Zaman: 19 May 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 300 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: ALMANYA VATANDAŞLARI
MesajGönderilme zamanı: 25 Haz 2010 

özel kargoyla gönderecekseniz mutlaka fiyat alin.cok fark var ayrica süred farkli

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2010 

demirsmac yazdı:
ben simdi sorduklarimin hepsi 1-6 notluk sistem yaz dediler yani öyle yazmislar gecen sene cünkü ortalamda 15 puanla verilmiyor

Tamam öyle yazariz o zaman.
Tesekkürler bilgilendirdigin icin!

Profil E-posta  

zeyno yazdı:
bende stuttgart konsoloslugunu gitim dün.
denklik belgelerimi, sinav sonuc belgelerimin kopyalarini egitim ataseligi onayladi ücretsiz ama lise diplomamin tercümesini biz onaylayamayiz dedi. onu noterde yaptirman lazim dedi.noter bi sayfayi onaylamak icin 11 euro istiyor. benim bide diploman iki sayfaya tercüme oldu ancak yani bi diplomanin onayi icin 22 euro ödemem lazim dediler.
ben acayip sinir oldum orda dedim ordakilere olamaz bu kadar isteyemssiniz.bende ögrencigim sonucda.
onlarda dedim ki benim bi arkadasim berlinde ( betüs abla sen:)) tercümeleride egitim atesligi ücretsiz yapmis. ordaki görevli dedi olmaz falan. ben dedim hayir kesin öle yapdirmis.sonra dedi olabilir orasi berlin konsololugu burasi stuttgart konsoloslugu.

stuttgart konsolosluguna gidenler- siz ne yaptiniz? ben onaylatmadan cikip gitim.
düsünseniz ya 5 tane onaylatsam 110 euro.

Senin diploman nasil 2 sayfa?? Arkasinda acaba "Tabelle zur Ermittlung der Durchschnittsnote" diye birsey yaziyor mu? Öyleyse benimkide aynisi ve bende sadece 11 € aldilar (Stuttgart Konsoloslugu). Ama her onaylattigin diploma tercümesi icin 11€ mutlaka aliyorlarmis. Ben 2 tane yaptirdim, birini onlar aldi digeride bende kaldi, toplam 22€ verdim. Ama yine yaptirmam gerekiyor dedigimde "Ozaman yine 11€ ödenem lazim" demisti bana noter. Toplu halde yaptirinca belki herbiri icin extra almiyorlardir. Haftaya tekrar gidip 4 tane daha onaylattiricam. Bakalim ozaman ne kadar alacaklar.
Denklik icin ise sadece lise diplomani aldigin son günden önceki 2 senenin karnelerini göstermek gerekiyor. Yani 11 ve 12. siniflarinkini.

Profil E-posta  

betüs yazdı:
özel kargoyla gönderecekseniz mutlaka fiyat alin.cok fark var ayrica süred farkli

Betüs sen kargoyla mi yolladin??
Ondokuz Mayis Üni'sinin sayfasinda 30 Temmuz'a kadar yaziyor basvuru süresi. Ben Einschreiben olarak yollayacaktim cumartesi günü. Yani yetisir diye düsünüyorum.

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

valla ben dhl aradim adamlar 130€ cikardi cüs dedim
sonra baktim samsun uzatmis 30.7 kadar iiy bagi türkiyeden yollarim artik

Profil E-posta  

BKLY yazdı:
betüs yazdı:

Ondokuz Mayis Üni'sinin sayfasinda 30 Temmuz'a kadar yaziyor basvuru süresi. Ben Einschreiben olarak yollayacaktim cumartesi günü. Yani yetisir diye düsünüyorum.

"EINSCHREIBEN MIT RÜCKSCHEIN" olarak yollayin normal postayla yollayacaksaniz.
sadece "EINSCHREIBEN" yeterli degil.sonra hic biseyi ispat edemezsiniz zamaninda yolladm diye.buna dikkat edin lütfen
en uygunu UPS!!(60,49 Euro) acil evraklar icin

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2010 

Senin diploman nasil 2 sayfa?? Arkasinda acaba "Tabelle zur Ermittlung der Durchschnittsnote" diye birsey yaziyor mu? Öyleyse benimkide aynisi ve bende sadece 11 € aldilar (Stuttgart Konsoloslugu). Ama her onaylattigin diploma tercümesi icin 11€ mutlaka aliyorlarmis. Ben 2 tane yaptirdim, birini onlar aldi digeride bende kaldi, toplam 22€ verdim. Ama yine yaptirmam gerekiyor dedigimde "Ozaman yine 11€ ödenem lazim" demisti bana noter. Toplu halde yaptirinca belki herbiri icin extra almiyorlardir. Haftaya tekrar gidip 4 tane daha onaylattiricam. Bakalim ozaman ne kadar alacaklar.
Denklik icin ise sadece lise diplomani aldigin son günden önceki 2 senenin karnelerini göstermek gerekiyor. Yani 11 ve 12. siniflarinkini.[/quote]

ben abitur zeugnisimi tercüman etirdim.ve ancak iki sayfaya sigdi.zaten o iki sayfanin icinde hangi dersleri kac saat gördüm ve notlar yaziyor. almanyada transkript ve diploma bir.ondan öle oldu. stg konsoloslugu iki sayfa icin 22 euor aldilar. benimde bir tane tercüme olmus diploman orda kaldi. ama onun icin tekrar para almadilar.sadece iki sayfa icin 22 euro. ondanda alsalardi o zaman 44 euro ederdi.
benim tercüme olmus diplomanin basinda -lise bitirme olgunluk diplomasi- yaziyor.

bende tekrar gitcem onaylatmak icin,sadece bi tane onaylatim.

bide ben postaneden yolladim, yani sadece 3,50 euro ödedim. eger einschreiben ettirseydim o zaman 5,50 euro dediler.
ölede varmasi gerekir cünkü ben basvuru zamanindada öle yollamisdim.

Profil E-posta  

betüs yazdı:
BKLY yazdı:
betüs yazdı:

"EINSCHREIBEN MIT RÜCKSCHEIN" olarak yollayin normal postayla yollayacaksaniz.
sadece "EINSCHREIBEN" yeterli degil.sonra hic biseyi ispat edemezsiniz zamaninda yolladm diye.buna dikkat edin lütfen
en uygunu UPS!!(60,49 Euro) acil evraklar icin

Sagol Güzin Betüs abla :wink: Bende sadece Einschreiben olarak yollayacaktim. Dedigin gibi yaparim. Hem pasaportumun tarihini yanlis yazmis tercüman birde onu düzelttirmem lazim. Arti lise diplomamdaki tarihin yanlis olma durumu cikti simdide :?
Neyseki samsun uzatmis basvuru tarihini. Tercüme ettirdiginiz belgeleri tekrardan kontrol edin ordayken sonra problem cikmasin.

Profil E-posta  

:D rica ederim :D bu arada rahmetli(gercek!!) Güzin ablanin mekani cennet olsun...

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 28 Haz 2010 

ben almanyadaki okullarımdan transkript istedim vermiyoruz dediler :D siz nasıl alıosunuz yav

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 30 Haz 2010 
Kullanıcı avatarı

arkadaslar acil sorum var size

simdi konsolosta egitim ataseliginde denklik belgesi aldik ya
onun icin damga vurdurduk orginal abi zeugnise o simdi almanyada gecersizmi oldu yada almanyada onla basvuramami artik ?

okula gittim ben damgayla karnemde ilk gecersiz oldu bu damgayla dedi ama sonrada müdürler konusmus böylede gecerli demis

cok korkuyorum lütfen yardimci oldun :cry:

Profil E-posta  

demirsmac yazdı:

onun icin damga vurdurduk orginal abi zeugnise o simdi almanyada gecersizmi oldu yada almanyada onla basvuramami artik ?

okula gittim ben damgayla karnemde ilk gecersiz oldu bu damgayla dedi ama sonrada müdürler konusmus böylede gecerli demis

yok korkma benimkinede damga yaptilar "islem görmüstür" diye yani o olunca gecersiz falan diye bisey yok :D

Profil E-posta  

demirsmac yazdı:

gecersiz degil gercekten merak etme,
ama tercüman dediki istersen dava acabilirmisiz wegen "urkundenbeschädigung" diye, sonuctakarnedeki baskasi tarafindan yapilan bir cizgi bile buna sebep olabilirmis, ama almanylardada äqivalenz adina yaptirilan böyle seyler var ve karne bozulmuyor yani.....

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 Tem 2010 
Kullanıcı avatarı

of cok sagolun yaaaa :)
ah bir bilseniz nasil korktum ölüyordum yaa
simdi ama ben alamnyada postaladim bewerbunglarda o damga gözüküyor unide sorun olur diye korkuyorum bei bewerbung demesinler bu nedir diye sonra gecersiz diye .
ama okul beglaubigen eti yani o damga olsada ama ilk kez bu durumla karsilastiklari icin sasirdilar ve gecersiz dediler ilk .
ama olmasa yenisini beantragen edebilirmissin ama ücretli

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2010 

almanyadan istanbul ünise basvuran var mi?
bu gecim güvencesi beyanini nasil yapmayi düsünüyorsunuz?
alman bi bankadan mi yoksa türk bankalarindanmi?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2010 
Kullanıcı avatarı

birsey soracam biz bu yös sonucuyla almanyada unilere okuyabiliyormuyuz ?

daha dogrsu almanyada okumak icin ne yapmam gerekiyo ?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2010 

...

En son Nurdamlasi tarafından 01 Mar 2011 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2010 
Kullanıcı avatarı

Nurdamlasi yazdı:
3M!91 yazdı:

trde baslayip 6 ay sonra almanyaya basvurulabilinior bildigim kadariyla

yani uniyi burda baslayip oraya gidiliy ?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2010 

3M!91 yazdı:
Nurdamlasi yazdı:
3M!91 yazdı:

trde baslayip 6 ay sonra almanyaya basvurulabilinior bildigim kadariyla

yani uniyi burda baslayip oraya gidiliy ?

evet bende öyle yapmaya calisicagim zaten;)

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2010 

arkadaslar size bi sorum var yardimci olursaniz cok sevinirim.
ben nordrhein westfalende gymnasiale oberstufe 12.siniftayim ve türkiyede üni. okumak istiyorum. bu durumda 13. sinifi bitirmem yani abitur yapmam gerekiyor mu yoksa 12. sinif bitince de basvurabilirmiyim? ve yös sinavi kalkti diyorlar onun yerine sat ve ycs sinavina mi girmemiz gerekiyor yada sadece ünilerin kendi siinavlarina mi? bu konuda bilgisi olan varsa bana yardimci olsun lütfen cok tesekkür ederim simdiden..
:))

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 09 Ara 2010 

önceden fachabi ile yöse girebiliyordun
ama artik abi sart yani 13.sinifi bitirmen lazim
abi ile artik direk üniye basvurabiliyorsun artik
ama bu sene hersey cok karisik
onun icin sevin bence bir daha ki sene oturur bazi seyler

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 07 Nis 2011 

Merhaba arkadaslar,

ben su an 12. sinifimi bitiriyorum yaza. Fachabiturumu alacagim. Informatik bölümü.
YÖS e katilabilmek icin alaman vatandasi olmam gerekiyormus. Onun icinde Subatlarda basvurdum. Onaylama eylül ayina kadar gelir. Bide tc den cikis var, oda sansima bagli sürebilir belkim. Kisacasi, YÖS e yazilirken ya Alman vatandasiyim yada daha olmak üzereyim. Sorun yasatirmi bu bana arkadaslar? evetse, ne yapabilirim?
bide bazi sitelerde yös kalkiyor diye okudum. kalkiyorsa altarnatif olarak neler var? yada türk vatandasi kalarak baska sinavlarami katilsam? yardimci olursaniz sevinirim.
Hedefim bilgisayar mühendisligi.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 13 Nis 2011 

med92oguz yazdı:
Merhaba arkadaslar,

ben su an 12. sinifimi bitiriyorum yaza. Fachabiturumu alacagim. Informatik bölümü.
YÖS e katilabilmek icin alaman vatandasi olmam gerekiyormus. Onun icinde Subatlarda basvurdum. Onaylama eylül ayina kadar gelir. Bide tc den cikis var, oda sansima bagli sürebilir belkim. Kisacasi, YÖS e yazilirken ya Alman vatandasiyim yada daha olmak üzereyim. Sorun yasatirmi bu bana arkadaslar? evetse, ne yapabilirim?
bide bazi sitelerde yös kalkiyor diye okudum. kalkiyorsa altarnatif olarak neler var? yada türk vatandasi kalarak baska sinavlarami katilsam? yardimci olursaniz sevinirim.
Hedefim bilgisayar mühendisligi.

yös kalkti
üniversiteler abitur ile aliyor
türk vatandasi yabanci ögrenci olarak sayilmiyor
vatandasliktan cikmak icin gec kalmissin
ycs sinavina girebilirsin ama abitur sart

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 13 Nis 2011 

Alıntı:
yös kalkti

yani simdi ben simdi alman vatandasi olarak bisey yapamiyorum. Fachabitur yetiyormu? sadece karneye bakarsalar, benim ortalamam 2,8 le 3,0 arasi olacak büyük bir ihtimal.. Bilgisayar mühendisligine yetiyormu?
Bide söyle birsey duydum, burda bir uni. ye yazilip Türkiyede bir uni. ye gecebiliyormusum. dogrumu? ve nasil oluyor o?
ycs iyide, alman vatandasi oluyorum su an. ama onu birakabilirim.. Ycs de istedigim bölümler yok

cevaplar icin tesekkür ederim

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 18 Nis 2011 

med92oguz yazdı:
Alıntı:
yös kalkti

yani simdi ben simdi alman vatandasi olarak bisey yapamiyorum. Fachabitur yetiyormu? sadece karneye bakarsalar, benim ortalamam 2,8 le 3,0 arasi olacak büyük bir ihtimal.. Bilgisayar mühendisligine yetiyormu?
Bide söyle birsey duydum, burda bir uni. ye yazilip Türkiyede bir uni. ye gecebiliyormusum. dogrumu? ve nasil oluyor o?
ycs iyide, alman vatandasi oluyorum su an. ama onu birakabilirim.. Ycs de istedigim bölümler yok

cevaplar icin tesekkür ederim

alman vatandasi olman lazim ama bu sene basvurduysan gec kalmissin
tekrarliyorum fachabi ile almiyorlar
en azindan üniversitelerin acikladiklari sey bu
ayrica hangi ortalama ile hangi bölüme aldiklari belli degil
burda bir üniversiteye yazilip gecis yapabilirsin de bölüm de degistirmek istiyorsun herhalde fachhochschule de bilgisayar m. bölümü yok
nasil oldugunu arastirabilirsin internete

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 300 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: