Zaman: 08 Şub 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 259 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: ÜNİVERSİTELERE BAŞVURU İŞLEMLERİ
MesajGönderilme zamanı: 29 Haz 2010 

hafize yazdı:
madcap yazdı:
ben Azerbaycan ugurkluyum..burda kimliyimi belirleyen senet, kimlik manasinda yazdim.

Dediğinden hala bişey anlamamakla beraber şöyle cevap vereyim,eğer belgelerin ( bu ister kimlik, ister pasaport ,ister başka bişey olsun) Türkçe değilse ,TERCÜME ŞART ! Türkçe'ye çevrilmeli. Umarım yardımcı olabildim.

oke. anladim))

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 29 Haz 2010 
Moderators

madcap yazdı:
ben Azerbaycan ugurkluyum..burda kimliyimi belirleyen senet, kimlik manasinda yazdim.

maddi durum belgesi ( Geçim Güvencesi formu ile yapılan beyan) istanbul üniversitesi istiyor,yani Türkiyede bir bankada geçimini sağlayacak kadar para olması lazım,bu belgeyi banka verebilir ama o bankada paran varsa tabi.
istanbul üniv., uludağ üniversitesi istiyor bu belgeyi, bu olmadan kayıt olmazsın.
Diğer üniversiteler istiyormu bakmadım.
Yani yıllık masraflarını karşılayamayacak öğrencilerin kayıt olmasını istemiyor üniversiteler çünkü 1 yıl sonra kayıdını sildirip gidiyorlar...

istenen diğer belgelerden biri de şu tabiki:

Pasaportun kimlik bilgilerini ve geçerlilik süresini gösteren sayfalarının ve
Türkçe tercümesinin kendi ülkesindeki noter ya da Türk Dış Temsilciliklerinden
onaylanmış örneği.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 30 Haz 2010 

mithatak yazdı:
madcap yazdı:

maddi durum belgesi ( Geçim Güvencesi formu ile yapılan beyan) istanbul üniversitesi istiyor,yani Türkiyede bir bankada geçimini sağlayacak kadar para olması lazım,bu belgeyi banka verebilir ama o bankada paran varsa tabi.
istanbul üniv., uludağ üniversitesi istiyor bu belgeyi, bu olmadan kayıt olmazsın.
Diğer üniversiteler istiyormu bakmadım.
Yani yıllık masraflarını karşılayamayacak öğrencilerin kayıt olmasını istemiyor üniversiteler çünkü 1 yıl sonra kayıdını sildirip gidiyorlar...

onaylanmış örneği.

maddi durum belgesi anladigim kadariyla uniye kabul olduktan sonra, kayit icin gerekli..ve kimliyin tercumesi+aslinin kopyasi?

Profil E-posta  

mithatak yazdı:

İstanbul üniversitesi kayıt esnasında istiyor maddi durum belgesini.Yani başvuruda gerek yok değil mi?

Profil E-posta  

ViKyY yazdı:
mithatak yazdı:

İstanbul üniversitesi kayıt esnasında istiyor maddi durum belgesini.Yani başvuruda gerek yok değil mi?

bence de kayit icin gerekli

Profil E-posta  

Moderators

Evet kayıt için gerekli ama o belge olmayınca boşuna başvurmuş oluyorsun eğer o belgeyi getiremezsen,kabul edilmek başka,kayıt olamadıktan sonra ne anlamadım ben bu işten?

öğrenim vize si de var,onu da unutmamak lazım.

Profil E-posta  

ya arkadaslar istanbul üniversitesi basvuru formunu yayinladi mi?
web siteye bakiyorum yok. ya ben görmüyorum yada daha yayinlamadi.
basvuru kosullari var.onlari gördüm:)
yardimci olabilirseniz tesekkürler

Profil E-posta  

zeyno yazdı:
ya arkadaslar istanbul üniversitesi basvuru formunu yayinladi mi?
web siteye bakiyorum yok. ya ben görmüyorum yada daha yayinlamadi.
basvuru kosullari var.onlari gördüm:)
yardimci olabilirseniz tesekkürler

daha tarihleri ve ücreti belirlenmemiş az önce aradım ben gerekli belgeler var sadece şimdilik.

Profil E-posta  

mithatak yazdı:
Evet kayıt için gerekli ama o belge olmayınca boşuna başvurmuş oluyorsun eğer o belgeyi getiremezsen,kabul edilmek başka,kayıt olamadıktan sonra ne anlamadım ben bu işten?

öğrenim vize si de var,onu da unutmamak lazım.

oyrenim vizesi ne ki :((

Profil E-posta  

rica ederim :D

bu arada mavi kartı olanlar öğrenim vizesi almıyor diye biliyorum öyle dimi?

Profil E-posta  

onaylanmış örneği.[/quote]

moderator arkadasim bu en son yazdigin ifade senin kendi yorumun mu yoksa dogrulugu kesin bir bilgi mi? sormamin sebebi su ? marmara universitesine basvurmak istiyorum,basvuru sartlarinda senin yazdigin gibi acik izah edilmiyor, benimde cok bir bilgim yok bu konularda o yuzdende forum araciligi ile bilgilerinize basvuruyorum. yurt disinda yasayan biri olarak belgelerime yabanci ulke noteri onayi almadan sadece Turk dis temsiliciginin vermis oldugu onay ile basvuru yapabilir miyim? arayip marmara universitesine sordugumda net bir yanit veremediler.turk dis temsilciligi nedir,egitim musavirligi ile ne isiniz,konsolosluk onayi yeter..... tarzinda seyler soylediler. hepimizin bildigi gibi yabanci ulke noterinin vermis oldugu onayin Turkiye de hic bir gecerliligi yok. ( Apostile harici) Konsoloslukta resmi belgeler icin noter onayi istiyor.Benim diger bir sorum ise su olucak,daha once forumda belirttigim uzere SAT sinav sonucum ile basvurmayi dusunuyorum,sonuc belgem resmi bir Isvec dokumani degil,konsolosluk noter onayini sadece resmi Isvec dokumanlari icin istiyor bu durumda ben ne yapmaliyim?! Tesekkurler

Profil E-posta  

...

En son Nurdamlasi tarafından 01 Mar 2011 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Profil E-posta  

...

En son Nurdamlasi tarafından 01 Mar 2011 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 Tem 2010 

hafize yazdı:
Joyce C yazdı:
Merhaba, bir şey soracağım,

RESMİ TRANSKRİPT (Not Dökümü): Adayların lisede aldıkları dersleri ve notlarını gösteren ve Lise Müdürlüğü tarafından onaylanmış resmi transkriptler sunulacaktır (Türkçe ve onaylı kopya eklenmelidir).

Genelde Üniversiteler bunu istiyor, fakat resmi transkriptlerim tek bir tane varsa, nasıl ayrı ayrı üniversitelere başvurabilirim acaba??? yanı resmi transkriptlerim extra 5-10 tane mi yaptırmam gerekiyor??

şimdiden tşkler :D

resmi transkriptten bir tane olması bile kafi,yeter ki o elindeki not dökümü orjinal olsun. sen bu orjinal transkripti alıp bir notere götürürsün,başvurcağın üniversite sayısı kadar onaylatırsın,böylece sorunun çözülür.

Hafize, tşkler, ama birkaç defa Marmara Üniversitesi'ne sordum, (orjinal transkript) ve (Türkçe onaylı kopya) başvururken okulda kalacak dediler, yani sonuç açıklanana kadar orada kalacakmış. :shock:

Profil E-posta  

cok sacma bi uygulama...o zaman neden 3 fakülteye ayrı ayrı evrak istiyorlar.üc tane orjinal alma ihtimalimiz yüzde kaç :D sıfır. bu işte bir iş var... tek bi adressten bahsetmiyor marmara.hepsine ayrı yollayın diyor. ayrı yollarken hangisine orjinalini yollucaz? saçma... çok saçma

Profil E-posta  

onaylı olanı orjinal sayyorlar okadarda uğraştırmıyorlar canım onlarda biliyor ayrı ayrı yere orjinalinin gönderilmeyeceğini marmara üniversitesindeki kimse artık yös bölümünün teline bakan görevli ters ters konuşuyor kendide bilmiyor ben arayınca sitemizde var istenilen belgeler bakın bi zahmet dedi sert sert kapattı sonra yüzüme sanki biz bilmiyoruz yazdığını dinlemediki ne soracağımı :D

Profil E-posta  

orjinal mis, onayliymis falan kafa karisikligi yapmayalim. arkadaslarin belirttigi gibi 3 tane diploma ya da 3 tane orjinal sinav sonuc belgesi falan filan alinmayacagina gore gidersin fotokopilerini notere onaylatirsin asli ile aynidir diye sonra da konsolosluktan onay alinacaksa alirsin hadi eyvallah hayirli ugurlu olsun :wink:

Profil E-posta  

muhsinunal yazdı:
orjinal mis, onayliymis falan kafa karisikligi yapmayalim. arkadaslarin belirttigi gibi 3 tane diploma ya da 3 tane orjinal sinav sonuc belgesi falan filan alinmayacagina gore gidersin fotokopilerini notere onaylatirsin asli ile aynidir diye sonra da konsolosluktan onay alinacaksa alirsin hadi eyvallah hayirli ugurlu olsun :wink:

valla mı diyosun? bizde orjinalini bulmaya gitmiştik ailecek...

marmara üniversitesindekilere derdimi anlatabildim ama istanbul üniversitesi cok çetin ceviz çıktı.sinir ettiler beni.başvurmucam.

Profil E-posta  

Benide marmaradaki kadın sinir etti istanbul ünideki çok gzl ilgilendi saolsun
hatta ismini verdi aradığında ben kaldırmazsam beni iste telefona dedi :)

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 02 Tem 2010 
Moderators

Dün uludağ üniv öğrenci işlerine başvurusunu elden yapmak için bir arkadaş gitmiş konuşmuş ve bayağı yoğunluk varmış orada, ve bayan bir sürü 67 puanla başvuran var demiş Tıp'a, kontenjan 5 kişi ama 10 dan fazla başvuru varmış full yapanlardan....bizim arkadaşın puan 65, onun bile şansı yok gibi ama belki uyruktan dolayı bir avantajım olur düşüncesiyle başvurdu.
Alman,azeri,türkmenistan uyruklulardan başvuru çokmuş,uyruk sınırlaması var ama ne olacağı belli değil,kimse bilmiyor.
Maddi durum belgesini getirenin başvuru kabul ediliyormuş.

70 veya 75 puan alanları da değerlendirmek zorundayız diyor istanbul üniv. öğrenci işleri, 8 puan düşemeyiz, öyle bir hesaplama yapamayız diyorlar,geçen sene girenler de ösym nin sınavına girdiler diyorlar ! Maddi durum belgesi de istiyorlar.

Profil E-posta  

mithatak yazdı:
Dün uludağ üniv öğrenci işlerine başvurusunu elden yapmak için bir arkadaş gitmiş konuşmuş ve bayağı yoğunluk varmış orada, ve bayan bir sürü 67 puanla başvuran var demiş Tıp'a, kontenjan 5 kişi ama 10 dan fazla başvuru varmış full yapanlardan....bizim arkadaşın puan 65, onun bile şansı yok gibi ama belki uyruktan dolayı bir avantajım olur düşüncesiyle başvurdu.
Alman,azeri,türkmenistan uyruklulardan başvuru çokmuş,uyruk sınırlaması var ama ne olacağı belli değil,kimse bilmiyor.
Maddi durum belgesini getirenin başvuru kabul ediliyormuş.

70 veya 75 puan alanları da değerlendirmek zorundayız diyor istanbul üniv. öğrenci işleri, 8 puan düşemeyiz, öyle bir hesaplama yapamayız diyorlar,geçen sene girenler de ösym nin sınavına girdiler diyorlar ! Maddi durum belgesi de istiyorlar.

Dikkat ediyorum da bu yazıyı birkaç yere yazmışsın,acaba tekrar tekrar yazmanın anlamı nedir,başvuru aşamasında insanların moralini bozmaya,onları tercihlerden soğutmaya çalıştığını düşüneceğim nerdeyse! herkes neyin ne olduğunu görüyor zaten,beni yanlış anlama ama zaten herkesin morali bozuktur,binbir türlü dert,bir de senin gibi yazanlar çıkınca moral tamamen sıfır,birbirmize destek olmamız gerekir diye düşünüyorum ben.bu arada öyle MIŞ'lı MÜŞ'lü konuşmakla olmaz,yani söylediklerinin anladığım kadarıyla kulaktan duyma bilgiler zaten.ben de gittim Ege üniversitesine sordum,en çok hangi uyruk var,kim kaç puandan diye.adam dediki belgeler zarfın içinde kapalı,nasıl görelim,başvuru tarihi bitince açılcak hepsi,böyle bilgi vermek doğru olmaz,versek de yanıltıcı olur dedi.dolayısıyla ben merak ediyorum uludağ nasıl böyle bişey demiş!!! neyse uzatmanın anlamı yok ,fikirlerin tartışıldığı ve görüşlerin söylendiği bir forumda şunu belirmek isterim ki yazın hiç hoş değil

Profil E-posta  

Moderators

Bu yazmamın amacı:

Sorunlar hakkında tepki gösterenler çok ama 3-5 kişi dışında taşın altına elini koyan yok.Oturup kendi kendimize üzülecek miyiz?
Herkes olayı bilsin ve tepkisini göstersin diye yazdım, başka anlam aramanın lüzumu yok.Madem hepimizin morali bozuk, o zaman fax,email ile tepkimizi gösterelim diyorum.
Uludağ Üniversitesindeki öğrenci işlerinde çalışan da bir insan, arkadaş sormuş o da genel olarak cevap vermiş,mühürlü zarf meselesini bilemem,arkadaşa gösteremez sadece genel durumdan bahsetmiş,tam puanla başvuranlar var demiş.

YÖK ve ÖSYM ye yazı göndermek lazım şu 8 puan meselesi hakkında çünkü hepimiz bundan zarar göreceğiz,başından beri anlatıyorum,herkes üzülüyor ama yazı yazan yok bu kurumlara.

Profil E-posta  

...

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2010 
Moderators

Bartın Üniversitesi açıklamış, başvurular 5 temmuz'da başlıyor:

http://www.bartin.edu.tr/yuobasvuru.pdf

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2010 

YÖS Başvuru No ve YU Kimlik No arasındaki fark ne . ve neleri yazıcaz buraya. Egenin başvuru formunda

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 259 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: