Zaman: 08 Şub 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 120 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Psikoloji
MesajGönderilme zamanı: 29 May 2008 
Kullanıcı avatarı

Psikoloji fakulteye istemek adamlar burda var mi? Kimsiniz? Ka4 puan topladiniz? Hangi 6ehere istiyorsunuz? Hngi universetiye? Ka4 yil hazirlik yaptiniz?

Mesaj Başlığı: Re: Psikoloji FAKULTESI
Kullanıcı avatarı

Ozur diliyorum, merhaba soylemeye unutum.( :D

Kullanıcı avatarı

merhaba arkadasım.bende psıkoljı ısıtyorum.olursa eger mersın veya antalya ama puanım 46.026 olabılır mı kı????

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

Benim de tercihlerimden biri psikoloji ama istanbul yada marmara üniversitesi istiyorum.puanım da 56.647

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

jess yazdı:
merhaba arkadasım.bende psıkoljı ısıtyorum.olursa eger mersın veya antalya ama puanım 46.026 olabılır mı kı????

Bende ise 45 puan toplamishim senikibi dushunuyordum. Ama benim bir turk ocam soylediki mersine getmiyimi, 4unki orda teroristler var) ve psikoloji orda iyi deyil. Shimdi ben ya Samsun dushunuyorum ve ya antalya.
Bogazi4ida psikolojiya 8 tane bosh yer var) ama puanim 4oooook-4oook az bogazi4i i4in(.
Good luck :wink:

Kullanıcı avatarı

Esmer yazdı:
jess yazdı:

Bende ise 45 puan toplamishim senikibi dushunuyordum. Ama benim bir turk ocam soylediki mersine getmiyimi, 4unki orda teroristler var) ve psikoloji orda iyi deyil. Shimdi ben ya Samsun dushunuyorum ve ya antalya.
Bogazi4ida psikolojiya 8 tane bosh yer var) ama puanim 4oooook-4oook az bogazi4i i4in(.

yaa evet erkadşalar Mersinde hakkaten terorist varmıı kii :roll: bende hep duyuyorum bunu orasını yazdırmıyolar hatta :roll:

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

irma yazdı:
Benim de tercihlerimden biri psikoloji ama istanbul yada marmara üniversitesi istiyorum.puanım da 56.647

Iyi puan). Ama Marmarada psikoloji yok. Orda "Rehberlik ve Psikoloji Danishmalik" var. Bence ayni shey deil...?!

Kullanıcı avatarı

Ya zaten tercihlerimden biri de rehberlik olacak.İst. üniversitesinde var ama psikoloji, öyle hatırlıyorum. Bir şey sorucam.Şimdi diyelim ek kontenjan için boğaziçi üniv. başvurduk.herhangi bir bölüm ama puanımız onların belirlediği taban puanın altında ve diyelim ki şansımıza bizden başkası başvurmamış alırlar mı puan düşük olmasına ramen :)

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

irma yazdı:
Ya zaten tercihlerimden biri de rehberlik olacak.İst. üniversitesinde var ama psikoloji, öyle hatırlıyorum. Bir şey sorucam.Şimdi diyelim ek kontenjan için boğaziçi üniv. başvurduk.herhangi bir bölüm ama puanımız onların belirlediği taban puanın altında ve diyelim ki şansımıza bizden başkası başvurmamış alırlar mı puan düşük olmasına ramen :)

bogazici'de zor malesef.

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

evet oldugunu duymustum bende.gercekten de olaylar donuyor buralrada antalyada da oyle bende vazgectım mersın nı yazmıyacam azcık buyuksehırlere kacmak gerek :?

Profil E-posta  

YÖS'ten 72 puan almadan Boğaziçine başvuru yapılamıyor, açıkladığı kontenjanı doldurmaz, bazı bölümleri ise hiç öğrenci almaz, kontenjan açıklamasına rağmen almaz.
Sizin puanınız muhtemelen Marmara PDR'ye yetecektir ancak Psikoloji hem çok istenen bir bölüm hem de kontenjanı çok az yanılmıyorsam İstanbul üni. Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 2 kişi alıyor büyük olasılıkla 60 puanın üzerinde girmişlerdir geçen sene.
Ama bence İstanbul Üni. de 1- Psikoloji 2- Hukuk 3 - PDR şeklinde sıralama yapabilirsiniz. Psikoloji bölümü şu anda en gözde bölümlerden biri, inşallah girebilirsiniz.

Profil E-posta  

Ayrıca Boğaziçinde ek kontenjan, yedek liste gibi uygulamalar da yoktur.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 30 May 2008 
Kullanıcı avatarı

Valla ben burdaki yazıları daha fazla okudukça hiç şansım kalmıyormuş gibime geliyor :( başvurabileceğim sadece 2 üniversite var çünkü il dışına gidemem özel de de okuyamam :( bir de ist. üniversitesi sadece 3 bölüme izin verirse hepten yandım çünkü çoğunluk istanbulu istiyor. Bu puanla galiba zor girerim ben :( ( 56.647 )

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

irma yazdı:
Valla ben burdaki yazıları daha fazla okudukça hiç şansım kalmıyormuş gibime geliyor :( başvurabileceğim sadece 2 üniversite var çünkü il dışına gidemem özel de de okuyamam :( bir de ist. üniversitesi sadece 3 bölüme izin verirse hepten yandım çünkü çoğunluk istanbulu istiyor. Bu puanla galiba zor girerim ben :( ( 56.647 )

yoo çok rahat giresin puanın çok iyi arkadaşım..bozma moralini sen tam olarak ne istiyodun kii? puanın çok iyi bence yüksek puanlar zaten belli tıp mühendislik vb.istiyor uyruğun neydi bu arada?

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

ercancım yazdı:
irma yazdı:

yoo çok rahat giresin puanın çok iyi arkadaşım..bozma moralini sen tam olarak ne istiyodun kii? puanın çok iyi bence yüksek puanlar zaten belli tıp mühendislik vb.istiyor uyruğun neydi bu arada?

Evet, dogru soyluyor. Senin puanin psikoloji i4in 4ok iyi. Shansin var! Rahat gire bilirsin. Ama benim puanim 45! Ben bilmeyorum ne yapim! Shoyle puanla yalniz ogretme ve ya supurge4i fakultelere aliyorlar. Ben hi4 istemiyorum ne oyretme ne obursunen olum :( . 4ooooooook kotu! Bakariz....belki Samsun aldi beni :shock: .

Kullanıcı avatarı

PHOKAİA yazdı:
Ayrıca Boğaziçinde ek kontenjan, yedek liste gibi uygulamalar da yoktur.

Sorry, kontenjan ne demek :?:

Kullanıcı avatarı

Ya ben hukuk,psikoloji, rehberlik ve danışmanlık, mütercim tercüman bunlardan birini istiyorum... Doğrusunu söylemek gerekirse ben memlekette hukuk okudum 2 sene va dondurdum.Kendimi bildim bileli hep avukat olucam büyüyünce derdim :) onun için şimdi kafam karışık.Bu bölümler hakında yazılar okudum bana yakınmış gibi geldi.Ya şöyle neteresan bir şey istiyorum.Fazla kafa yoran sıkıcı şeyler de istemiyorum.Tıp hariç her bölümü okuyabilirim diye düşünüyorum çünkü sayısalda da sözelde de iyiyim.Kafam çok karışık yani :) Bu arada Bosna Hersekliyim.Bizden çok giren var mıdır acaba.Sanırım Bosanadan yöse girenler orda sınava giriyorlar burda daha bizim ordan kimseye raslamadım . :) Çok yazdım :D

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

Kontenjan bir üniversitenin bir bölüme kaç öğrenci alacağı demektir.Yani diyelim Marmara üniversitesi hukuk bölümüne 5 öğrenci alınacak. Yani marmara üniversitesinin hukuk bölümü kontenjanı 5 tir. Demektir :)

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

irma yazdı:
Ya ben hukuk,psikoloji, rehberlik ve danışmanlık, mütercim tercüman bunlardan birini istiyorum... Doğrusunu söylemek gerekirse ben memlekette hukuk okudum 2 sene va dondurdum.Kendimi bildim bileli hep avukat olucam büyüyünce derdim :) onun için şimdi kafam karışık.Bu bölümler hakında yazılar okudum bana yakınmış gibi geldi.Ya şöyle neteresan bir şey istiyorum.Fazla kafa yoran sıkıcı şeyler de istemiyorum.Tıp hariç her bölümü okuyabilirim diye düşünüyorum çünkü sayısalda da sözelde de iyiyim.Kafam çok karışık yani :) Bu arada Bosna Hersekliyim.Bizden çok giren var mıdır acaba.Sanırım Bosanadan yöse girenler orda sınava giriyorlar burda daha bizim ordan kimseye raslamadım . :) Çok yazdım :D

Oooo) ne kadar 4ok. Hepsi farkli-farkli. Hukuk, tercuman, rehberlik. Bence en marakli psikolojidir, en kolay tercuman. Ama psikolojida okumak 4ok zor bir sheydi. Yani kendin i4in zor diyorum. Kafan karishacak. Benim arkadashim 3-u kursda depressiya oldu). Ama en faydali psikolojidir!).

Kullanıcı avatarı

Ders çalışmaktan başka yapıcak bir şeyim olmayacağı için zorlanacağımı sanmıyorum :) Ayrıca ders çalışmayı da seviyorum.Aslında bir ara sosyoloji de düşündüm ama Türkiyede pek ekmek yenmiyormuş bu işten :) Aslında mütercim tercümanlık olursa çok iyi olur,hem bir sürü dil öğreniyorsun hem de sonra bir kaç satır tercüme ediyorsun 100 lira :) ben diplomamı tercüme etirdim 2 sayfa 140 ytl :) ama bakalım hayırlısı. Psikoloji de öyle eskiden gitmeye utanırdı herken ama artık moda oldu :) Falan filan üf şu başvuru tarihleri açıklansa da rtık.Böyle beklemek çok zor :(
Türkiyeye okumaya mı geldin?

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

irma yazdı:
Ders çalışmaktan başka yapıcak bir şeyim olmayacağı için zorlanacağımı sanmıyorum :) Ayrıca ders çalışmayı da seviyorum.Aslında bir ara sosyoloji de düşündüm ama Türkiyede pek ekmek yenmiyormuş bu işten :) Aslında mütercim tercümanlık olursa çok iyi olur,hem bir sürü dil öğreniyorsun hem de sonra bir kaç satır tercüme ediyorsun 100 lira :) ben diplomamı tercüme etirdim 2 sayfa 140 ytl :) ama bakalım hayırlısı. Psikoloji de öyle eskiden gitmeye utanırdı herken ama artık moda oldu :) Falan filan üf şu başvuru tarihleri açıklansa da rtık.Böyle beklemek çok zor :(
Türkiyeye okumaya mı geldin?

Evet taabiki okumaya). Ama hayati tanimaya i4in de. ani nasil anlatim...Bana ise 4ok marakli geliyor yabanci bir olkede okumaya, yabanci dili konushmaya. Falan..) Psikoloji hi4 moda olmadi ben4e. Ben YOS i4in gittiyim kurslarda 182 kishiden ancak 3 kishi psikoloji dushunuyordu. Kalani dizaner. tip, jurnalistika, tercume4i...Ben ise psikoloji 4ok maraklandiriyor ishte onun i4in shu fakulteni se4tim. Eger sen okadar iyi tercumede kzaniyorsan, o zaman git tercumeye). Hangi dili tercum eeceksin?

Kullanıcı avatarı

Ben ülkemde 8 sene tercümanlık yaptım. Boşnakça - Türkçe - İngilizce. E rusça da bizim dilimize benziyor :) onu öğrenmek zor olmaz diye düşünüyorum, yanına italyanca da öğrenirsem... Herhalde yeter. Yani hem okul bitiririm hem de dil öğrenirim :) ama bakalım hangi bölüme kabul ederlerse :)

Profil E-posta  

Mesaj Başlığı: Re: Psikoloji

İstanbul Üniversitesi toplam 5 tercih yapmanıza izin veriyor, ben sadece sizin düşündüğünüz bölümleri sıraladım, ayrıca sizin puanınız kötü bir puan değil hiç bir zaman için elbette şansınız var ancak ben de bildiklerimi söylüyorum sizin kafanızı karıştırmak için yazmıyorum.

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

Eğer bana yzadıysanız bunları ben pek anlayamadım.Rica etsem açıklar mısınız.Çok zor bölümler mi sitiyorum demek istediniz? yoksa çok bölüm mü istiyorum? anlayamadım da :)

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

irma yazdı:
Eğer bana yzadıysanız bunları ben pek anlayamadım.Rica etsem açıklar mısınız.Çok zor bölümler mi sitiyorum demek istediniz? yoksa çok bölüm mü istiyorum? anlayamadım da :)

Sen soylemedin ka4 zaman hazirlik yaptin YOS i4in? Lutfen, bana marakli

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 120 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: