tesekkür ederim..

57 aldim ben de.. hukuk'a yeter diyosun yani? buna sevindim=)

bu arada ben ders kitaplarinin bi kismini yaz tatilinde türkiye'Den aldim bi kismini da odtü'de kuzenim var o yolladi kargoyla..
ama yurt disindan ismarlayadabilirsin. metropolün sitesinde telefon numarasi var.
ben direk ismarlamadim cünki kargo ücreti yüksekti.
ama kuzenim de UPS'le yollamis=) ayni fiyata geldi..
anlayacagin bi fark etmiyo en iyisi ismarla derim..

eger isteyen olursa ben de ders kitaplari var hala. uygun bi fiyata satabilirim.
gecen yilin ama yine de ise yarar diye düsünüyorum.

ballerina yazdı:
tugce yazdı:

eger isteyen olursa ben de ders kitaplari var hala. uygun bi fiyata satabilirim.

Aaa gercekten cok iyi oluurr .. Almanyadami oturuyorsun hala yoksa türkiyedemisin simdi ???
Ya bana simdilik 1-2 kitap yeter yaz tatilinde calismak icin (bos durmak istemiyorum)
Eylülde zaten dershaneye baslarim heralde ... :)
Eger almanyadaysan su an ben almak isterim yani kitaplarindan bikacini benim isime yara :)

Profil E-posta  

tugce yazdı:
ballerina yazdı:
tugce yazdı:

Aaa gercekten cok iyi oluurr .. Almanyadami oturuyorsun hala yoksa türkiyedemisin simdi ???
Ya bana simdilik 1-2 kitap yeter yaz tatilinde calismak icin (bos durmak istemiyorum)
Eylülde zaten dershaneye baslarim heralde ... :)
Eger almanyadaysan su an ben almak isterim yani kitaplarindan bikacini benim isime yara :)

evet almanyadayim, o zaman ben sana özel mesaj yazarim..

MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2008 

mrb arkadaslar ya benim bi sorum olacak ...
Bu YÖSden aldigimiz puanin 2yil gecerliligi var dogru mu ??
Ya insanlar inanmiyor cünkü bana ama ben bi yerden duymustum ..
Sizim bi bilginiz var mi ?

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

tugce yazdı:

evt doğru..ünv kayıt yaptırmadığın sürece yös sonucun geçerli 2yıla kadar....

Profil E-posta  

blue yazdı:
tugce yazdı:

evt doğru..ünv kayıt yaptırmadığın sürece yös sonucun geçerli 2yıla kadar....

Peki biraz karisik olacak ama sormak istiyorum.. Ben AÖL ögrencisiyim su an senye son sinif olacagim yani yös´e girecegim Nisanda ama AÖL´den mevzun olamazsam bi yil uzayacak benim üniversite hayalim :D 2yil gecerli oldugu icin aslinda bi problem yok ama söyle bi hakkim var mi biliyor musunuz ... Liseyi bitirmeden Üniversiteye kayit yaptirsam ?? Ankara üniversitesinin 1yillik ingilizce hazirlik programi oluyor mesela ona gitsem bi yilligina yanindada AÖL sinavlarina gircem mesela Böyle bi imkanim var mi acaba Hocalarimizada soruyorum burdan ..
cEvap verirseniz sevinirimm.. :)

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 300 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: