Zaman: 08 Şub 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 67 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Liseyi Almanya'da bitirenler...
MesajGönderilme zamanı: 06 Ağu 2008 

Slm arkadaşlar,

ben gelcek sene Almanyada BK2 bıtrıcem yanı fachhochschulreıfe

Fachhochschulreıfe ile YÖS'e katlılabılırmıyım????

Profil E-posta  

Mesaj Başlığı: Re: Fachhochschulreife ve YÖS
Kullanıcı avatarı

tarik89 yazdı:
Slm arkadaşlar,

fachocsfke......)))))) o ne oyle?).

Esmer yazdı:
tarik89 yazdı:
Slm arkadaşlar,

yaa esmer ben sana hep sormak istiyodum nasip bu basliktaymis..
sen niye öyle garip parantezler "(())" falan yapiyosun laflarinin sonuna????

Kullanıcı avatarı

katilabilirsin :))

MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2008 
Kullanıcı avatarı

ballerina yazdı:
Esmer yazdı:
tarik89 yazdı:
Slm arkadaşlar,

sen niye öyle garip parantezler "(())" falan yapiyosun laflarinin sonuna????

iste bak, smile biliyomusun ne?! yani sunlar " :P , , :arrow: , :) , fln...". simdi sonuncu smile'e bak, o iste sunlardan yaplms ":" + ")" = ":)" . Simdi ben gulmek isterkn soyle de yaza bilirm " : )" ve ya soyle ")". Fark edemz. yani bilmiyorum turkiyede nasil kulanyolar ama rusyada hep oyle " )))" yapiyoruz, yani guluyorz, komikli. Fark edemz : ), = ), ve ya sade ")".
I hope iyi anlatm).

Kullanıcı avatarı

çok tatlsın esmercimm sen ya arkadaşımmm :) :)

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

ercancım yazdı:
çok tatlsın esmercimm sen ya arkadaşımmm :) :)

oh))) teskur edirem mahcup oldm ya)

Moderators
Kullanıcı avatarı

[/quote]

sen niye öyle garip parantezler "(())" falan yapiyosun laflarinin sonuna????[/quote]

iste bak, smile biliyomusun ne?! yani sunlar " :P , , :arrow: , :) , fln...". simdi sonuncu smile'e bak, o iste sunlardan yaplms ":" + ")" = ":)" . Simdi ben gulmek isterkn soyle de yaza bilirm " : )" ve ya soyle ")". Fark edemz. yani bilmiyorum turkiyede nasil kulanyolar ama rusyada hep oyle " )))" yapiyoruz, yani guluyorz, komikli. Fark edemz : ), = ), ve ya sade ")".
I hope iyi anlatm).
[/quote]

bole mi :D:D:D:D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

aminbtal yazdı:

sen niye öyle garip parantezler "(())" falan yapiyosun laflarinin sonuna????[/quote]

I hope iyi anlatm).
[/quote]

evet ayni sey)

bole mi :D:D:D:D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]

Mesaj Başlığı: Re: Liseyi Almanya'da bitirenler...
MesajGönderilme zamanı: 08 Ağu 2008 

simdi hauptschule veya realschuleyi bitirdiigin zaman yöse direk giremiyorsun..ben realschuleyi bitirdim ve ankarada lise sonu okdum ve lise diplomami aldim,öylece girdim yöse...senin yapacagin is su..gidip en yakin konsolosluktan senin almanydan aldigin diplomayi denklestirmen lazim..yani egerki hauptschuleyi bitirdiyse lise birden mi ne basliyorsun realaschuleyi bitirdiysen lise ikiden direk lise üce ise bi seviye tespit sinavina girererk gecebiliyorsun..umarim anlatabildim..

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 08 Eyl 2008 

inş bu başlıkta şu sorunun cevabını bulurum :D ya lütfen bi bilen çıksın artık :? sevgilim şu an almanyada abiturun 12. sınıfında...13. sınıfı bitirdiğinde abitur alıcak ve buraya gelip yanımda okumak istiyo... bilyiosunuz abitur alınca yös e girmesine gerek kalmıyo direk başvurabiliyoruz ama biz bi sene kaybetmektense yös e girip gelmesini tercih ediyoruz...tabi eğer abiturun 12. sınıfındayklen yös e girme hakkına sahipse...bilen varsa lütfen sölesin arkadaşlar bu sene yös e girebilirmi kendisi??? ya saçma değilmi seneye kalsa zaten sınava girmesine gerek kalmıyo abiturla gelir yani bu sene girebiliyo olması lazım bence.. bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olun

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

burakdemet yazdı:
inş bu başlıkta şu sorunun cevabını bulurum :D ya lütfen bi bilen çıksın artık :? sevgilim şu an almanyada abiturun 12. sınıfında...13. sınıfı bitirdiğinde abitur alıcak ve buraya gelip yanımda okumak istiyo... bilyiosunuz abitur alınca yös e girmesine gerek kalmıyo direk başvurabiliyoruz ama biz bi sene kaybetmektense yös e girip gelmesini tercih ediyoruz...tabi eğer abiturun 12. sınıfındayklen yös e girme hakkına sahipse...bilen varsa lütfen sölesin arkadaşlar bu sene yös e girebilirmi kendisi??? ya saçma değilmi seneye kalsa zaten sınava girmesine gerek kalmıyo abiturla gelir yani bu sene girebiliyo olması lazım bence.. bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olun

12. siniftan sonra fachabitur aliyorsa yös'e katilabiliyor. yoksa 13cü bitirmesi gerekiyor. bide abitur ile sinava girmeye gerek yok diye öyle bisey yok malesef. Türkiyede bir kac üniler var abituru kabul eden ama yinede yös daha avantajli oluyor.

Profil E-posta  

yok arkadaşım ya fachabiutr değil abitur alıcak üzülelimmi sevinelimmi :( abitur daha yii diye biliyorum..gaziantepe gelmek isityo çünkü bende burda okuyorum ve bizim üniv abituru kabul ediyo o problem değil ama keşke girebilseydi :( e peki yös dhaa avantajlı derken üniversite seçerken yös e mi öncelik veriyo yani???abiturdan önce yöse girenlerimi yerleştiriyolar yani??? nese arkadaşım teşekkür ederim hayal kırıklığı oldu ama nese beklicez bi sene daha :( teşekkürler

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

burakdemet yazdı:
yok arkadaşım ya fachabiutr değil abitur alıcak üzülelimmi sevinelimmi :( abitur daha yii diye biliyorum..gaziantepe gelmek isityo çünkü bende burda okuyorum ve bizim üniv abituru kabul ediyo o problem değil ama keşke girebilseydi :( e peki yös dhaa avantajlı derken üniversite seçerken yös e mi öncelik veriyo yani???abiturdan önce yöse girenlerimi yerleştiriyolar yani??? nese arkadaşım teşekkür ederim hayal kırıklığı oldu ama nese beklicez bi sene daha :( teşekkürler

ksr bakma hayal kirikligina ugratmak istemedim ama bende aynisi bu sene yaptim, bu sene abitur'umu aldim ve onunla basvurdum ama malesef ögrendim ki, yös ile basvuran ögrecilere öncelik taniliyor. ondan yös ile basvursun sevgilin daha garantili olur. ama dedim gibi fachabitur alma ihtimali varsa, 12inci siniftan sonrada yös'ye girebiliyor. bunu bir arastirin bence. mesela bizde 12innci siniftan hemen fachabitur alinmiyordu malesef, en azindan bir sene staj yapmamiz gerekiyordu. ondan 13üncü sinifi okumak ve ondan sonra abitur diplomasini almak benim icin daha mantikli gelmisti. cünkü abitur fachabitur'dan daha yüksekde oluyor.
size basarilar diliyorum.

Profil E-posta  

meraba, ben suan almanyadayim. burda meslek lisesinin ikinici sinifini bitirdim. trye dönüp orda acikögretim meslek lisesini bitirip yöse girmek istiyorum (tabi tc vatandasligindan ciktiktan sonra). meslek lisesi mezunu olmam bise mi farkettirirmi acaba? Düz lise olmasi sartmi?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 09 Eyl 2008 

yeliz yazdı:
burakdemet yazdı:

ksr bakma hayal kirikligina ugratmak istemedim ama bende aynisi bu sene yaptim, bu sene abitur'umu aldim ve onunla basvurdum ama malesef ögrendim ki, yös ile basvuran ögrecilere öncelik taniliyor. ondan yös ile basvursun sevgilin daha garantili olur. ama dedim gibi fachabitur alma ihtimali varsa, 12inci siniftan sonrada yös'ye girebiliyor. bunu bir arastirin bence. mesela bizde 12innci siniftan hemen fachabitur alinmiyordu malesef, en azindan bir sene staj yapmamiz gerekiyordu. ondan 13üncü sinifi okumak ve ondan sonra abitur diplomasini almak benim icin daha mantikli gelmisti. cünkü abitur fachabitur'dan daha yüksekde oluyor.
size basarilar diliyorum.

teşekkür ederiz bilgilerin içinbunu bi araştıralım inş oluyodur ayrıca yös abiturdan önce bilgiside çok önemli çok teşekkürler

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2008 
Kullanıcı avatarı

siz yöse ne zaman katilcaksiniz 13. sinifin sonundami yada 12. sinifin sonundami

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

demirsmac yazdı:
siz yöse ne zaman katilcaksiniz 13. sinifin sonundami yada 12. sinifin sonundami

12. siniftan sonra Fachabitur alma ihtimali varsa, onunla basvurunuyor yös'ye. Ama yoksa o zaman 13. sinifin sonunda basvurabiliyorsun ancak.

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

burdaki arkadaslar girdinizmi yöse yoksa benim gibi abiturdan sonra girmeyimi düsünüyorsunuz ben tip okumak istiyorum amm 1,0 ortalama basaramicami biliyorum ve burda 3-4 sene beklemektense türkiyede okumayi tercih ediyorum ama nasil yapicami bilmiyorum simdi ben 12. siniftayim metropol yös kitaplarini aldim bu sene 13. sinifin sonunda girmek icin sizdemi kitaplarala evde hazirlanacaksiniz yoksa dershaneyemi gideceksiniz

ve siz abituru yaparkenmi gireceksiniz sinava yani ayni zamandami yoksa bir sene aradan gecincemi

biliyorum cok soru sordum birden ama fikriniz benim icin önemli

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

demirsmac yazdı:
burdaki arkadaslar girdinizmi yöse yoksa benim gibi abiturdan sonra girmeyimi düsünüyorsunuz ben tip okumak istiyorum amm 1,0 ortalama basaramicami biliyorum ve burda 3-4 sene beklemektense türkiyede okumayi tercih ediyorum ama nasil yapicami bilmiyorum simdi ben 12. siniftayim metropol yös kitaplarini aldim bu sene 13. sinifin sonunda girmek icin sizdemi kitaplarala evde hazirlanacaksiniz yoksa dershaneyemi gideceksiniz

ve siz abituru yaparkenmi gireceksiniz sinava yani ayni zamandami yoksa bir sene aradan gecincemi

biliyorum cok soru sordum birden ama fikriniz benim icin önemli

simdi bak..ben bu sene yös'ye girdim ve abitur sinavlarada da katildim..yani ayni zamanda. ve gercekten cok zorlandim..cunki hem yös'ye kendi basina calisirsan yanindada butun abitur sinavlar da olursa cok yogun oluyor. bide burdaki dersler Turkiyenin dersinden cok farkli. mesela matematik sorular yös'de bizim abitur sinavlardan daha farkli. kendi basina ögrenmek benim icin cok zor geldi ama tabiiki imkansiz birsey deil. benim tavsiyem sana..hem yös'ye hemde abitur'a ayni senede girmeyi dusunuyorsan o zaman simdikten calismaya basla..hele yös icin. sonra zaman cunki kalmiyor :wink:
sana bol basarilar diliyorum..allah gönlune göre versin

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2008 
Kullanıcı avatarı

cevabin icin cok tesekürler
yeliz bende simdi 12. sinfttayim ve medizin yani tip okmuak istiyorum baskada birsey deyil ama burda almanyada ortalaman 1 omasi gerekiyor tip icin bunuda ben ne kadar cok calissamda basaramam o yüzden ben türkyiede okumayi düsünüyorum almanyada olmasa, cünkü 4 sene burda yer acilmasini bekleyemem.
yeliz sen ayni zamanda girmissin sinava yös sinavi sirasinda almanyada derslerin yokmuydu?

birde bir sorum daha var yöse kac kere girme sansin oluyor yada her sene girebilimisin ?

simdiden tesekür ederim sana da allah gönlünce versin

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2008 
Kullanıcı avatarı

demirsmac yazdı:
cevabin icin cok tesekürler
yeliz bende simdi 12. sinfttayim ve medizin yani tip okmuak istiyorum baskada birsey deyil ama burda almanyada ortalaman 1 omasi gerekiyor tip icin bunuda ben ne kadar cok calissamda basaramam o yüzden ben türkyiede okumayi düsünüyorum almanyada olmasa, cünkü 4 sene burda yer acilmasini bekleyemem.
yeliz sen ayni zamanda girmissin sinava yös sinavi sirasinda almanyada derslerin yokmuydu?

birde bir sorum daha var yöse kac kere girme sansin oluyor yada her sene girebilimisin ?

simdiden tesekür ederim sana da allah gönlünce versin

evet biliyorum, almanyada tip okumak icin baya yuksek bir not ortalaman gerekiyor.
simdi yös sinavi pazar gunu oldugu icin o gun derslerim yoktu ama 4 gun sonra matematik abitur sinavim vardi. yani baya stresli gecmisti :) cuma gunu aksam ankaraya ucup pazartesi sabah geriye gelmistim. :)
yös sinavina bildigim kadariyla ne kadar istersen girebiliyorsun..bir sinir yok..bizdeki abitur gibi deil yani..sansliyiz bu konuda :wink:

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 11 Eki 2008 
Kullanıcı avatarı

ya bir sorum daha olcak
ben bu 2009 ve 2010 girbilirmiyim yani hem 12. hemde 13. sinifta girebilimiyim

belki 2009 puanim tutar ve bende 2010 girmem sonucta iki sene gecerli adim sonuc

olmasa 2010 yien girbilirm ama ben 12. dayken girebilyiorum demi sinava ve okulumdan
fachhochschulreife belgemi almam lazim 12. sinfta fachhochschulreife oluyor demi

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 11 Eki 2008 
Kullanıcı avatarı

bende bu sene abituru yaptim... tip a müracaat ettim ve benide beklemeye aldilar.
Bu yüzden fazla zaman kaybetmeden türkiyede okumak istiyorum....

yanliz ben suan türk vatandasiyim, alman vatandasina gecmek uzun sürüyormus, yani bu demek oluyorki ben 2010 yilinda girebilecegim yös sinavina...

@ yeliz
Sen hic yös sinavina girdin mi?
eger girdiysen, biraz bahseder misin?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 12 Eki 2008 
Kullanıcı avatarı

demirsmac yazdı:
ya bir sorum daha olcak
ben bu 2009 ve 2010 girbilirmiyim yani hem 12. hemde 13. sinifta girebilimiyim

belki 2009 puanim tutar ve bende 2010 girmem sonucta iki sene gecerli adim sonuc

olmasa 2010 yien girbilirm ama ben 12. dayken girebilyiorum demi sinava ve okulumdan
fachhochschulreife belgemi almam lazim 12. sinfta fachhochschulreife oluyor demi

fachhochschulreife ile yös'e girebiliyorsun. yani 2009 yaz aylarinda fachhochschulreife'yi alacaksan 2009 nisan ayinda yös'ye girebilirsin bildigim kadariyla.
tabiiki hem 2009 hemde 2010 senesinde yös ye katilabilirsin. sen nasil istersen. puanin ama ilk girdiginde yeterse ve istedigin bölumu kazanirsan tekrar girmene gerek kalmaz :wink: insallah öyle olur.

En son yeliz tarafından 12 Eki 2008 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 67 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: