Zaman: 08 Şub 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 67 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Liseyi Almanya'da bitirenler...
MesajGönderilme zamanı: 12 Eki 2008 
Kullanıcı avatarı

yeb yazdı:
bende bu sene abituru yaptim... tip a müracaat ettim ve benide beklemeye aldilar.
Bu yüzden fazla zaman kaybetmeden türkiyede okumak istiyorum....

yanliz ben suan türk vatandasiyim, alman vatandasina gecmek uzun sürüyormus, yani bu demek oluyorki ben 2010 yilinda girebilecegim yös sinavina...

@ yeliz
Sen hic yös sinavina girdin mi?
eger girdiysen, biraz bahseder misin?

belli olmaz..mesela benim vatandasliktan cikmam 3 ay surdu. ama bazi kisilerde duydum 6 aya kadar surebiliyormus. onu artik konsolosluk ile konusman gerekiyor.

ben bu sene yös ye katildim. simdi basvuru zamani yilin ilk aylarinda. bu sene mesela subat ayinda'di. 13 nisan pazar gunu sinav gunudu. Sinavi ankarada katildim. Almanyada malesef katilamiyorsun. Bildigim kadaryila YCS sinavini Köln'de de girebilyiorsun ama YÖS sinavi icin daha almanyada katilacak bir yer yok. Belki gelecek senelerde oda olur :)
bir ay sonra sonuclar aciklaniyor ve asil ondan sonra butun isler basliyor. sonuclar aciklandikdan sonra ve almanyadaki abschlusszeugnis'e aldiktan sonra, ataseliginden denklik yaptirman gerekiyor, tercumanliga gitmen gerekiyor, noter vs..

ama bunlar hepsi taa sinavi kazandiktan sonra :) yani bunlar icin daha zaman var.
simdi yös'de genel yetenek ve mat 1 sorular cikiyor. ama bir kac kere dedigim gibi, matematik sorular almanyada daha farkli. yani acikcasi ben biraz zorlandim, almanyada matematik Leistungskurs oldugu halde :D
almanyanin buyuk sehirlerinde yös dershaneler varmis. benim size tavsiyem imkaniniz varsa dershaneye gitmeye calisin. yoksa benim gibi mesela, kendi basinizada calisirsiniz. yani imkansiz birsey degil ama belki benim gibi biraz zorlanirsiniz :wink:

Ich wunsche euch allen ganz viel Gluck, hoffe alles wird so, wie ihr es euch vorstellt :)

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

Alıntı:
belli olmaz..mesela benim vatandasliktan cikmam 3 ay surdu. ama bazi kisilerde duydum 6 aya kadar surebiliyormus. onu artik konsolosluk ile konusman gerekiyor.

acaba türk vatandasiktan cikarsam, herhangi bir kaybim olur mu ileri yönelik bakrsak, yani mkisi temelli Türkiye´de yasamak istiyorsa?

Alıntı:
[...] ama YÖS sinavi icin daha almanyada katilacak bir yer yok. Belki gelecek senelerde oda olur :)

fena olmaz aslina :D insallah oda olur ...

Alıntı:
bir ay sonra sonuclar aciklaniyor ve asil ondan sonra butun isler basliyor. sonuclar aciklandikdan sonra ve almanyadaki abschlusszeugnis'e aldiktan sonra, ataseliginden denklik yaptirman gerekiyor, tercumanliga gitmen gerekiyor, noter vs..ama bunlar hepsi taa sinavi kazandiktan sonra :) yani bunlar icin daha zaman var.

insallah oraya kadar gelebiliriz .... :D

Alıntı:
simdi yös'de genel yetenek ve mat 1 sorular cikiyor. ama bir kac kere dedigim gibi, matematik sorular almanyada daha farkli. yani acikcasi ben biraz zorlandim, almanyada matematik Leistungskurs oldugu halde :D

korkutma yaw beni :(

Alıntı:
almanyanin buyuk sehirlerinde yös dershaneler varmis. benim size tavsiyem imkaniniz varsa dershaneye gitmeye calisin. yoksa benim gibi mesela, kendi basinizada calisirsiniz. yani imkansiz birsey degil ama belki benim gibi biraz zorlanirsiniz :wink:

ben suan Berlin´de kaliyorum, biraz arastirma yapayim... dedigin gibi buralarda olabilir dershaneler...

Alıntı:
Ich wunsche euch allen ganz viel Gluck, hoffe alles wird so, wie ihr es euch vorstellt :)
[/quote]

Dankeeee.... sanada... :D :D

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

ben diylelimki yösle istedigi bölümü basardim ver okumaya basladim ama 1-2 semester sonra geri almanyaya dönmek istedim cünkü türkiyedeki yasama alsiamdim belki ozaman buraya yani almanyaya geri dönüb burda devam okuyabilirmiyim yoksa türkiyedemi bitirmem gerek

Profil E-posta  

Yös e girip kazanip almanyada okuyan tanıdıklarım var benım...ama pek emın degılım bi sene burda okuman mı ne gerekıyormus üniyi.

Bende Türk Vatandasligindan Cıktım Yös İcin. 7. ayda basvuru yaptım bu ay ccevap geldi. Yani 3 ay sürdü. Ocakta Gidip İslemleri Yapacagim.
Basvuru Ne Zaman yapılıor arkadaslar yöse?

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

Melodiman yazdı:
Yös e girip kazanip almanyada okuyan tanıdıklarım var benım...ama pek emın degılım bi sene burda okuman mı ne gerekıyormus üniyi.

Bende Türk Vatandasligindan Cıktım Yös İcin. 7. ayda basvuru yaptım bu ay ccevap geldi. Yani 3 ay sürdü. Ocakta Gidip İslemleri Yapacagim.

türk vatandasligindan cikman 7 aymi sürdü??

benim simdi bir ay gecti cikmak icin basvurdugum dan belli

insallah bu seneye yetisir

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

demirsmac yazdı:
ben diylelimki yösle istedigi bölümü basardim ver okumaya basladim ama 1-2 semester sonra geri almanyaya dönmek istedim cünkü türkiyedeki yasama alsiamdim belki ozaman buraya yani almanyaya geri dönüb burda devam okuyabilirmiyim yoksa türkiyedemi bitirmem gerek

Diyelim Turkiye yasamina alisamadin Almanyaya dönmek istiyorsan, yatay gecis yapabilirsin.

Profil E-posta  

slm arkadaslar,berlinden birileri var mi? hani belki birlikte ders calisma imkani bulabiliriz burda.dershaneler var burda ama ben bu yil tekrar gitmeyi düsünmüyorum artk.özelden msj atarsaniz sevinirim.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 13 Eki 2008 

demirsmac yazdı:
Melodiman yazdı:

türk vatandasligindan cikman 7 aymi sürdü??

benim simdi bir ay gecti cikmak icin basvurdugum dan belli

insallah bu seneye yetisir

Hayir Hayir , 7. Ay Yani Temmuzda Basvuru Yaptim , 10. ayda cevap geldi yani 3 ay sürdü.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 29 Eki 2008 
Kullanıcı avatarı

siz almanyadan katilanlar nasil hazirlaniyorsunuz sinava
almanyada bir derhane var global academia diye sizce yararli olurmu yada evde calismak daha mi iyi

siz nasil hazirlaniyorusunuz almanyada

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 30 Eki 2008 

Almanya´nin her yerinde Dershane olmadigindan evde calisiyoruz. Yani evdeki calismalar düzenli bir sekilde olursa sinava güzel bir sekilde hazirlanmis olursun. Ama senin kaldigin civarda dershane var ise nurun ala nur! :D

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2009 

Arkadaslar bir sorum olacak

Simdi biz Fachoberschulede 11 sinifa giderken yöse girebiliyormuyuz Fachabitur almadan yoksa illa 12 sinifda Fachabitur alinca mi katilabiliyoruz ?

böyle birsey bi aralar duymustumda ....... :?: :?:

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2009 

fachabitur olmasi sart en azindan.yani 12 sinif bitince

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2009 
Kullanıcı avatarı

fachabitur olmasi sart!
eger yoksa önce lise sonu vermen gerekiyor..

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2009 

ewt bende en azindan fachabitur olmasi gerektigini biliyorum...
ben bu sene ilk defa girdim yöse bi bakmak icin insallah bu sene abiturumu bititrecem ama olurda yapamazsam fachabitur ve yöslede türkiyede okuyabiliorum dimi yanls bi bilgim yok umarim bu konuda...

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2009 

mavis yazdı:
ben bu sene ilk defa girdim yöse bi bakmak icin insallah bu sene abiturumu bititrecem ama olurda yapamazsam fachabitur ve yöslede türkiyede okuyabiliorum dimi yanls bi bilgim yok umarim bu konuda...

evet okuyabiliyorsun bende fachabiturla katildim bu yil yös e

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2009 
Kullanıcı avatarı

mavis yazdı:

eger abitur yada fachabitur yaptiysan yöse girebiliyorun...
ama eger ki direk karnenle girmek istiyorsan üniversiteye abitur sart, fachabitur olmuyor.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 19 Nis 2009 

ii aksamalr betüs ewt bende biliorum abiturla direk girebilioruz ama sen cevrim ici oldugun icn sana bisey daha sorabilirmiyim... yani sen simdi abitursuz yösden cektigin puanla türkiyede okuyacaksin dimi yanls anlamadim...

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 07 Haz 2009 

selamun aleykum,

simdi yanlis mi dogru mu anladim bi daha soruyum en iyisi bende suan 11 siniftayim yaz dan sonra 12 ye gececegim ve bende 2010 da yös e girmek istiyorum zaten yazin aliyorum volle fachhochschulreifee mi hemde cünkü ben tatillerde yapiyorum staji yani volle yi aliyorum üstelik yani gire bilir miyim simdi ben 2010 da yöse?

maesselam

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2009 

kasva58 yazdı:
selamun aleykum,

simdi yanlis mi dogru mu anladim bi daha soruyum en iyisi bende suan 11 siniftayim yaz dan sonra 12 ye gececegim ve bende 2010 da yös e girmek istiyorum zaten yazin aliyorum volle fachhochschulreifee mi hemde cünkü ben tatillerde yapiyorum staji yani volle yi aliyorum üstelik yani gire bilir miyim simdi ben 2010 da yöse?

maesselam

evet girebiliyorsun yös sinavina.dogru anladin.lise yani fachhochschulreife sadece kayit icin gerekli olan bi belge.kayitlar ve basvurularda zaten yazin basliyor.hem yös sinavinin sonucu iki yil gecerli.sinav basvurunu yaparken diploma sorulmuyor.

Profil E-posta  

sagol arkadas=)ya bide sence kayitlar ne zaman baslar 2010 icin?

Profil E-posta  

ha bi soru daha; yös de hesap makinasi kullanilmiyor demi?bide tam emin olmak icin ben volle fachhochschulreife yi temmuz ayin sonuna dogru aliyorum ya noterlik isi ne kadar sürer yetie bilirmiyim 2010 da üniversiteye girmeye?

Profil E-posta  

kasva58 yazdı:
ha bi soru daha; yös de hesap makinasi kullanilmiyor demi?bide tam emin olmak icin ben volle fachhochschulreife yi temmuz ayin sonuna dogru aliyorum ya noterlik isi ne kadar sürer yetie bilirmiyim 2010 da üniversiteye girmeye?

elbette kullanilmiyor hesap makinasi.yetisir elbette.haa bu arada dilekceyle ögretmenlerine basvurup mezun olacagin karnenide önceden alabilirsin.bunuda duyurmus olaym

Profil E-posta  

tamam sagol, matematigim iyi ama sorulari gördügümde biraz tedirgin oldum nasil calissam... :(

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 09 Haz 2009 

[quote="kasva58"]tamam sagol, matematigim iyi ama sorulari gördügümde biraz tedirgin oldum nasil calissam... :([/quote
konulari kisa kisa calis ve bol bol test cöz.bizler test sistemine aliskin olmadigimizdan biraz zorlaniyoruz ama matematigin iyi derecedeyse özellikle konulari cabuk kavrarsin matematikte.IQ ise cok soru cözerek basariyi elde edersin

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 09 Haz 2009 

ALLAH razi olsunn senden...

temmuz ayinda basliyacam yeterli olur insha`ALLAH...
bide hep hesap makinasina aliskin oldugum icin kafa hesabini da calismam lazim ohoo... :oops: :roll:

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 67 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: