Zaman: 19 May 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 299 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Hukuk Fakültesi
MesajGönderilme zamanı: 18 Nis 2009 

Daha once mavi kart sahiplerininden Avukatlik yapamayacagini yazmistim ama bir arkadasimizdan bir bilgi geldi sizinle paylasmak istiyorum. Bu kanun eski tarihli ve bundan sonra bunu tekrar duzenleyen bir baska kanun ciktimi bilmiyorum . Bilginize.

TÜRK SOYLU YABANCILARIN TÜRKİYEDE MESLEK VE SANATLARINI SERBESTÇE YAPABİLMELERİNE, KAMU VEYA ÖZEL KURUM, KURULUŞ VEYA İŞYERLERİNDE ÇALIŞTIRILABİLMELERİNE DAİR KANUNUN UYGULANMASI HAKKINDAKİ YÖNETMELİK

Bakanlar Kurulu Karar Tarihi - No: 25/10/1982 - 8/5488

Dayandığı Kanun Tarihi - No: 25/09/1981 - 2527

Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi - No: 14/01/1983 - 17928

BİRİNCİ BÖLÜM : GENEL HÜKÜMLER

AMAÇ

Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı; Türkiye'de ikamet eden Türk soylu yabancıların, yurt içinde ihtiyaç duyulan meslek ve sanatları serbestçe yapabilmelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Teşkilatı hariç olmak üzere, kamu veya özel kurum, kuruluş veya işyerlerinde çalıştırılabilmelerine ilişkin esas ve usulleri saptamak suretiyle uygulamaya yön vermektir.

KAPSAM

Madde 2 - Bu Yönetmelik, Türk soylu yabancıların, Türkiye'de serbestçe çalışmalarına, kamu veya özel kurum, kuruluş veya işyerlerinde çalıştırılabilmelerine izin verilmesine, mesleki kuruluş ve sosyal güvenlik kuruluşları ile ilişkilerine, hak ve yükümlülüklerinin düzenlenmesine ait esas ve usul hükümlerini kapsar.

İKİNCİ BÖLÜM : ÇALIŞMA İZNİ VERİLMESİNE AİT ESASLAR VE İZLENECEK USUL

İZİN VERİLEBİLME ŞARTLARI

Madde 3 - Bu Yönetmelik uyarınca kanunlarda Türk vatandaşlarının yapabileceği belirtilen veya Türk vatandaşı olma şartı aranan meslek, sanat ve işlerde Türk soylu yabancıların çalışma veya çalıştırılabilmelerine izin verilebilmesi için:

1) İçişleri Bakanlığınca kendilerine ikamet izni verilmiş olmak,

2) Belirli meslek ve sanatlar için, özel kanunlarda aranan nitelikleri taşıdığını yetkili Türk makamlarından alacağı belgelerle kanıtlamış olmak,

3) Eğitim durumunu gösteren yabancı okul veya fakültelerden verilmiş diplomalarının denkliğini Milli Eğitim Bakanlığına onaylatmış bulunmak,

4) O mesleği yapmasında güvenlik açısından herhangi bir sakınca bulunmamak ve durumu Bakanlar Kurulunca tesbit edilmiş esaslara uygun olmak,

5) Yabancılar için açılacak özel kütüklerde nüfus kayıtlarını tesis ettirdiğini belgelendirmek,

6) Mesleki kuruluşlara kayıtlı olmanın zorunlu bulunması halinde üyeliğini belgelendirmek,

7) Yabancı ülkelerden alınmış kalfalık, ustalık veya dengi belgelerin Çıraklık Kurulunun görüşü alınarak denkliğine Milli Eğitim Bakanlığınca karar verilmiş olmak, Şarttır.

İZİN İÇİN BAŞVURMA

Madde 4 - Bu Yönetmelik uyarınca, kamu ve özel kurum, kuruluş ve işyerlerinde çalışmasına veya meslek ve sanatını serbestçe yapmasına izin verilebilmesi için, oturulan yer mülki idare amirliğine bir dilekçe ile başvurulması ve bu dilekçeye üçüncü maddede gösterilen belgelerden gerekli olanların eklenmiş olması şarttır. Dilekçede yapılacak iş açıkça belirtilir.

İllerde Emniyet Müdürlükleri, İlçelerde Emniyet Amirlikleri veya Emniyet Komiserliklerince, varsa eksiklikler tamamlattırıldıktan sonra, emniyet noktasından da ilgilinin durumu incelenir ve hazırlanan dosya Valilik görüşünü belirten bir yazı ile İçişleri Bakanlığına gönderilir.

RESMİ KURUM VE KURULUŞLARIN İZİN TALEBİNDE BULUNMASI

Madde 5 - Resmi kurum ve kuruluşlar da bağlı oldukları Bakanlık kanalı ile çalıştırmak istedikleri meslek personeline izin verilmesini isteyebilirler. Bu takdirde dördüncü maddede sözü edilen dosya, bu kurum veya kuruluşlarca hazırlanarak bağlı oldukları Bakanlık aracılığı ile İçişleri Bakanlığına gönderilir.

İZİN VERİLMESİ

Madde 6 - İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünde dosya incelenir, varsa eksiklikleri tamamlattırılır. Dışişleri ve ilgili Bakanlıkların da görüşü alındıktan sonra izin dileği hakkında karar verilir. Dileğin olumlu karşılanması halinde çalışma izni verilerek, ilgili yerlere bildirilir.

İZİN SÜRESİ VE UZATILMASI

Madde 7 - Bu Yönetmelik uyarınca ilgiliye, Türkiye'deki ikamet durumuna göre, belirli bir iş için iki yıla kadar çalışma izni verilebilir ve bu izin aynı sürelerle uzatılabilir. İznin uzatılmasına ilişkin başvurular verilmiş iznin bitiş tarihinden iki ay önce yapılır. Yapılan işin değiştirilmek istenmesi halinde de yeniden izin alınır.

VERİLEN İZNİN SONA ERMESİ VEYA GERİ ALINMASI

Madde 8 - Verilen izin süresinin, yukarıdaki maddelerde belirtilen esaslar çerçevesinde uzatılması için başvurulmaması nedeniyle sona ermesi veya iznin geri alınması hallerinde, ilgili resmi veya özel kurum veya kuruluşlar, iznin bittiği veya geri alındığı tarihten itibaren ilgilinin işine son verilerek ilişiğini keser ve mahalli emniyet makamlarına derhal bilgi verirler.

Ancak, ilgili, izninin uzatılması için yetkili makamlara başvurduğunu ve henüz bir sonuç alamadığını belgelendirdiği takdirde, yetkili makamlarca bu istekle ilgili işlem sonuçlandırılıp tebligat yapılıncaya kadar, kişinin çalıştırılmasına devam edilir ve bu durum yazılı olarak ilgili makamlara bildirilir.

MESLEKİ KURULUŞLARA GİRME

Madde 9 - Bu Yönetmeliğin 7 nci maddesine göre, kendilerine serbest çalışma veya bir kurum veya bir kuruluşta çalıştırılabilmeleri için izin isteminde bulunanlar, mevzuatta o mesleğin yapılması için bir mesleki kuruluşa üye olma zorunluluğu bulunduğu hallerde, üye olduklarını kanıtlayan belgeleri verdikleri takdirde kendilerine çalışma izni verilebilir.

Mesleki kuruluşlar, kayıt için başvuranları, Türk vatandaşlarına uygulanan şartlarla üye kaydederler.

Bu kişiler o meslek kuruluşunun genel kurullarına katılamayacakları gibi yönetim ve denetim kurulları gibi organlarına da seçme ve seçilme hakları yoktur. Ancak meslek kuruluşlarına girmiş olmanın üyelere sağladığı bütün haklardan Türk vatandaşları gibi yararlanırlar. Bunlar diğer üyelerin tabi olduğu bütün yükümlülüklere ve şartlara aynen uymak mecburiyetindedirler.

Mesleki kuruluşlardan çıkarılmış olmaları halinde, Türk vatandaşları için doğan sonuçlar bu üyeler içinde aynen geçerlidir.

TABİ OLACAKLARI MEVZUAT

Madde 10 - Bu yönetmelik hükümlerine göre kendilerine serbestçe çalışma veya kamu veya özel kurum, kuruluş veya işyerlerinde çalıştırılabilme izni verilenler; personel, sosyal güvenlik, çalışma, çalıştırma, ücret, vergi, izin, sosyal haklar, sağlık kuruluşlarında tedavi ve işyeri statülerine ilişkin diğer konularda, aynı işlerde çalışan Türk vatandaşlarına uygulanan mevzuat hükümlerine tabidirler. Bunlar, Türk vatandaşı olmamaları nedeniyle yukarıda belirtilen konularda farklı bir işleme tabi tutulamazlar.

506 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun 3 üncü maddesinin II nci fıkrasının A bendi hükmü saklıdır.

TÜRK VATANDAŞI OLMA ŞARTININ ARANMAMASI

Madde 11 - Bu Yönetmelik esaslarına göre, kendilerine çalışma veya çalıştırılabilme izni verilenler, bu izin süresince, sadece Türk vatandaşlarına hasredilen işleri de yapabilirler. Bunlar Doktorluk, Hemşirelik, Avukatlık, Mühendislik gibi meslekleri serbestçe veya kamu veya özel kurum, kuruluş veya işyerlerinde yapabilmek veya memur olabilmek için genel veya özel kanunların aradığı Türk vatandaşı olma şartından istisna edilirler.

Ancak bunlar Türk Silahlı Kuvvetlerinde veya Güvenlik Teşkilatlarında çalıştırılamazlar.

KAMU KURUM, KURULUŞ VE İŞYERLERİNDE ÇALIŞTIRILABİLME ŞARTLARI:

Madde 12 - Çalıştırılabilmelerine izin verilen Türk Soylu yabancıların, kamu veya özel kurum, kuruluş ve işyerlerine alınabilmeleri, ilgili mevzuat hükümleri uyarınca, o göreve atanabileceklerde aranacak niteliklerin ilgilide bulunması ve atama için öngörülen usul ve formalitelerin yerine getirilmiş olmasına bağlıdır.

Türkiye'de ikametlerine izin verilmiş Türk soylu yabancılar, kamu veya özel kurum, kuruluş ve işyerlerinde personel ihtiyacının karşılanması amacıyla açılan yarışma ve yeterlik sınavlarına, Türk vatandaşları gibi, girme hakkına sahiptirler. Ancak bunların atanmaları çalışma izni verilmiş olmasına bağlıdır.

ÖZEL KURULUŞLARDA ÇALIŞTIRILABİLME ŞARTLARI

Madde 13 - Özel kuruluş ve işyerlerinde çalıştırılabilme şartları, çalışma mevzuatının öngördüğü usul ve esaslara tabidir.

SERBEST ÇALIŞMA ŞARTLARI

Madde 14 - Bu yönetmelik uyarınca serbest çalışma izni verilmiş olan Türk soylu yabancıların işyeri kurabilmeleri, muayenehane, büro ve yazıhane açabilmeleri Türk vatandaşlarına uygulanan hükümlere tabidir.

Mevzuatın öngördüğü izinleri almamış ve formaliteleri yerine getirmemiş olmaları halinde işyeri açamazlar.

KİŞİSEL HAL DURUMLARI VE NÜFUS KAYITLARI

Madde 15 - Bu Yönetmelik hükümlerine tabi olan Türk soylu yabancılar, yabancı nüfus kayıtlarını tesis ettirmekle yükümlüdürler. Bunlara ait nüfus kayıtları, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Merkez Nüfus İşlemler Şubesinde açılacak özel kütüklerde tutulur. Nüfus kayıtlarının tesisi için hazırlanmış özel formlar ilgililerce, ellerindeki belgelere göre doldurularak imza edildikten sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilirler. Bu formun doldurulmasına esas olan belgelerin noterden onaylı örneklerinin de evraka eklenmiş olması gereklidir.

Merkezde tutulan yabancılara ait nüfus kayıtları, kişinin Türk vatandaşı olduğuna karine teşkil etmez ve vatandaşlık için bir hak bahşetmez.

İlgilinin resmi kurum ve kuruluşlarda tutulacak dosya ve sicilleri bu kayıtlardan çıkarılıp verilecek örnekler esas alınarak düzenlenir.

İlgililer, medeni ve şahsi hallerinde meydana gelecek her türlü değişiklikleri, nüfus mevzuatı ve bu maddenin uygulanmasına ilişkin olarak İçişleri Bakanlığınca çıkartılacak Yönergede belirtilecek esas ve usullere göre, nüfus idarelerine bildirmek ve nüfus kayıtlarına işletmekle yükümlüdürler.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM : ÇEŞİTLİ HÜKÜMLER, YÜRÜTME VE YÜRÜRLÜK

DİĞER BAKANLIK VE KURULUŞLARCA TUTULACAK DOSYALAR:

Madde 16 - Kamu veya özel kurum ve kuruluşlarla işyerleri bu Yönetmelik uyarınca çalıştırdıkları yabancılar hakkında, mevzuatın öngördüğü dosya ve kayıtları tutup yürütürler.

SİYASİ HAKLARININ OLMAMASI

Madde 17 - Bu Yönetmelik uyarınca, Türk vatandaşları gibi, serbest çalışma veya kamu veya özel kurum, kuruluş veya işyerlerinde çalıştırılabilmelerine izin verilen Türk soylu yabancıların siyasi hiç bir hakları yoktur. Bunlar herhangi bir siyasi partiye üye olamazlar. Seçimlerde oy kullanamazlar. Siyasi Partiler lehinde veya aleyhinde propaganda yapamazlar. Bu amaçla yapılan çalışmaların hiç bir kademe ve aşamasında görev alamazlar.

SENDİKALARA ÜYE OLMA

Madde 18 - Çalışma veya çalıştırılabilmelerine izin verilen Türk soylu yabancılar mevzuatın öngördüğü esaslar çerçevesinde çalıştıkları resmi veya özel kuruluş ve işyerleriyle ilgili sendikalara üye olabilirler.

YÜRÜRLÜK

Madde 19 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girer.

YÜRÜTME:

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 19 Nis 2009 

Sadece Mavi Kart sahiplerini değil, diğer Türk soylu yabancıları da kapsıyor. En azından benim madde 1'den anladığım bu. Çünkü madde 3'de sayılan şartlardan "Yabancılar için açılacak özel kütüklerde nüfus kayıtlarını tesis ettirdiğini belgelendirmek" örneğin Mavi Kartlılar için geçerli olamaz, çünkü Mavi Kartda zaten T.C. Kimlik Numarası mevcut.

Kanun aynen yürürlükte, mülga edilmedi.

Profil E-posta  

Adeviye yazdı:
Sadece Mavi Kart sahiplerini değil, diğer Türk soylu yabancıları da kapsıyor. En azından benim madde 1'den anladığım bu. Çünkü madde 3'de sayılan şartlardan "Yabancılar için açılacak özel kütüklerde nüfus kayıtlarını tesis ettirdiğini belgelendirmek" örneğin Mavi Kartlılar için geçerli olamaz, çünkü Mavi Kartda zaten T.C. Kimlik Numarası mevcut.

Kanun aynen yürürlükte, mülga edilmedi.

Mavi karta iyi bakarsaniz oradaki nufus bilgiler vatandas iken der. ve bu vatandaslik numaranizi Nufus islerinin sitesinde kimlik bilgilerini sorgulama bolumu var oraya bu numarayi girerseniz hib bir bilgiye ulasamazsiniz. ama mavi kartla verilen baska bir numara var onu sorgularsaniz cikar buda demektirki kanunda belirtildigi gibi mavi kart sahiplerinin nufus bilgileri ayri toplaniyor.

Profil E-posta  

Tabiki de farklı bir nüfus kaydı, ama Mavi Kart isteminde bulunurken ayrıca kimlik no içinde başvurmuyorsun. Burada ayrı bir prosedürden bahsediliyor, ayrıca 1983 yılında Mavi veya Pembe Kart diye bir tabir yoktu (1995 yılında kanunlaştı diye hatırlıyorum yanlış olmasın).

Azeriler devlet üniversitelerinde Türk vatandaşlarının ödediği harcı ödüyorlar, Türk asıllı kabul edildikleri için.

Profil E-posta  

tavancı isimli arkadaşım
bizlere vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkürler sana bir sorum olacak
hukuku bitirdikten sonra tc vatandaşı olduk varsayıyorum, ben avuklatlık değilde hakim yahut savcı olmak istiyorum bunun için sınava giricem fakat tc vatandaşı olsam dahi bulgaristan vatandaşı da olacağım yani çifte vatandaş olan birisi hakimlik yapabiliyor mu biliyor musun??

Profil E-posta  

ayse yazdı:
tavancı isimli arkadaşım
hukuku bitirdikten sonra tc vatandaşı olduk varsayıyorum, ben avuklatlık değilde hakim yahut savcı olmak istiyorum bunun için sınava giricem fakat tc vatandaşı olsam dahi bulgaristan vatandaşı da olacağım yani çifte vatandaş olan birisi hakimlik yapabiliyor mu biliyor musun??

Merhaba Seninin dusundugun sekilde bir ornege rastlamadim. Hakimlik ve savcilik sinavina girmende sakinca yok ama kazandigin takdirde sicil arastirmasi yapilmakta. Bu sicil arastirmasinda senin iki uyruklu oldugun ortaya cikar. Daha onemlisi sen turk vatandasligina gecmek icin muracaat ettiginde bulgar vatandagligindan cikmani isteyebilirler. Kesin bilmemekle beraber bunun hakimlik veye savciligin yapisina uymadigini dusunuyorum. Hakimlik icin tarafsizlik ilksine aykirioldugu kanaatindeyim savcilik ise yuksek dereceli kamu gorevlisi sifatindadir Dolayisi ile boyle bir hassas gorev icinde adalet bakanliginin izin verecegini dusunmuyorum.
Fakat detayli bir bilgiye ulasirsam paylasacagim. Burasi turkiye hersey olabilir Hersey olabilir. Zamaninda Tansu Ciller de ABD vatandasi olarak bu ulkede basbakanlik yapmisti. Hollandada benzer durumlar var Belediye baskani ve millet vekilleri var cifte uyruklu. Bunlarinda Sadece birini secmelidir diye tartismalar var sadakat ilkesine aykiri oldugu savunuluyor.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 20 Nis 2009 

tavanci yazdı:
ayse yazdı:
tavancı isimli arkadaşım

Merhaba Seninin dusundugun sekilde bir ornege rastlamadim. Hakimlik ve savcilik sinavina girmende sakinca yok ama kazandigin takdirde sicil arastirmasi yapilmakta. Bu sicil arastirmasinda senin iki uyruklu oldugun ortaya cikar. Daha onemlisi sen turk vatandasligina gecmek icin muracaat ettiginde bulgar vatandagligindan cikmani isteyebilirler. Kesin bilmemekle beraber bunun hakimlik veye savciligin yapisina uymadigini dusunuyorum. Hakimlik icin tarafsizlik ilksine aykirioldugu kanaatindeyim savcilik ise yuksek dereceli kamu gorevlisi sifatindadir Dolayisi ile boyle bir hassas gorev icinde adalet bakanliginin izin verecegini dusunmuyorum.
Fakat detayli bir bilgiye ulasirsam paylasacagim. Burasi turkiye hersey olabilir Hersey olabilir. Zamaninda Tansu Ciller de ABD vatandasi olarak bu ulkede basbakanlik yapmisti. Hollandada benzer durumlar var Belediye baskani ve millet vekilleri var cifte uyruklu. Bunlarinda Sadece birini secmelidir diye tartismalar var sadakat ilkesine aykiri oldugu savunuluyor.

danıştığım kişilerde tansu çiller örneğini verdiler.
emniyet müdürlüğünde çalışanlar bi sakınca yok dediler ama kimse kesin bir şey söylemedi şu ana dek
dediğin gibi burası türkiye her an her şey olabilir.
tekrar teşekkür ederim yardımların için gerçekten..

Profil E-posta  

Tansu Ciller secilmis yani secimle gelemis bir insandi. Hakim ve savcilar ise atanmislar durumunda olduklarindan durum farkli. Emniyetin boyle bir bilgiye haiz olmasi mumkun degil dahasi onlar karar vermiyorlar . Bu durma karar verecek merci adalet bakanligi ve icisleri bakanligi.

Profil E-posta  

tavanci yazdı:
Tansu Ciller secilmis yani secimle gelemis bir insandi. Hakim ve savcilar ise atanmislar durumunda olduklarindan durum farkli. Emniyetin boyle bir bilgiye haiz olmasi mumkun degil dahasi onlar karar vermiyorlar . Bu durma karar verecek merci adalet bakanligi ve icisleri bakanligi.

yok danıştığım kimselerdi onlar yani kesin bir yargı yok henüz
hakim bir tanıdığımız var o bakacaktı hakimlik şartlarına ondan haber bekliyorum
bilgim olursa buradada paylaşırım
yardımın için çok saol

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2009 

merhaba arkadaşlar.
hukuh fakültesini bitirdikten sonra biz yabancı uyruklu öğrenciler öğretim görevlisi olarak ünivsersitede kalmaya devam edebiliyor muyuz?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 30 Nis 2009 

GELECEGIN AVUKAT ADAYLARI !!!

Kimler bu yil Hukuka basvurmayi düsünüyo ?? Kac kisiyiz forumda ?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 30 Nis 2009 
Moderators

to Kalbime
İstersen rakibin ola bilirim)))

MesajGönderilme zamanı: 01 May 2009 

Eee zaten biliyodun Vmfk ;) Rakip olarak görmem kimseyi, kimin kaderinde ne varsa Allah onu verir zaten..

Rakip yerine, "belki beraber okuruz" deseydin daha iyi olurdu ;)

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 May 2009 
Moderators

to kalbime
şaka ya) hemen kızma)))) Bi de vmfk değil=Elnur)

MesajGönderilme zamanı: 03 May 2009 
Kullanıcı avatarı

Ben Hukuk istiyordum.. Puanım gelince kafam çok karıştı doğrusu..

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 May 2009 
Kullanıcı avatarı

[quote="CutieCyniC"]Ben Hukuk istiyordum.. Puanım gelince kafam çok karıştı doğrusu..[/quote]
Puanına göre karar verme, ileride ne olmak istiyorsan ona göre karar ver derim :)

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 04 May 2009 
Kullanıcı avatarı

[quote="weird"][quote="CutieCyniC"]Ben Hukuk istiyordum.. Puanım gelince kafam çok karıştı doğrusu..[/quote]
Puanına göre karar verme, ileride ne olmak istiyorsan ona göre karar ver derim :)[/quote]
doğru diyorsunuz da.. ilerde ne olmak istediğimi de bilmiyorum..Zaten kararsız kaldığım bölümler birbirine yakın yani tıp mühendislik teknik bilimler kesinlikle istemiyorum..

hukuk uluslarası ilişkiler tercümanlık arasında kaldım.

bir de ne yazık ki kime sorsam halinden şikayetçi.. tıpçıya tercümana ona şuna buna bile sorsam amann onu okuma amannn bunu okumaa amannn orda iş yok amannn burda şu yok bu yok bu yok o yok.. BIKTIM YA!!!!! NAPCAZ?? KOCA MI BEKLİYCEZ!!!

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 04 May 2009 
Kullanıcı avatarı

koca bekLemeye hayııırrrr!!! :D :D

MesajGönderilme zamanı: 06 May 2009 
Kullanıcı avatarı

jennifer yazdı:

SONUNA KADAR HAYIRRRRRRR :mrgreen:

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

:mrgreen: :mrgreen: yaşasın 0kumaaak dimi cutiecynic :D

Moderators

Hatırlatiyim)Eğer lazım olursa "Esra Erolla İzdivaç", "Su gibi" fln var))) :lol:
CutieCyniC yazdı:
jennifer yazdı:

SONUNA KADAR HAYIRRRRRRR :mrgreen:

MesajGönderilme zamanı: 07 May 2009 
Kullanıcı avatarı

bu çocuun espri yeteneği var cnm :mrgreen: :mrgreen:

eett jennifer!!!!

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 09 May 2009 

hukuk tercihlerimin başında olacak
belki üniversitede tanışma imkanı bulur beraber geçiririz zorlu! hukuk yıllarını...

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 21 May 2009 
Moderators

selam arkadaslar

50 puan alan bir arkadas soruyor, ist hukuka girer mi?
uye olmak istemedi foruma onun yerine soruyorum.
kaç puanlar alıyor acaba ist hukuk? bilen varsa yazsın,isviçre vatandasi, belki avantajlı olurmu?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 21 May 2009 
Kullanıcı avatarı

50 puanla cok zor girer Istanbul Hukuk fakültesine..
Gecen sene en kötü 59 puanla giren olmus. Uyruk sansi olsada cok zor. Zor ama imkansiz degil. Cok düsük ihtimal de olsa basvuru yapsin bence..

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 299 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: