Zaman: 05 Şub 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 48 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: YÖS Nisan 2010
MesajGönderilme zamanı: 15 Eki 2009 
Kullanıcı avatarı

okuluna hiç bi sorun yaratmaz bende aynı durumdaydım geçen sene holanda pasport um olduğu halde tc kimlik bilgilerim okulda durduğu için okul takımında tc kimliği bilglermle girip oynadım :mrgreen:

burası türkiye her şey olur :wink:

:mrgreen:

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2009 

slm arkadaslar bende ins nisanda yös sinavina girecem. ama daha calismaya baslamadim. dershaneye gitmeyide düsünmüyorum. evde kitaplarla calisacam ama daha kitaplari almadim.
bi sorum olacak di- kitaplari türkiyeden mi siparis etmem gerekiyor?? yoksa almanyadan da alma imkanim var mi??

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2009 

Merhaba arkadaslar
benimde birkac sorum olacakti. Bu sene Fachoberschule 12. siniftayim. Bundan önce meslek yaptim. Nisan 2010 da YÖS siinavina girmek istiyorum. Ancak daha yeni karar verdim ve birsey katbetmeyecegimi düsünüyorum.

Suanda kitaplar bende mevcut degil, nerden nasil ve hangi fiyatlara ve hangi kitaplari almaliyim calismak icin? Metropol yayinlarindan mi?
Alman vatandasiyim, türk vatandasligindan ciktim.
Öncelikle Yös sinavina girince Hukuk okuyabilecegimi ögrendim. Ama ileride Türkiyede calismak istesem bu alanda Alman vatandasi olarak calisabilmem mümkün mü?
Diger sorum ise Yös sinavina girdikten sonra universiteye yazildim diyelim, ve bu sirada alman vatandasligindan cikip Türk vatandasligina sahip olmak istesem mümkünmüdür Ve universite egitimime devam etmem olagan mi?

Fachoberschulreife Karnemin not ortalamasi önemli mi peki ileride universiteye kayit yaptirdigimda kaale aliniyormu bu? Birde yasim 23 bu dezavantaj olabilirmi?

cevaplariniz icin simdiden tsk ederim. :D

Profil E-posta  

Kelebek yazdı:
Merhaba arkadaslar
benimde birkac sorum olacakti. Bu sene Fachoberschule 12. siniftayim. Bundan önce meslek yaptim. Nisan 2010 da YÖS siinavina girmek istiyorum. Ancak daha yeni karar verdim ve birsey katbetmeyecegimi düsünüyorum.

Suanda kitaplar bende mevcut degil, nerden nasil ve hangi fiyatlara ve hangi kitaplari almaliyim calismak icin? Metropol yayinlarindan mi?
Alman vatandasiyim, türk vatandasligindan ciktim.
Öncelikle Yös sinavina girince Hukuk okuyabilecegimi ögrendim. Ama ileride Türkiyede calismak istesem bu alanda Alman vatandasi olarak calisabilmem mümkün mü?
Diger sorum ise Yös sinavina girdikten sonra universiteye yazildim diyelim, ve bu sirada alman vatandasligindan cikip Türk vatandasligina sahip olmak istesem mümkünmüdür Ve universite egitimime devam etmem olagan mi?

Fachoberschulreife Karnemin not ortalamasi önemli mi peki ileride universiteye kayit yaptirdigimda kaale aliniyormu bu? Birde yasim 23 bu dezavantaj olabilirmi?

cevaplariniz icin simdiden tsk ederim. :D

yasini problem yapma derim

Profil E-posta  

yasimi problem yapmiyorum, ama digerlerine göre yas ortalamam bayagi yüksek sanirim :roll:

kitaplari almanyaya gönderiyorlarmi?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 19 Kas 2009 

[quote="Kelebek"]yasimi problem yapmiyorum, ama digerlerine göre yas ortalamam bayagi yüksek sanirim :roll:

kitaplari almanyaya gönderiyorlarmi?[/quote
almanyadanda temin edebilirsin.gercekten yas konusunu problem yapma.sen benim yasimi bilmiyorsun daha :D hem okumanin yasi yoktur kesinlikle

Profil E-posta  

Kelebek yazdı:
yasimi problem yapmiyorum, ama digerlerine göre yas ortalamam bayagi yüksek sanirim :roll:

kitaplari almanyaya gönderiyorlarmi?

slm arkadasim
betüsün dedigi gibi yasinin bi önemi yok. bende aslinda normalin üstündegim. yani 19 falanla bitiyorlar ya okulu o bakimdan. olsun yeterki okuyalim.

bu arada bende almanyadan katilacam ins:) sen hangi sehirdensin kelebek??

Profil E-posta  

Insallah sinavi güzel bir sekilde atlatiriz, ama öncelikle sinav icin sürekli bilgi topluyorum herhangi bir hata yapmamak icin.

Ben hamburg dan, sen nerden zeyno?

bu arada kitaplari almanyadan nerden temin edebilirim? Internetten mi siparis versem? :roll:

Profil E-posta  

simdi kitaplar bile elimde degil, temin edebilmem herhalde gene iki hafta sürer sanirim.
Sinav zaten 5 ay sonra, acaba basarirmiyim ki? :roll:
Fachoberschulreife sinavlarim zaten mayista o bakimdan biraz rahatim. :D
Ama kafamda soru isaretleri var, önceki mesajlarimda sordugum sorulari cevaplayabilirseniz sevinirim.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 20 Kas 2009 

slm kelebek,

ben stuttgartan. bende bugün bizim stuttgarta sirin türk kitabevi var oraya gittim. metropolin yös kitaplarini satiyorlar. malesef cogu bitmis. ama bana dediler yenilerinm siparis edeceklermis. benide iki hafta sonra aricaklar. simdilik sadece geometrie-konu anlatimi alabildim. onu calisacam artik öbürleri gelene kadar.
istersen sende orayi bi ara ve siparis ver.onlar stuttgartan hamburga postayla gönderirler. kitablarin fiyatlari metropolun sitesinde yurtdisi satis fiyatlariyla ayni.
bak sana telefon numarasini vereyim 0711/89248523.
ben baska kitabevlerinide aradim ama malesef hep negativ sonuc aldim.bi iste burasi var dedi. zaten metropolun websitesinde bu kitabevi satis noktasi olarak geciyor.

sordugun sorulardan sadece birini yanitlaya bilirim malesef.
fachabi notun bu sinava etkili olmuyor. yani du kannst gut oder schlecht sein. ilgilendirmiyor onlari. sadece sinavda yaptigin puan önemli.

ins birazda olsa yardimci olabilmisimdir sana arkadasim:)

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2009 

zeyno cevabin icin sana tsk ederim yardimci oldun. Sanirim almanyadaki kitap evinden alirsam, kargo ücreti az da olsa iner :lol: yok fark olmaz mi?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 23 Kas 2009 

evt eger almanyadan alirsan kargo ücreti ödemesin.burda zaten kitaplar yurtdisi fiyatina göre satiliyor. metropolun sayfasinada yurtdisi fiyat listesi var. orda kitablarin fiyatlari yazili. kitabevi bana interneteki fiyata göre sati. tabi eger almanya ici siparis edersen yine kargo ödersin. ama türkiyden buraya getirmek tabiki daha pahali.

naptin sen kitablari simdi?? bi karar verdin mi??

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 15 Ara 2009 

merhaba arkadaslar...

bende yös 2010 icin hazirlaniyorum..Fachoberschuleden mezunum...bende ekim ayinda basladim calismaya..önceden bi aptallik ettim ve global academiadan kitaplari aldim ..sonra farkina vardim ki bir cok sey eksik..cevap anahtarlari yok felan filan...daha sonra metropolden kitaplarimi aldim ama :D

simdi Yös sinavina kolay diyorlar..evt IQ olarak bence kolay..ama Matematikde benim zorluk cektigim alanlar oluyor..Mesela ben Fachoberschulede Trigonometri fln görmedim..ve ben kendi capimda ders calisiyorum..dershaneye de gitmiyorum.. :(
Türkiyede ki Matematige göre bence bizim burda almanyada isledigimiz konular farkli...biz burda alismisiz Hesap makinesi ile hesap yapmaya..mesela Sinuslar Cosinuslari kolaylikla Hesapmakinesi ile hesapliorduk..simdi birden bunlari onsuz yapmak zor geliyor bana..
cünkü kafam alismis hazira konmaya ve herseyi hazir hesaplamaya:D:D
siz hic matematikte zorluk cektiginiz taraflar olmuyormu arkdslar..yoksa tek ben mi böyle düsünüyorum??

Hedefimde Hukuk bölümü...Puanlarida bi hayri yüksek...Matematikte teredüt etmesem..bu sinavdan korkmayacagm..hergün calisiyorum..ama zorluk cektigim noktalar cok oluyor:(:(...Ümidimi yinede tüketmek istemiyorum..Cok calisirsam basaririm..sadece matematik den biraz korkum...

neyse cok konustum sanirim...sadece sizle bunlari paylasmak istedim..dinlediginiz icin tesekkürler:)

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 15 Ara 2009 

edalii yazdı:
merhaba arkadaslar...

bende yös 2010 icin hazirlaniyorum..Fachoberschuleden mezunum...bende ekim ayinda basladim calismaya..önceden bi aptallik ettim ve global academiadan kitaplari aldim ..sonra farkina vardim ki bir cok sey eksik..cevap anahtarlari yok felan filan...daha sonra metropolden kitaplarimi aldim ama :D

simdi Yös sinavina kolay diyorlar..evt IQ olarak bence kolay..ama Matematikde benim zorluk cektigim alanlar oluyor..Mesela ben Fachoberschulede Trigonometri fln görmedim..ve ben kendi capimda ders calisiyorum..dershaneye de gitmiyorum.. :(
Türkiyede ki Matematige göre bence bizim burda almanyada isledigimiz konular farkli...biz burda alismisiz Hesap makinesi ile hesap yapmaya..mesela Sinuslar Cosinuslari kolaylikla Hesapmakinesi ile hesapliorduk..simdi birden bunlari onsuz yapmak zor geliyor bana..
cünkü kafam alismis hazira konmaya ve herseyi hazir hesaplamaya:D:D
siz hic matematikte zorluk cektiginiz taraflar olmuyormu arkdslar..yoksa tek ben mi böyle düsünüyorum??

Hedefimde Hukuk bölümü...Puanlarida bi hayri yüksek...Matematikte teredüt etmesem..bu sinavdan korkmayacagm..hergün calisiyorum..ama zorluk cektigim noktalar cok oluyor:(:(...Ümidimi yinede tüketmek istemiyorum..Cok calisirsam basaririm..sadece matematik den biraz korkum...

neyse cok konustum sanirim...sadece sizle bunlari paylasmak istedim..dinlediginiz icin tesekkürler:)

mrb:) orda kolaya alıştığını kendin yazmışsın zaten,zorluk çekmen normal.ama bunu dert etme hiç! eminim bol soru çözdükçe yapıcaksın.tek yapman gereken soru çözmek bu benim tavsiyem tabi.:) herkesin zorlandığı bi konu vardır böyle düşün.kolay gelsin!:)

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 17 Ara 2009 

sagol yaa:) haklisin hic kimse dört dörtlük olamaz..illaki bazi eksikleri de vardir ...ama calisip bu eksikleri birazda olsa kapatmaya calisicam:)

sende mi yös 2010 icin hazirlaniorsn?

Profil E-posta  

edalii yazdı:
sagol yaa:) haklisin hic kimse dört dörtlük olamaz..illaki bazi eksikleri de vardir ...ama calisip bu eksikleri birazda olsa kapatmaya calisicam:)

sende mi yös 2010 icin hazirlaniorsn?

hah işte şöyle ya :D evet ben de hazırlanıyorum . :wink:

Profil E-posta  

insallah hedeflermize ulasiriz...tek istedgim buu..:)

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 10 Şub 2010 
Moderators
Kullanıcı avatarı

edalii yazdı:
insallah hedeflermize ulasiriz...tek istedgim buu..:)

İnsallah 8)

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 04 Nis 2010 
Kullanıcı avatarı

arkadaslar beni bi sorum olacakti, ben gecen sene abiturumu yaptim, hatta su an almanyada üniversitede okuyorum, fakat yinede türkiyede okumak isitiyorum...

abiturla bu sene aliyorlar mi?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 07 Nis 2010 

turkuaz yazdı:
arkadaslar beni bi sorum olacakti, ben gecen sene abiturumu yaptim, hatta su an almanyada üniversitede okuyorum, fakat yinede türkiyede okumak isitiyorum...

O hangi Üniye gitmek istedigine bagli, bazilari aliyor bazilarida illaki YÖS, Sat vs gibi sinavlarin sonuclarini istiyor..yani en iyisi gitmek istedigin Üniyi arayip bilgilenmen.
Veya asagidaki linkten bakabilirsin.
http://www.yok.gov.tr/content/blogcateg ... ang,tr_TR/

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 08 Nis 2010 
Kullanıcı avatarı

BKLY yazdı:
turkuaz yazdı:

O hangi Üniye gitmek istedigine bagli, bazilari aliyor bazilarida illaki YÖS, Sat vs gibi sinavlarin sonuclarini istiyor..yani en iyisi gitmek istedigin Üniyi arayip bilgilenmen.

sagol arkadasim... ama yös kaldirilacak yok kaldirilmayacak kargasasinin ardindan, abitur vs. gibi sinavlarda degisiklik yapilir mi acaba... daha cok üniversite alir mi? yoksa bu sürec seneye mi baslayacak? tüm haberlerde ve yök´ün yayinladiklari bilgilerde tam acik ve net bir sekilde yazmiyor...

"sinavsiz" üniversiteye giris resmen seneye mi basliyor sadece? bu sene icin de mi gecerli?

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

BKLY yazdı:
turkuaz yazdı:

sagol arkadasim, fakat yös kaldirilacak yok yös kaldirilmayacak kargasinsinin ardindan, üniversiteler bu sene yös son oldugu icin de, yeni sinavlar (yani ABITUR) gibi sinavlari alir mi...

"sinavsiz" ögrenci alimi süreci bu seneden itibaren mi basliyor? yoksa seneye mi baslayacak?

Profil E-posta  

turkuaz yazdı:
BKLY yazdı:
turkuaz yazdı:

sagol arkadasim, fakat yös kaldirilacak yok yös kaldirilmayacak kargasinsinin ardindan, üniversiteler bu sene yös son oldugu icin de, yeni sinavlar (yani ABITUR) gibi sinavlari alir mi...

"sinavsiz" ögrenci alimi süreci bu seneden itibaren mi basliyor? yoksa seneye mi baslayacak?

Bu sene YÖS olup olmamasi önemli degilki, zaten gecen senelerde de YÖS vardi ve bazi Üniler diger diplomalarla da ögrenci almislardi.
Ben gecenlerde birkac Üniye yazmistim , Fachhochschulreife ile de basvuruda bulunabilirmiyim diye, bana "Birkac ay icerisinde Yab.Uyr.Ögr. aliminda istedigimiz kriterleri bildirecegiz" diye yazmislardi. Yani mayis aylarinda Ünilerde kesin aciklar tam olarak ne istiyorlar.
O "Sinavsiz Üniye giris" herhalde 2011den itibaren gecerlidir, ki zaten sinav falanda yok artik seneye mecburen yasadigin ülkede edindigin lise diplomasiyla basvuracaksin, birde notlarina bakacaklar galiba.
Sen bu sene YÖS'e gireceksen yinede iyi puan almaya bak. Eger Abitur'la giremezsen YÖS puaninla basvurursun.

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 48 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: