Zaman: 05 Şub 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 15 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Yardiminiza ihtiyacim var
MesajGönderilme zamanı: 01 Tem 2010 
Kullanıcı avatarı

Ben Bati Avrupa Programi Lise ögrencisiyim ve insallah seneye yös e girecegim. Lakin elimde hic bir bilgi olmadigi icin kafam cok KARISIK. Yös e girmek icin gerekli kosu ne? Bize her hangi bir basvuru belgesi gelecek mi yoksa basvuru icin kendimiz mi basvuru belgesi talep edecegiz? Hangi derslere calisilmasi gerek ve bunun icin gerekli kaynaga nereden ulasabilirim?

Almanya'da yasadigim ve bu konu hakkinda cevremde danisacagim kimse olmadigi icin sizin yardimiza ihtiyacim var.

Profil E-posta  

Mesaj Başlığı: Re: Yardiminiza ihtiyacim var

DoLuNaY yazdı:
Ben Bati Avrupa Programi Lise ögrencisiyim ve insallah seneye yös e girecegim. Lakin elimde hic bir bilgi olmadigi icin kafam cok KARISIK. Yös e girmek icin gerekli kosu ne? Bize her hangi bir basvuru belgesi gelecek mi yoksa basvuru icin kendimiz mi basvuru belgesi talep edecegiz? Hangi derslere calisilmasi gerek ve bunun icin gerekli kaynaga nereden ulasabilirim?

Almanya'da yasadigim ve bu konu hakkinda cevremde danisacagim kimse olmadigi icin sizin yardimiza ihtiyacim var.

Merhaba Dolunay malesef YOS sinavi gelecek sene yapilmayacak.

Profil E-posta  

ya 58,6 puanla? iktisat fakultesi bolumlerinden..

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

nokia5050 yazdı:

Peki seneye üniversite ye gitmek isteyenler hangi yolla gidecekler bunu biliyormusun?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 02 Tem 2010 

DoLuNaY yazdı:
nokia5050 yazdı:

Peki seneye üniversite ye gitmek isteyenler hangi yolla gidecekler bunu biliyormusun?

Her uni farkli sinav yapa bilir, uluslararasi sinavlarla kabul ede bilirler ve.s. aslinda kesin bilgi yok bu konudada ama buyuk ihtimalle uluslararasi SAT TOEFL IELTS gibi sinavlarla alacaklardir diye dusunmekteyim ben

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 02 Tem 2010 
Kullanıcı avatarı

nokia5050 yazdı:

Her uni farkli sinav yapa bilir, uluslararasi sinavlarla kabul ede bilirler ve.s. aslinda kesin bilgi yok bu konudada ama buyuk ihtimalle uluslararasi SAT TOEFL IELTS gibi sinavlarla alacaklardir diye dusunmekteyim ben

Son arastirmalarimda ögrendigim kadariyla lise diplomasi üzerinden almis oldugun not ortalamasi hangi üniversitenin taban puganina esit veya üstündeyse o üniversiteye kayit yapma sansinin olmasiymis. Ne kadari dogru bilemiyorum ama benim ögrendiklerim bu. Not ortalamani ögrenmek icin se Transkript belgesi cikartmak gerekiyormis. Ayrica YCS ye bile girme hakkimiz varmis.

Bunlarin hepsini dünkü arastirmalarim neticesinde buldum. Dogrulugunu sizlerden ögrenmek isterim. Simdiden yardimlariniz icin tesekkürler.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2010 

DoLuNaY yazdı:
nokia5050 yazdı:

Son arastirmalarimda ögrendigim kadariyla lise diplomasi üzerinden almis oldugun not ortalamasi hangi üniversitenin taban puganina esit veya üstündeyse o üniversiteye kayit yapma sansinin olmasiymis. Ne kadari dogru bilemiyorum ama benim ögrendiklerim bu. Not ortalamani ögrenmek icin se Transkript belgesi cikartmak gerekiyormis. Ayrica YCS ye bile girme hakkimiz varmis.

Bunlarin hepsini dünkü arastirmalarim neticesinde buldum. Dogrulugunu sizlerden ögrenmek isterim. Simdiden yardimlariniz icin tesekkürler.

bu konuyu her uninin ogrenci islerine sormak lazim bence pek bilgim yok benim malesef ;(

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2010 
Kullanıcı avatarı

nokia5050 yazdı:

bu konuyu her uninin ogrenci islerine sormak lazim bence pek bilgim yok benim malesef ;(

Bu konudaki arastirmalarim hala sürüyor. Yardimlarin icin tsk ederim... :wink:

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2010 

[*]Son arastirmalarimda ögrendigim kadariyla lise diplomasi üzerinden almis oldugun not ortalamasi hangi üniversitenin taban puganina esit veya üstündeyse o üniversiteye kayit yapma sansinin olmasiymis. Ne kadari dogru bilemiyorum ama benim ögrendiklerim bu. Not ortalamani ögrenmek icin se Transkript belgesi cikartmak gerekiyormis. Ayrica YCS ye bile girme hakkimiz varmis.

Bunlarin hepsini dünkü arastirmalarim neticesinde buldum. Dogrulugunu sizlerden ögrenmek isterim. Simdiden yardimlariniz icin tesekkürler.[*]

DoLuNaY..

Arkdsm sen neresinde yasiyosun almanyanin? Abitur mu yapiyosun ? Edindigin son bilgileri paylasirmisin...Ben suan 13 Siniftayim 2011 Abitur yapacam insallah..gelecekte belki tr istanbulda okuma gibi hayallerim var..belkide almanyada uni ye baslayip sonradan erasmus programiyla 1 yilligna gitmek gibi düsüncelerim de var..

senin düsüncelerin ney ? suan neyapiyosun ve gelecekte ne yapmak istiyosun ?

Selamlar..

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2010 
Kullanıcı avatarı

Himmet43 yazdı:
[*]Son arastirmalarimda ögrendigim kadariyla lise diplomasi üzerinden almis oldugun not ortalamasi hangi üniversitenin taban puganina esit veya üstündeyse o üniversiteye kayit yapma sansinin olmasiymis. Ne kadari dogru bilemiyorum ama benim ögrendiklerim bu. Not ortalamani ögrenmek icin se Transkript belgesi cikartmak gerekiyormis. Ayrica YCS ye bile girme hakkimiz varmis.

Bunlarin hepsini dünkü arastirmalarim neticesinde buldum. Dogrulugunu sizlerden ögrenmek isterim. Simdiden yardimlariniz icin tesekkürler.[*]

DoLuNaY..

Arkdsm sen neresinde yasiyosun almanyanin? Abitur mu yapiyosun ? Edindigin son bilgileri paylasirmisin...Ben suan 13 Siniftayim 2011 Abitur yapacam insallah..gelecekte belki tr istanbulda okuma gibi hayallerim var..belkide almanyada uni ye baslayip sonradan erasmus programiyla 1 yilligna gitmek gibi düsüncelerim de var..

Selamlar..

Ne isin var Trde okicaksin ya, görmüyormusun sacma sapan isler, yok YÖS`de taban puanlar degisiyo, yok sorular caliniyo, yok 2009 da girenlerle 2010 da girenler farkli net yaptiklari halde ayni kosullarla aliniyorlar.... ölme esegim ölme... Türkiye insani verem eder!
Mis gibi oku almanyada Uni'ni, sonra gidicekmisin napicaksin git istedigin ülkede yasa..
Bende bir zamanlar türkiye ve türkiyede okuma sevdasiyla yanip tutusan biri olarak, size orda okumamanizi baska imkanlariniz varsa onlari degerlendirmenizi tavsiye ediyorum.
Türkiye zor bir ülke, ve insani inanilmaz yoruyor!

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2010 

gulbahar yazdı:
Himmet43 yazdı:

DoLuNaY..

Selamlar..

Ne isin var Trde okicaksin ya, görmüyormusun sacma sapan isler, yok YÖS`de taban puanlar degisiyo, yok sorular caliniyo, yok 2009 da girenlerle 2010 da girenler farkli net yaptiklari halde ayni kosullarla aliniyorlar.... ölme esegim ölme... Türkiye insani verem eder!
Mis gibi oku almanyada Uni'ni, sonra gidicekmisin napicaksin git istedigin ülkede yasa..
Bende bir zamanlar türkiye ve türkiyede okuma sevdasiyla yanip tutusan biri olarak, size orda okumamanizi baska imkanlariniz varsa onlari degerlendirmenizi tavsiye ediyorum.

zorda olsa en azindan 6-12 aylik erasmus programiyla gitmek isterim..hem trdki yasami ögrenmis olurum..ne dersin ? Almanyada diploma aldigimda türkiyede gecerli oluyomu ?

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

Alıntı:

:( wow

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

Almanyada aldigin diploma türkiyede geciyor ama türkiyede aldigin diploma almanyada gecmiyor. Almanyada dogup büyüdüysen uni okumadan bile is imkanlarin cok ki bir diploman olsa tüm kapilar acik sana. En büyük avantajin dilinin olmasi.

Tabiki tavsiye derim 6-12 aylik gitmeni. Görmüs ögrenmis tebrübe edinmis olursun. Ve haline sükredersin :mrgreen: :lol:

kimseyi etkilemek degil niyetim, gercekleri dile getirdim sadece :wink:

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2010 

cok cok tskr ederim cevaplarin uyarilarin icin ve beni bilgilendirdigin icin.. insallah istanbul gibi güzel bir sehrmizde okuma firsatim olur.

Bu ara sen simdi ne is yapiyosun senin durum nasil ?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2010 

Hakikaten Türkiyede üniversiteyi okumak yerine neden Almanyada okumuyorsunuz? Alman Üniversitelerin diplomaları bütün dünyada geçerli ama Türkiyedekiler geçerli değil.
Üniversiteyi bitirdikten sonra gelin Türkiyede çalışın o zaman size değer verirler.
Türkiyeye gelenler hayal kırıklığı yaşıyor.Birinci sınıfı okuduktan sonra Üniversiteyi terk eden çok.

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 15 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: