Zaman: 08 Şub 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 259 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: ÜNİVERSİTELERE BAŞVURU İŞLEMLERİ
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2010 
Kullanıcı avatarı

Halloween yazdı:
o zaman gidelim, madem Tıp için 3 kontenjan boş.
ankara ve istanbuldan haber yok,canımızdan bezdirdiler ya

Halloween, bi shey sorucam, Ist #Yillik 10 bin TL# istemishler....
onu 6 yila carptin mi? Gerekirmis, diyorlar...

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2010 

öyle birşey yok, ilk başta telefondaki memurlar öyle oldugunu sanıyordu ama rektörlüğe sordular öyle birşey yok dendi. yani bu 10000 sadece basvuru sırasında teminat olarak gösterilmesi istendi , lütfen daha kesin bilgiler verelim zaten yeterince üzüldük hırpaladık kendimizi , bir de boye asılsız haberlerle canımızı sıkmayalım

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2010 

yıllık 10000 TL lik bir geçim beyannı belgesi olduktan sonra sorun olmaz,hesabında 10000 TL olacak ve bu yeni bir hesap olmayacakmış,telefonda öyle demişlerdi.
Bu miktarı gösteren belge olmayınca kayıt esnasında sorun yaşarsın,bunu mutlaka istiyoruz dediler.
Kayıt olurken ist üni sağlık sigortası belgesi de istiyor.

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

Alıntı:
a)
Lise Diplomasının aslı ile Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ve T.C Milli Eğitim Bakanlığından ya da ülkelerindeki T.C. Büyükelçiliğinden alınabilecek “Denklik Belgesi”,
b)
Not Belgesinin aslı ve Türkçe’ye çevrilmiş onaylı örneği,
c)
Sınav sonuç belgesinin aslı,
d)
Katkı payı/öğrenim ücretinin ilgili bankaya yatırılması,
e)
Türkçe Dil Yeterlilik belgesinin aslı
f)
4 adet vesikalık fotoğraf

samsun bunlari istiyor kayit icin , D ve E noktasini tam anliyamadim , yardimci olbilirmisniz ?

Profil E-posta  

Moderators

D: kayıt ücretin dekontu
E: eger turkçen yeterli değilse Tömer den alınacak türkçe sertifikasi( tömer sınavın ücreti 300 TL )

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

mithatak yazdı:
D: kayıt ücretin dekontu
E: eger turkçen yeterli değilse Tömer den alınacak türkçe sertifikasi( tömer sınavın ücreti 300 TL )

saogl kayit ücreti nerde bulcam ki ?

B yeterli olur mu ?

Profil E-posta  

Halloween yazdı:
yıllık 10000 TL lik bir geçim beyannı belgesi olduktan sonra sorun olmaz,hesabında 10000 TL olacak ve bu yeni bir hesap olmayacakmış,telefonda öyle demişlerdi.
Bu miktarı gösteren belge olmayınca kayıt esnasında sorun yaşarsın,bunu mutlaka istiyoruz dediler.
Kayıt olurken ist üni sağlık sigortası belgesi de istiyor.

valla yeni hesap falan öyle bişey demedi kimse , kimsenin illa bir banka hesabı olmasına gerek yokki, açarsın hesabını yatırırsın paranı gosterirsin dekontu...
ya zaten o telefonda bilgi veren adamların hiçbirşeyden haberi yok , oraya gittiğinizde kayıt esnasında kontrol ediyolar zaten , bir problem oldugunda geri gönderiyolardı, ben yeni açtım hesabı ve onun dekontunu gosterdim ve hersey tamam dedi kadın..o telefondaki memurların abartması sacmalası..

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2010 

KPSS sınavında sorular 3000 kişinin eline geçmiş! elden ele gezmiş,YÖK Başkanı konuştu.
Bence YÖS de çalışanlar hariç, konuları bilmedikleri halde kopya çekenler oldu,ben bu konuda YÖK'e yazdım ve Adalet Bakanlığına da dilekçe yazacağım,full yapanların kağıtları incelenmesini talep edeceğim,bu sene o kişilerin sonuçları iptal olabilir aynı KPSS de olduğu gibi.Bu işi peşini bırakmayacagım,bilginiz olsun.

Herkes koyun gibi,uyuyor.Hem ağlıyorsunuz ne olacak halimiz diye hem hiçbirşey yapmıyorsunuz,akıllı insanın yapacağı birşey mi bu?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 31 Ağu 2010 

akıllı insan sınav yapıldıktan 3 ay sonramı harekete gecer? buyur basvur nereye basvuracaksan, cevap alırsan bizide haberdar et bakalım

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 31 Ağu 2010 
Moderators

Haksız yere kayıt olanların kayıtları iptal olabilir eğer kopya çektiyseler. Türkiyede ne olacağı belli olmaz,YÖS sınavı kaltığına göre herşey olabilir artık,her gün yeni bir haberle uyanabiliriz arkadaşlar,ben artık şaşırmıyorum.
ÖSYM Başkanı istifa edecekmiş,YÖK Başkanı bu tür şeylerin üstüne gidecekmiş şeklinde haberler var bütün gazetelerde kaç gündür.Eğer varsa bir usülsüzlük aynı kpss de atanan öğretmenlerin ataması iptal edildiği gibi kayıt olanların da kayıtlarını iptal ederler.
Kayıt olmuş olmak bir garanti değil.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 Eyl 2010 
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
a) Lise Diplomasının aslı ile Türk liselerinden alınan diplomalara denk
olduğunu gösteren ve T.C Milli Eğitim Bakanlığından ya da
ülkelerindeki T.C. Büyükelçiliğinden alınabilecek “Denklik Belgesi”,
b) Not Belgesinin aslı ve Türkçe’ye çevrilmiş onaylı örneği,
c) Sınav sonuç belgesinin aslı,
d) Katkı payı/öğrenim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge (Ücret öğrenci
numarası ile yatırılacak olup, öğrenci numarası Fakülte/Yüksekokula
kayıt esnasında alınacaktır.)
e) Türkçe Dil Yeterlilik belgesinin aslı
f) 4 adet vesikalık fotoğraf
g) Öğrenim Meşruhatlı Vize (Emniyet Müdürlüğünden).

samsun degistirdi , sorum olacakti

katki payi , ilk ödenecek mi yoksa , kayitan sonra mi ödencek ? nokta D de
nokta G ne demek istiyor mavi kart yeter mi ?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 08 Eki 2010 
Moderators

Bu metinde yazanları herkes bir defa daha okumasını tavsiye ediyorum çünkü tam olarak anlamamış veya haberi olmayan kişiler var:

http://www.yok.gov.tr/content/blogcategory/222/43/

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 10 Eki 2010 

arkadaşLr size birşey sorucam
acaba yös 2011 Le ilgiLi bi biLginiz varmı?
yorumLarınızı okudum kafam iyice karıştı Lütfen yardımcı oLabiLirmisiniz :(

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 10 Eki 2010 
Moderators

Madur olan,haksızlık yaşayan veya bir derdi olup yetkili makamlara anlatmak isteyenler aşağıda iletişim adreslerinin gerekirse hepsine dilekçelerini yazsınlar(email,fax,mektup farketmez ama mektup ve fax daha etkili):

posta adresi:
T.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği 06689 Çankaya, Ankara
Santral
Tel : 0 (312) 470 11 00

Talep ve Şikayetler İçin
Tel : 0 (312) 470 23 08 - Faks : 0 (312) 470 13 16
E-posta : cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr

http://www.tccb.gov.tr/sayfa/iletisim/c ... ina_yazin/

web adresi: http://www.tccb.gov.tr/sayfa/iletisim/
-------------------------------------

Başbakanlık http://www.basbakanlik.gov.tr
bimer@basbakanlik.gov.tr
ozelkalem@basbakanlik.gov.tr

---------------------------------

YOK fax:0312-2665153
YÖK başkanlık tel:0312-2987243
YÖK Eğitim müdürlüğü tel: 0312-2987802- 0312 298 7804

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 27 Eki 2010 

Bu sene yapılan YÖS sınavı ile ilgili yine şok bilgiler var,duyumlara göre bu sene YÖS soruları da satılmış,hatta iranlı öğrencilere!!! ( full yapanlar çok sayıda olduğunu hepimiz biliyoruz).

Diğer bilgi ise çift-vatandaş olan öğrencilerden yabancı öğrenci gibi bazı üniversitelere bu sene kayıt yaptırmışlar fakat üniversitelerden gelen bilgilere dayanarak şunu söylüyorum,tespit edildiğinde bu kişilerin kayıtları silinecek çünkü yaptıkları gayrı resmi işlemdir.

Bu iki konu ile ile hakkını aramak isteyenler danıştaya dava açabilirler, ıspat olmasada en azından full yapanların soru kitapçıkları incelenir,kpss sınavında olduğu gibi ÖYSM nin bilgisayarları incelendiğinde soruların sınav öncesinde bazı kişilere gönderildiği tespit edilmişti, full yapanların kağıtları incelendiğinde ise onların soru kitapçıklarına hiç bir karalama veya işlem yapmadan doğrudan optik cevap kağıdını işaretledikleri tespit edilmiş. Hiç hesap yapmadan bir insan nasıl cevabı bulur :?: KPSS sınavına çok kişi katıldığı için onlar haklarını aldılar çünkü seslerini çıkardılar.
Sessiz kalırsanız 2011 de de aynı benzer şeyler olur ve yine madur olur herkes,inceleme talep edilebilir.

Admin2 tarafından duzenlendi : Tamamen kalın yazmayın !

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2010 
Admin
Kullanıcı avatarı

Halloween guzel bir konuya degmissin ama soyle bir sey var. Bu sene YÖS sinavinda full yapmak mumkundu. neden mi ??

IQ'yu goz kapali cozebilirdik, cok cok kolaydi hatta son 20 senede cikan IQ sorularin en kolaylariydi.

Matematikte ise Zor olan 3 veya 4 soru vardi, diger sorular Matematik calisanlari hepsinin cozebilecegi tarzdaydi. Zor olan o 3 4 sorunun uzerinde de duruldugunda onlar da cozulebilirdi ( nasilsa bol bol zaman vardi ). Yani bu sene bence sinavi sattiklari icin degil de 80 soruya 150 DK dan fazla verdikleri icin full yapan cok oldu .

Ama bu cift uyruklu vatandaslar var evet, gecen sene de olmustu, ondan onceki sene de olmustu ( hatta su anda 3. sinifta olan birini taniyorum, cift uyruklu ! Ama sikayet etsem ne ise yarar ki ?? sadece onun hayatini mahvetmis olacaktim, bu da yazık degil mi ona? Bu onlemi universiteye girdikten sonra degil de universiteye girmeden once almali OSYM !!!

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 07 Kas 2010 

2010 da olan sınavı bilemem ama bencede şikayet edilmemeli.sonuçta onların hayatlarından bize ne?o insanların hayatlarını yakmak olur.herkes kendisinden sorumlu sonuçta ve bunada biz karışamayız.sınava gelince bilemem çünkü bu sene ilk defa giriyorum ve daha neyin nasıl olucağını bile bilmiyorum.bu forumdan yardım istedim ama daha kimse yardımcı olmadı sanırım yanlış başlığın altına yazdığımdan dolayı.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 08 Kas 2010 
Admin
Kullanıcı avatarı

esenkilic yazdı:
2010 da olan sınavı bilemem ama bencede şikayet edilmemeli.sonuçta onların hayatlarından bize ne?o insanların hayatlarını yakmak olur.herkes kendisinden sorumlu sonuçta ve bunada biz karışamayız.sınava gelince bilemem çünkü bu sene ilk defa giriyorum ve daha neyin nasıl olucağını bile bilmiyorum.bu forumdan yardım istedim ama daha kimse yardımcı olmadı sanırım yanlış başlığın altına yazdığımdan dolayı.

Nerde yardim istedin ve yardim etmediler esen kilic?

Dogru yerde yardim isterseniz kesinlikle yardim edecek birileri vardir. :wink:

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2010 

gene bu sayfada istedim yardım.2011 yılındaki yös ün nasıl olucağı hakkında bilgi istemiştim

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 22 Kas 2010 
Moderators

Bence SAT sınavına da yoğunlaşmanızı öneririm çünkü bütün üniversiteler 2011 de SAT 'ı kabul edecek, kabul şartlarında YÖK ün sayfasında SAT sınavı yer alıyor bile.
Abitur ve SAT dan iyi puanınız varsa doğrudan başvurulabileceğini söylüyor üniversiteler. En azından bu sınavların içeriği ve yapısı belli halbuki üniversitelerin yapacağı sınav hakkında net bir şey yok,üniversitelere yazdık ama şu an hiçbirşey belli değil diye cevaplar geldi.Aralık ayındayız ve hala net cevap veren bir üniversite çıkmadı yapacakları sınav hakkında ama SAT ve Abitur ile alacakları kesin ve net.

Bilgi için : www.collegeboard.com

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2010 
Admin
Kullanıcı avatarı

esenkilic yazdı:
gene bu sayfada istedim yardım.2011 yılındaki yös ün nasıl olucağı hakkında bilgi istemiştim

biraz sabirli olun. hic bir soru yanitsiz kalmaz. belki yanlis bolumde konu acmistiniz.

veya konu acmadan once forumda gezin, mutlaka sizin soracaginiz soruyu sizden once onlarca kisi sormustur.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 30 Kas 2010 

CEVAP VERİP YARDIMCI OLDUĞUN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.ÇOK YARDIMCI OLDUN AMA SANIRIM BAZI ŞEYLER İÇİN BİRAZ GEÇ KALDIM ÇÜNKÜ BU SENE YÖS E HAZIRLANMAYA BAŞLADIM.KENDİMİ ONA ADAPTE ETMİŞTİM.VE BENİ EN ÇOKTA TEŞVİK EDEN DERSANEMDİ.AMA ŞUANDA ÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞTIMKİ.MARAMRA ÜNİVERSİTESİNDEN BAŞKA HİÇ BİR ÜNİVERSİTE NAPICAĞİNDAN EMİN DEĞİL.DEVLET ÜNİVERSİTELERİNİ ES GEÇMEYİ DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKÜ ÇOK FAZLA HARÇ PARASI İSTİYOLAR.VE BU NEDEN BÖYLE BUNUDA BİLMİYORUM.GEÇEN SENEDE HARÇ PARALARI BU KADAR YÜKSEKMİYDİ YABANCI ÖĞRENCİLER İÇİN?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 30 Kas 2010 

slm

bende bu sene yös sinavina girmek istiyorum ve bu üniversiteler
Marmara Üniversitesi: MYÖS
Anadolu Üniversitesi: AYÖS
Yıldız Teknik Üniversitesi: YÖGS
Maltepe Üniversitesi: MÜYÖS
Trakya Üniversitesi ve birkaci daha bu sinavla alacaklarmis...

Bide sen bu sinava nasil hazirlaniyorsun hangi kitaplarla ?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2010 

ben yös sınavına metropol yayınlarıyla hazırlanıyorum
evet yıldız teknık üniv belli oldu hatta sınavı 14 nisanda olucak 35 mat 35 geometri ve 10 ıq olucak.başvuru tarihleride 7-25 şubat arasında.

bazı bilgiler zor bulunuyo.eğer sende benimle bildiklerini paylaşırsan çok sevinirim. . .

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2010 

iyimis bende ondokuz mayis uni aradim onlarda ocak ta websitelerinde sinavin nerede olacagina aciklicaklarmis .Sen bu universitlerden hangisine ve hangi bölüme girmeyi düsünüyorsun ?

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 259 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: