Zaman: 19 May 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4840 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 194  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: YÖS 2010
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2010 

arkadaşlar ben türk vatandaşlığından 4 yıl oldu cıkalı bu sene sınava giremiyecem türk okullarında okudum acaba seneye sınav yok direk başvuru yapabilme sansım ne

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 02 Mar 2010 
Kullanıcı avatarı

yalnış bilgilendirmek istemem ama sanırım seneye türk vatandaşlığından çıkanlar yabancı uyruklu gibi muamele görmicek. üstelik seneye sınavda olmucak

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2010 
Kullanıcı avatarı

GyLsHn yazdı:
yalnış bilgilendirmek istemem ama sanırım seneye türk vatandaşlığından çıkanlar yabancı uyruklu gibi muamele görmicek. üstelik seneye sınavda olmucak

2011 yılından itibaren vatandasliktan çıkanlar yabancı uyruklu sayılmayacak.
Arkadas, 4 yıl oldu cikali diyor. Bence seneye de üniversitelere basvurabilir.

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

bence belirsizlik var orda. 2011 yılından itibaren çıkanlar mı sayılmıcak yoksa 2011 den sonra vatandaşlıktan çıkanlar mı sayılmıcak şöyle
2011 yılından itibaren vatandaşlıktan çıkanlar, yabancı uyruklu sayılmayacak
2011 yılından itibaren, vatandaşlıktan çıkanlar yabancı uyruklu sayılmayacak.

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

GyLsHn yazdı:
bence belirsizlik var orda. 2011 yılından itibaren çıkanlar mı sayılmıcak yoksa 2011 den sonra vatandaşlıktan çıkanlar mı sayılmıcak şöyle
2011 yılından itibaren vatandaşlıktan çıkanlar, yabancı uyruklu sayılmayacak
2011 yılından itibaren, vatandaşlıktan çıkanlar yabancı uyruklu sayılmayacak.

Klavuzda 2011 yilindan itibaren vatandasliktan cikanlar yabanci uyruklu sayilmayacak yaziyor.
bence 2.cisi, 2011den itibaren vatandasliktan cikmis olanlar sayilmicak.

Ama öyle olmus olsa, bir cok ögrenci yabanci ögrenci konumundan cikmis olucak!
Cünkü bende dahil sinava girenler cogu türk uyruklu sonradan vatandasliktan cikmis.
Ben 16 yasindayken otomatik alman vatandasligini aldim, annem babam alman vatandasi diye.
Iyice aklim karisti ya. Ayrica bu yil ki sinav gelecek sene yani 2011 de gecerli olucagina göre böyle bir madde'yi koymalari cok sacma.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 04 Mar 2010 
Moderators

Bütün Üniversitelerin ve linklerinin bulunduğu yer:
http://www.yok.gov.tr/content/view/531/lang,tr/

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 05 Mar 2010 
Moderators

Merhaba arkadaşlar

Herkesin bildiği gibi bu 2011 den itibaren artık YÖS sınavı yapılmayacak ama Üniversiteler SAT ile almaya devam edecek dolayısıyla SAT sınavın önemi artmış oluyor,Üniversitelerin yüzde 90'ı geçen sene SAT 1 sınavı ile öğrenci kabul ediyordu,bu sene de aynen devam edecek.

SAT sınavı dünyanın her ülkesinde yapılıyor, Türkiyede yaşayanlar için ankara,izmir,istanbul ve tarsus da yapılıyor ve şu an Bursa'da da yapılması için bir kurum başvuruda bulundu, yani Bursa'da veya Bursaya yakın şehirlerde ( Yalova,Balikesir,Bilecik,Eskişehir) yaşayan arkadaşlar için bu büyük bir kolaylık olacak, istanbul'a veya Ankaraya gitmelerine gerek kalmayacak.

Not: bu sınav yılda 6 kez yapılıyor, yılda 6 şansınız var!

SAT sınavı ile ilgili özet bilgiler:

SAT SINAVI ILE ILGILI BILGILER:

2010 SAT sinavini alabileceginiz tarihler: 1 Mayis 2010 ve 5 Haziran 2010 dur.

Sinav a girilebilecek yerler: Istanbul, Ankara, Izmir ve Tarsus ve yakında Bursada!

Sinav yaklasik 3 saat surmektedir ve 3 bolumden olusmaktadir.

Sinava Writing ile baslayacaksiniz. Ardindan, Reading ile devam edeceksiniz ve son bolum Math olacaktir.

Sinav, bilgisayarda olmayacaktir.

Sinav, paper based seklinde olacaktir.

Sinav gunu: Sinav merkezlerine en gec sabah saat 07:45 te gitmeniz gerekiyor.

Sinava giderken yaninizda goturecekleriniz:

- admission ticket ciktisi (kayit yapildiktan sonra verilecektir).
- Fotografli kimliginiz(pasaport - ehliyet yada TC kimlik)
- 2 adet kursun kalem
-1 adet silgi
-1 adet hesap makinesi

kayıt işlemleri resmi websitesinden yapılıyor:

www.collegeboard.com

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2010 

ya arkadaslar aklim karisti simdi. 2011 SAT sinavina girerekmi turk okuluna aliniyoruz? Artik Ösym tarafindan yerlesemiyormuyuz? Bu sinav hakkinda önerceyiniz turkce bi link varmi? Hani yeni sistemde okularin kendisi karar vereceklerdi anca o özeliye sahip arkadaslar alinabilecekti o okullara? Bu yeni sistem aciklandimi? Bu seneden sonra yabancilar nasil turk okularina alinir die? Bide cift vatndasiyim avrupada dogdum nasil giris yapcam turk okuluna nerden napmam gerekti hakkinda "0" bilgim var malum herkes ayri bildigini söylüor aklim karisti burda dogru bilgiye sahip olan varsa yardimci olsun lutfen 2011 az kaldi ya ona göre her ne yapmamiz gerekiosa ona göre calismamiz gerek dimi ama. Cevaplarinizi bekliyorum simdiden tsk...edrm arkadaslar :)

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2010 
Moderators

sen herhalde yenisin forumda yada olayları çok iyi takip etmedin,seneye YÖS sınavı yok, her Üniversite kendi kriterlerini ve hangi sınavla alacaklarını belirlemeye başladılar, geçen sene geçerli olan şartların yüzde 90 'ı bu sene de geçerli olacak,bu linki hala YÖK ün websitesinde,herhalde sen daha önceden görmedin, okuyunca anlarsın:

http://www.yok.gov.tr/content/blogcateg ... ang,tr_TR/

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 

Arkadaslar bu yil pasaporta gorulmustur damgasi alinmayacakmis. OSYM arayip sordum. Bu yil yok dediler. Bide yurt disindan basvuran arkadaslar, sinav kimlik kartiniz elinize ulasti mi? Bende bir kac pruz yasanmisti. OSYM aradim, y.u numaram ve ismimi boyleyince kaydiniz basariyla yapilmistir onumuzdeki hafta elinize ulasir kimliginiz, eger ulasmazsa sinavdan bir kac gun once gelip burdanda alabilirsiniz dediler. Fakat genede soz hic bir zaman garanti olmayacagi icin emin degilim. Sozlerine guvenebilir miyim?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 
Moderators

Geçen sene çoğu istanbul,ankara ve izmir tercih ettiği için agzı yandı çünkü çok başvuru oldu ve çok yüksek puan alanları aldı bu şehirdeki üniversiteler.Ama daha düşük puanla doğudaki Üniversitelerde Tıp,Eczacılık gibi bölümlere girenler oldu.Mühendislik okuyacaklar için istanbul ve ankaradan şaşmasınlar ama Tıp,eczacılık için doğuda çok iyi eğitim veren Üniversiteler var,hatta TUS(uzmanlık) sınavlarında da iyi başarı grafiği elde ediyorlar.Bu fırsatları kaçırmak ve bir yıl kaybetmek yazık olur,girebilenler girsin yoksa açıkta kalma riski var.
Diğer taraftan Abitur'dan 4 puan alanlar,SAT dan 1200 puan alanlar ve diğer sınavlardan da belli puan alanlar da sanıırm kontenjandan yiyor ve YÖS ile alınan kişi sayısı azalmış oluyor.
İşin ilginç tarafı yurt dışında üniversiteyi kazanmış bir öğrenciden tekrar YÖS gibi sınava girmesi istenmesi,seneye ne olacak bakalım, devam eden bir tutarsızlık var.

not: en çok tercih edilen şehirler: istanbul,ankara,izmir,eskişehir,kocaeli,sonra trakya ve konya geliyor. Samsun,Trabzon,Erzurum da var tabiki.

not2: Yabancı uyruklulara Burs veren bir özel Üniversite var: Özyeğin Üniversitesi.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2010 

Arkadaşlar Özyeğin Üniversitesi yabancı uyruklu öğrencilere geniş burs olanakları (öğrenim ücretinden tam veya kısmi muafiyet) sunan bir üniversitesi. Burs oranları belirlenirken üniversitesine başvuran yabancı uyruklu öğrencilerin başvuru dosyalarının genel kalitesine (öğrencinin YÖS veya diğer sınav sonuçları, diploma notu, transkript not ortalaması, niyet mektubu, İngilizce dil yeterliği, vb. ) bakılmaktadır.

Ayrıca IB, ABITUR ve MATURA ve Fransız Bakaloryası Diploma notlarına göre sunulan burs olanağının genişletilmesi mümkündür.

Üniversiteye ilk girişte sağlanan bursların yanı sıra öğrenime devam ederken gösterilen başarılar da burslarla takdir edilecek, öğrencilerin başarıları ödüllendirilecektir. Böylece öğrenciler gösterecekleri akademik başarılar sayesinde izleyen akademik yıl için geçerli olmak üzere burs oranlarını yükseltebileceklerdir.

Profil E-posta  

Moderators

Keşke diğer özel Üniversiteler de burs verse YÖS puanına veya o diplomaların notlarına göre ama bu iş Türkiyede daha çok rant haline geldiği için o üniversitelerin de artık kontenjanları her yıl boşkalıyor,biraz sömürü düzeni.Yurt dışında daha prestijli özel veya devlet üniversitelerin daha çok tercih edilmesinin nedeni bu.

Türkiyede eğitim görmek görmek bir lüks, özel Üniversitede okumak için aileniz ayda en az 2000 TL ödemesi lazım sizin için, orta düzey bir aile için bu imkansız çünkü ayda 1500 TL -2000 TL arasında maaş alıp akşamları evine götürmeye çalışan milyonlarca Üniversite mezunu var :( Malesef sürünen Mühendisler olduğu gibi, avukat ve doktorlar arasında da var çok sürünen. http://www.memurlar.net websitesine girerseniz orada doktorlar ve avukatlar ve mühendislerin şikayetlerini ve içler acısı durumlarına şahit olmuş olursunuz.Hayat kolay değil,oku oku sonra üç kuruşluk maaşla çalış.Nasıl bir düzen bu?

Profil E-posta  

OzU yazdı:
Arkadaşlar Özyeğin Üniversitesi yabancı uyruklu öğrencilere geniş burs olanakları (öğrenim ücretinden tam veya kısmi muafiyet) sunan bir üniversitesi. Burs oranları belirlenirken üniversitesine başvuran yabancı uyruklu öğrencilerin başvuru dosyalarının genel kalitesine (öğrencinin YÖS veya diğer sınav sonuçları, diploma notu, transkript not ortalaması, niyet mektubu, İngilizce dil yeterliği, vb. ) bakılmaktadır.

Ayrıca IB, ABITUR ve MATURA ve Fransız Bakaloryası Diploma notlarına göre sunulan burs olanağının genişletilmesi mümkündür.

Üniversiteye ilk girişte sağlanan bursların yanı sıra öğrenime devam ederken gösterilen başarılar da burslarla takdir edilecek, öğrencilerin başarıları ödüllendirilecektir. Böylece öğrenciler gösterecekleri akademik başarılar sayesinde izleyen akademik yıl için geçerli olmak üzere burs oranlarını yükseltebileceklerdir.

Fachhochschulreife ile de basvurabiliyormuyuz bu Üni'ye???

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2010 
Moderators

Merhaba arkadaşlar

YÖK 'ün web sitesinde görüldüğü gibi Türkiyedeki Üniversitelerin YÖS e eşdeğer olarak kabul ettiği uluslararası sınav ve diplomalar var ( Matura,Abitur, SAT, ACT, Fransız Bakaloryası, Internatiınal Bacalaureate, Lübnan Bakaloryası vb....) link : http://www.yok.gov.tr/content/blogcateg ... ang,tr_TR/

ama şöyle bir sorun var:

Bazı Üniversiteler bugüne kadar sadece YÖS ile öğrenci almış ( örnek İstanbul Üniversitesi) ve bazıları abitur ile kabul ederken matura veya bakalorya ile kabul etmiyor,pek çoğu SAT ile kabul ediyor,yani her Üniversitesi kendi keyfine göre kriterler belirlemiş, saçmalıktan başka bir şey değil yani, her Üniversiteye ayrı ayrı başvurup hazırladığınız evraklar bile farklı, hatta kimisi ücret alıyor kimi almıyor başvuru esnasında.Bazıları mesela abitur dan en az 4 istiyor, bakaloryadan en az 12 istiyor,özel üniversiteler istemiyor ama yıllıkları 10000 dolars dan başlıyor! Yani insanı maymuna çeviriyorlar.

Sonuçta bir standart yok, tüm Üniversiteler yukarda bahsettiğim diploma ve sınavlarla alsa ne güzel olur değil mi? Sizce bu konuda birşeyler yapılması gerekmiyor mu? YÖK e fax yazalım,ilgili yabancı elçiliklere yazalım kihakkımızı savunsunlar,kimin hangi diploması varsa onu savunsun, madem yabancı uyruklu öğrenci sayısını arttırmak istiyorlar standart bir sistem getirsinler.Bu sene YÖS son kez yapılıyor,seneye bakın nasıl curcuna olacak,nasıl ortalık karışacak yine...

Şimdiden harekete geçsek,hakkımızı, diplomamızı,geldiğimiz ülkenin eğitim sistemini savunsak, biraz da bu konuda sesimizi duyursak iyi olmaz mı? Bizden sonra gelecek arkadaşların da önünü açmış oluruz aynı zamanda.Hakkın ve adalet savuncuları vardı bu forumda,onlara da sesleniyorum.

Alman vatandaşı Türkiyedeki Alman Büyükelçiliğine yazsın, Yunan vatandaşı kendi büyükelçiğine yazın,kültürelişbirliği ataşelikleri var. Burada tüm büyük elçiliklerin web sitesini yazamam,google da hepsi var. Türkiyede yaşayan yabancı diplomatları,ataşeleri harekete geçirelim,ne için ayda 5000 euros maaş alıyorlar böyle bir durumda bizi savunmayacaklarsa? Ben başladım bile ve görüşmeler de yaptım.Siz de yapın arkadaşlar.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2010 

Arkadaslar, Yurt Disindan basvurup sinav kimlik karti gelen oldu mu? 3 hafta once aradigimda, basvurunuz basari ile olmus dediler. 1 hafta 10 gun icinde kimliginiz gelir dediler. Bugun aradim, pazartesi kuruldan basvurunuzun onaylatilip onaylatilmadigini ogrenebilirsiniz. 2 hafta sonrada kimliginiz elinize gecer dio :S HELP!!!!!

Profil E-posta  

aytenk yazdı:
Arkadaslar, Yurt Disindan basvurup sinav kimlik karti gelen oldu mu? 3 hafta once aradigimda, basvurunuz basari ile olmus dediler. 1 hafta 10 gun icinde kimliginiz gelir dediler. Bugun aradim, pazartesi kuruldan basvurunuzun onaylatilip onaylatilmadigini ogrenebilirsiniz. 2 hafta sonrada kimliginiz elinize gecer dio :S HELP!!!!!

offf bu ne yaa.. ne kurulundan ögrenilcekmis???
benimki gelmedi :?

Profil E-posta  

mmeltemm yazdı:
aytenk yazdı:

offf bu ne yaa.. ne kurulundan ögrenilcekmis???
benimki gelmedi :?

Pazartesi OSYM arayip basvurumuzun onaylatilip, onaylatilmadigini ogrenebilirmisiz. :S Bundan 3 hafta once aradigimda, basvurunuz onaylatilmis, elinize gecmezse sinavdan bi iki gun once subemize gelip yeni kimlik karti alabilirsiniz demislerdi :S

Profil E-posta  

nasil is ya.. yani gelmezse taa Ankaraya gidip kimlik kartini mi alicaz??
ben bisi anlamadim :?

Profil E-posta  

mmeltemm yazdı:
nasil is ya.. yani gelmezse taa Ankaraya gidip kimlik kartini mi alicaz??
ben bisi anlamadim :?

Ben sinava ankarada girecegim. Eger kimlik kartin eline gecmezse, gel ankaradan al dediler. Fakat bugun aradigimda, henuz basvurularin onaylanmadigini pazartesi gunu kesin sonuclarin belli olacagini soylediler. Pazartesi gunu arayip, basvurunuzun onaylanip onaylanmadigini ogrenebilirsiniz. Basvurunuz onaylandiysa 2 hafta icinde elinize gecer kimliginiz dediler. Iki farkli aciklama yapildigi icin, bende sizlere soruyorum. Yurtdisindan basvuru yapip eline kimlik karti gecen var mi yok mu onu ogrenmek istiyorum.

Profil E-posta  

hmm... sagol bilgi verdigin icin...
bende merak ettim kimligi gelen varmi :roll:

Profil E-posta  

arkadaslar bu yökün internet sayfasinda yayinlanmis.
Bugün alinan karar.

http://www.yok.gov.tr/component/option, ... ang,tr_TR/

Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar Son Şekli

a) Yabancı uyruklu adayların lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla başvurularının kabul edilmesine,

b) Adaylardan
1) T.C uyruklu olanların, KKTC uyruklu olanların, uyruğundan birisi TC veya KKTC olan çift uyrukluların,

2) 2011 yılından itibaren Çift uyruklu iken TC veya KKTC vatandaşlığından çıkanlardan lise öğrenimlerinin tamamını Türkiye’de veya KKTC’de tamamlayanların,

3) T.C uyruklu olup lise öğrenimini KKTC’de tamamlayanların,

4) Türkiye’deki bir yükseköğretim kurumundan disiplin suçu nedeniyle çıkarma cezası alanların

başvurularının kabul edilmemesine,

yani simdi yöse basvuran TC uyruklu olanlarin basvurusu kabul edilmicekmiiii ????? basvururken TC uyruklu ve KKTC uyruklularinki kabul ediliyodu, simdi nasil olur bu yaa?

basvuran TC uyruklular napicak peki? sinava giremicekmi?? :twisted:

Profil E-posta  

madem kabul edilmicekti neden basvuru yaptik. o zaman klavuzda böyle bisey yazmiyodu, simdi degistirmeleri böyle normal mi?

basvururken baska simdi baska, nasil bisi bu yaa. oyun oynuyolar sanki.

Profil E-posta  

simdi biraz önceki kararin yerinde baska bisey yaziyo, onu kaldirmislar bunu koymuslar:

http://www.yok.gov.tr/content/view/848/lang,tr_TR/

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2010 
Moderators

zaten YÖK de kim neyle ilgilendiği belli değil, arıyoruz soruyoruz sekreterler bile abuk sabuk konuşuyor,esas yetkiliye ulaşmak ve derdimizi anlatmak mümkün değil,ulaşılmaz insanlar gibi,Avrupada bir vatandaş aradığında isterse Cumhurbaşkanı ile konuşabilir ama Türkiyede bir YÖK başkanına ulaşmak çoook zor, sekreterler bile bağlamak istemiyorlar sen kimsin düşüncesi var Türkiyede! İnsanları ulaşılmaz hale getirdiler,ondan sonra biz öğrencileri düşünüyoruz,onların faydasına çalışıyoruz derler!
Bir gün bir şey söylerler,ertesi yok öyle birşey derler!

Türkiyenin durumu bu arkadaşlar,orta çağ ziyniyeti ile yönetiliyor hala! Bir yiğit çıkıp da değiştirmedi şu sistemi,statükoyu kaldıramadı ve azilen help halk oldu.
Biraz konuşan da faili meçhul olarak gidiyor zaten,ya trafik kazası yada kalp kriziden gidiyor!

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4840 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 194  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: