Zaman: 22 May 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 13 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: TÜRKİYEDE LİSEDE OKUYAN YABANCI UYRUKLU 2011-2012 ÜNİVERSİTE
MesajGönderilme zamanı: 26 Tem 2010 

TÜRKİYE DE LİSEDE OKUYAN TÜRK VATADAŞLIGINDAN ÇIKMIŞ YABANCI UYRUKLU 2011-2012 ÖGRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEYE GİRECEK YABANCI UYRUKLU ÖGRENCİLER YÖK ÜN ALDIGI KARARA KARŞI YAPTIGINIZ HUKUK MÜCADELESİNİ BİZİMLE PAYLAŞIN . DURUMUUZU BİLDİREN MAİLLERİ BEKLİYORUM. BİZ DANIŞTAYA DAVA AÇTIK. YÖKE TEPKİNİZİ GÖSTERİN

YÖK ün 17 MART 2010 YURTDIŞINDAN ÖGRENCİ ALMA KURALLAR KARAR İLE TÜRKİYEDE LİSEYİ OKUYAN YABANCI UYRULU ÖGRENCİLER ARASINDA AYRIM YAPILMIŞTIR. TEK YABANCI UYRUGU OLAN ÜNİVERSİTEYE KABUL EDİLİRKEN GEÇMİŞTE SAHİP OLDUGU TÜRK VATANDIŞLIGINDAN ÇIKMIŞ OLANLAR KABUL EDİLMEMEKTEDİR. HALBUKİ YABANCI UYRUKLU OLMAK TEK BİR POZİSYONDUR. VE KİMSENİN GEÇMİŞİNİ İNCELEMEYE HAKLARI YOKTUR. AYRICA YÖS 2010 SINAVI 2 SENELİK BİR SINAV OLUP LİSE EGİTİMİ DE 4 SENE OLUP BU DEGİŞİKLİK KARARLARINI ALIRKEN KAZANILMIŞ HAKLAR DİKKATE ALINMALI
DANIŞTAY DA DAVA AÇMA SÜRESİ 60GÜN 17 MART 2010 YÖK KARAR İÇİN DOLMUŞTUR. ANCAK
YÖK EGİTİM ÖGRENİM DAİRE BAŞKANLIGINA DİLEKÇE İLE BAŞVURULUR VE OLUMSUZ CEVAP ALINIRSA HUKUGA DANIŞTAYA DAVA AÇILABİLİR.
DANIŞTAY A DAVA İSTANBUL DAN ŞİRİNEVLER DE İL İDARE MAH. DE AÇILABİLİYOR.
YÖK EGİTİM ÖGRENİM DAİRE BAŞKANLIGINI ARAYIN ,GİDİN .,TEPKİNİZİ GÖSTERİN
YÖK EGİTİM ÖGRENİM DAİRE BAŞKANLIGI
SİBEL İRKEY -TEVHİDE ÇALIŞKAN
TEL:312-298 78 02/00 FAX:312-2664751
ÖSYM ÖZLEM TAŞKIN 312-298 85 41
KARARIN DÜZELTİLMESİ BİZİM TEPKİMİZE BAGLIDIR

http://www.yok.gov.tr/index.php?option= ... ad&gid=548

Profil E-posta  

Mesaj Başlığı: Re: TÜRKİYEDE LİSEDE OKUYAN YABANCI UYRUKLU 2011-2012 ÜNİVERSİTE
MesajGönderilme zamanı: 05 Ağu 2010 

bu konu için aynı zamanda metropol ve çağdaş analiz dershaneleri internet sitelerine koyulacak bir duyuru hazırlandı ve konması bekleniyor.

sorusu olanlar ve birlik için bu adrese de mesajlarınızı bekliyoruz:

komikalp@hotmail.com

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2010 

YANİ SIMDI BEN TC VATANDASLIGINDAN CIKTIM LISEYE YENI BASLIYACAM VE BITIRDIKTEN SONRA YOS E GIREBILIRMIYIM?? :?:

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2010 

Bundan sonra YÖS yok ki arkadaşım sen hangi YÖSe hangi sene girecen, daha liseye başlamamışsın bide..

Bütün problem TC den çıkanlar için oluşuyor zaten , özellikle bu seneden sonra TC den çıkanları kabul etmeyecekler, öyle yazmışlar her yere , arkadaşlarda bunun için uğraşıyor zaten..

Haa şimdi sen diceksin hani YÖS yapılmaycaktı bu seneden sonra neye kabul edecekler?
Bu seneden sonra çoğu üniversite kendi sınavını yapacak bazıları ise diploma notu, uluslarası sınavlara göre değerlendirecekler..Zaten bu seneki sınav sonucu seneyede gecerli. Fakat arkadaşların çabasıyla bir yere varılmazsa , yani şimdiki durum değişmezse, 2011 yılından itibaren yabancı uyruklu öğrenci alımlarında özellikle TC den çıkmış olanlar kabul edilmeyecek.. Mavi kartın varsa ÖSS ye hazırlan derim şimdiden..

Profil E-posta  

benım ısvıcre vatandaslıgım var yos klavuzunda 2011 den sonra tc vatandaslıgından cıkanlar kabul edılmıyecek dıye yazıyor ben sımdı cıktım yanı 2010 pekı ben lıseyı tr de okurda sonunda dedıgınız gıbı sınavlara gırebılırmıyım?

Profil E-posta  

ARADIM VE OGRENDIM KIMSE YOSE YADA DIYERLERINE GIREMEZ LISEYI YURTDISINDA OKUYANLAR GIREBILIR BAZI SINAVLARA YOKSA LISEYI BURDA OKUYANLAR TC VATANDASLIGINDAN CIKANLAR OSS GIREBILIR SADECE :x

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2010 

tamam işte bende onu anlatmak istedim sana.. 2011 dediği senin vatandaşlıktan çıkma tarihin değilki, 2011 den sonra " tc den çıkmış olan kişi " kabul edilmeyecek.. maalesef ki bu sene çıktı bu karar , arkadaslarda bunun için uğraşıyor zaten.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2010 

Selam arkadaslar.Ben azeriyim.Burda lise sondayim.Peki ben artik YOSe gire bilmeyecekmiyim???

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2010 

Selam.Ben Bulgaristanlıyım ve 4 sene önce Türkiyeye taşındık.TC vatandaşı diilim.Oturma iznim var.Öğrenciyim...Bu değişiklik benle ilgili midir yoksa diil mi ?

billysN_1453@hotmail.com

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 20 Eyl 2010 
Moderators

2011 de çoğu kişi SAT sınavı ile girecek üniversiteye galiba.
Türkiyede liseyi bitirenler daha çok lgs-lys ye yönlendiriliyor çünkü Türkiyede liseyi bitirenlerin 2011 de başka türlü üni ye yerleşemeyecek gibi görünüyor.Bir çok kişi YÖK ün kararında bunu anlatmak isteniyor diyor.Dava nın devam ettiğini biliyoruz ama sonuçlanmadı hala.2011 de nasıl bir formül düşünüldüğü hala belli değil.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 26 Eyl 2010 

Ben bu sene lise sondayım ve tc vatandaşı değilim ben şimdi bu sene ygs ve lys ye mi giricam ??? Öyle bi hakkım var mı?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 26 Eyl 2010 
Moderators

Normalde girebilmen lazım,liseyi Turkiyede bitirenler için sonuçta ygs-lys, bu sene netleşecek bu konu.ÖSYM yeni başkanına kavuştu,bence oraya mektup yaz ve sor kafana takılanları

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2011 
Moderators

Yanlış bilgi ! Danıştay bir karar yayınladı, lise diploması veya lise not ortalamasıyla bu mümkün değil.

Buyrun danıştayın kararı ,aynı zamanda Metropol Dershanelerin web sayfasında da yayınlandı:

http://www.metropoldershaneleri.com/haberler/sinavsiz-ogrenci-alimina-durdurma.html

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 13 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: