Zaman: 05 Şub 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 67 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Liseyi Almanya'da bitirenler...
MesajGönderilme zamanı: 18 Haz 2009 

ben türk vatandasiyim ve seneye yös e girebilmek icin yaz tatilinden sonra alman vatandasligi icin bas vurcam. okuduklarima göre türk asilli olmak tahmin ettigim gibi bi engel degil yös e katilmak icin.

ama benim anlamadigim mezuniyet meselesi. aslinda almanyada 10uncu sinif mezuniyetligi türkiyedeki lise mezuniyetligine denk olan mezuniyet. okul ozaman bitiyo. tek fark, türkiyede mezuniyetten sonra direk üniversite sinavina girilmesi. almanya üniversite sinavina 3 sene hazirlik ve hak kazanma asamasi var. ve de o 3 senenin her senesinde ayri alt qualifikasyonlar elde edilebiliyo.

bende su an "fachhochschulreife 11" var. yani fachhochschulreifenin 11inci sinifta elde edilen okul kismi. pratik kismini, yani 3 senelik meslek kismini yapmadim. yapsam zaten burada okumaya hak kazanmis oluyorum.
"fachhochschulreife nach 11" yös e girmeme aslinda yetiyo olmasi lazim. yetiyomu acaba? elimde belgem var, bu ögrenci fachhochschulreifenin 11inci sinifta alinan okul kismini elde etmistir diye.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 19 Haz 2009 

Makaveli yazdı:
ben türk vatandasiyim ve seneye yös e girebilmek icin yaz tatilinden sonra alman vatandasligi icin bas vurcam. okuduklarima göre türk asilli olmak tahmin ettigim gibi bi engel degil yös e katilmak icin.

ama benim anlamadigim mezuniyet meselesi. aslinda almanyada 10uncu sinif mezuniyetligi türkiyedeki lise mezuniyetligine denk olan mezuniyet. okul ozaman bitiyo. tek fark, türkiyede mezuniyetten sonra direk üniversite sinavina girilmesi. almanya üniversite sinavina 3 sene hazirlik ve hak kazanma asamasi var. ve de o 3 senenin her senesinde ayri alt qualifikasyonlar elde edilebiliyo.

bende su an "fachhochschulreife 11" var. yani fachhochschulreifenin 11inci sinifta elde edilen okul kismi. pratik kismini, yani 3 senelik meslek kismini yapmadim. yapsam zaten burada okumaya hak kazanmis oluyorum.
"fachhochschulreife nach 11" yös e girmeme aslinda yetiyo olmasi lazim. yetiyomu acaba? elimde belgem var, bu ögrenci fachhochschulreifenin 11inci sinifta alinan okul kismini elde etmistir diye.

almanyada onuncu sinif türkiyenin lisesine asla denk olamaz canm.onuncu sinif yani mittlere reife yada realschulabschluss türkceye cevrilince üst seviyeli ortaokul anlamina geliyor(o karneyi türkceye tercüme ettirdigim icin biliyorum bunu).ayriyetten lise mezunu olabilmek icin 12 yil okuman gerekiyor.eyaletten eyalete biraz farkli ama "fachhochschulreife nach 11 jahren"yani bunu hic duymadim daha o zaman sizin eyalet cidden baya bi ileride.bence yös e hazirlanmadan iyice bi arastir.ama büyük bi ihtimalle yeterli gelmeyecektir.en iyi cevabi sana egitim ataseligi verir

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 19 Haz 2009 

oluyor da ama iki sene staj yapmasi gerekiyor... yada bir meslek...

bu arada bir sorum olacakti betüs 8;9;10 karne bunlarin hepsini türkceye tercüme etmek mi gerekiyor?bide sorum olacakti cünkü ben realabschlussu 10 sinif da aldim ondan sonra kaufmännische schule de Qualifikationumu yaptim sonra Wirtschaftsgymnasiuma basladim bi yari dönem orada yaptim sonra yös den duydum orayi biraktim höhere handelsschule gectim...
simdi tam olarak hanki karneler gerekli???cünkü bi realabschluss lu var bide qualifikation sonra dan aldigim...

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 22 Haz 2009 
Kullanıcı avatarı

bu sene abiturla basvurmak isteyenler var mi aranizda??????

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2009 

benim yeliz'e bir sorum olcak. (tabi baskalrida cvp biliyorsa lütfen yardimci olsun)
yazdigin herseyi okuyamadim. ama okuduklarimdan senin abitur ve yös hakkinda bilginin cok oldugunu gördüm. ben su an 12.siniftayim almanya da. ve 13. sinifi bitirip tr ye gitmeyi istiyorum. ben bu sene alman vatandasligina gecicem ve hemen olursa yös sinavina girmek istiyorum bu sene. cünkü abitur ve yös sinavlari hemen hemen ayni tarihe denk ediyo. hatta ayni günde olma riski bile var. onun icin bu sene girmem daha akillica. ben hukuk fakültesine gitmek istiyorum ve kac puan almam lazim bilmyiorum????
benim asil sorum: ben yös ye calismak icin neye ihtiyacim var? yani tr den kitap mi getirtcem yoksa burda sadece mesela matematik dersinde ögrendigim kelimeler yani: wurzel, hoch zwei gibi kelimerin türkcesini mi ögrenmem lazim???
bana lütfen yardimci olur musun?
bu sinav benim icin cok önemli. 13. sinifa girmeden bu sene yös yi aradan cikarmak istiyorum ve 13. sinif bitince tr de hukuk fakültesine gecmek istiyorum. bana cevap yazarsan cok sevinirim.

simdiden tesekkür ederim

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2009 
Kullanıcı avatarı

benden söylemesi Abıtur hıcbır ışe yaramıyor... yös daha ön planda... abıturla basvursanız gırmenız cok zor !!!!!!

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2009 

arkadaslar ben YÖS sinavina nasil caliscam?
kitap falan almam lazim mi?
nerden alabilirim yardim kitapciklarini?
türkiye den mi getirtcem yoksa burdan da alabilir miyim?

nolursunuz yardimci olun..

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 26 Ağu 2009 

merhaba arkadaslar ben suan almanyada abitur yapiyorum,12.sinifdayim
2010da yani bu sene yös´e girmek istiyorum yalniz tecrübesi olanlarla temasa gecmek ve onlardan bilgilenmek istiyorum
lütfen yardimci oluun =)

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 26 Ağu 2009 

ezgi57 yazdı:
merhaba arkadaslar ben suan almanyada abitur yapiyorum,12.sinifdayim
2010da yani bu sene yös´e girmek istiyorum yalniz tecrübesi olanlarla temasa gecmek ve onlardan bilgilenmek istiyorum
lütfen yardimci oluun =)

ich kann dir gerne helfen :wink:

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2009 

arkadaslar peki üniversitelere girme sansimiz Abitur karnesinin not ortalamasiyla birlikte yükselir mi? Yani sadece Yös sinavi sonucuna mi bagli iyi bir üniversiteye girmek, ya da Abitur notlari da önemli mi?

Bu yilki Yös sinavini yaptim ve hic calismama ragmen iyi bir sonuc cikti..abitur_u seneye yapmayi düsünüyorumm..

cvplariniz icin simdiden tsk ederim

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 05 Eyl 2009 

Bazı okullar ortaöğrenimde almış olduğunuz notlara lisede bitirmiş olduğunuz alana ve okul türünüze bakarlar, örnek fachabitur yapan biri İTÜ mAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİREMEZ veya ortaöğrenimde dil bölümünü bitiren biri Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümüne giremez gibi... Ancak bu tip değerlendirmeler trdeki ünilerin sadece çok küçük bi kısmında yapılır.. Abitura gelince, YÖK ün yabancı uyruklu öğrenci alımı kanununda Abitur YÖSe denk sayılan bir diplomadır. Ancak tr de okulların çoğu bu diplomanın ne işe yaradığını bilmez, bazıları da Yös le gelen öğrencileri alma eğilimindedir, bu güne kadar Marmara anadolu ve ege ünilerinde ABİTUR ile gelen öğrencilere rastladım.

Profil E-posta  

cvbin icin tsk ederim öncelikle..

simdi anladigima göre, YÖS'ün degeri Abitur ile ayni ve iyi bir YÖS sonucuyla iyi bir üniversiteye girmem muhtemel yani?
Daha acik konusmak gerekirse okumak istedigim üniversite Istanbul Üniversitesi ve okumak istedigim bölüm ise "Dil ve Edebiyat" hangi dil olduguna karar vermis degilim henüz. Hedefim bu.

Profil E-posta  

CENNETS

echt?? super :D würd mich freuen wenn ich deine addy kriegen würde,um einfacher zu kommunizieren ;)

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 07 Haz 2010 

YÖS belgesinin Almanyada Abitur'a esit olup olmadigini ögrenmek icin regierungspräsidium'a mesaj yollamistim cevap geldi. Sizlerle gepaylasmak istiyorum, belki faydasi olur.

Not: Bu Baden-Württemberg icin gecerli sadece. Diger eyaletler hakkinda bilgim yok maalesef.

Sehr geehrter K.,

eine Mischung Baden- Württembergischer Zeugnisse mit ausländischen Hochschulaufnahmeprüfungen ist nicht möglich, die Ablegung ist nur in dem jeweiligen Schulsystem möglich.

Z.B. USA - High School Diploma + SAT
Türkei - Lise Diplomasi (12 jährig) + YÖS

Mit freundlichen Grüßen
W. B.

Profil E-posta  

aynisi Berlin icinde gecerli.YÖS'ün ne oldugunu bile duymayan üniversiteler var...

Profil E-posta  

betüs yazdı:
aynisi Berlin icinde gecerli.YÖS'ün ne oldugunu bile duymayan üniversiteler var...

Ozaman geri gelmek isteyenlerin isi zor desene.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2010 

Merhaba

Özyeğin Üniversitesi 2010 itibaren Alman yuruklu vatandasların ABİTUR Sınavı (Zeugnis der Allgemeinen Hochschulreife) ve Zeugnis der Reife bazında kabul ediyor.

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 67 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: