Zaman: 22 May 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 259 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: ÜNİVERSİTELERE BAŞVURU İŞLEMLERİ
MesajGönderilme zamanı: 01 Haz 2010 
Kullanıcı avatarı

maha yazdı:
Arkadaşlar Kocaeli Univ diplom notu onemli mi acaba?

http://yos.kocaeli.edu.tr/
bi oku hepsini. ben bi göz attım ama lise düploması ortalaması görmedim.

ama yönetmeliklerinde
ogr.kou.edu.tr/koubs/bologna/yonetmelikler/11_yonetmelik.doc
en altta
Not : Değerlendirmeler : YÖS Sonucunun %65 ile Lise Diploma Notunun %35 nin ortalaması alınarak sıralama yapılmaktadir.
yaziyor...

En son Tundzhay tarafından 01 Haz 2010 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Profil E-posta  

Tundzhay yazdı:
maha yazdı:
Arkadaşlar Kocaeli Univ diplom notu onemli mi acaba?

http://yos.kocaeli.edu.tr/
bi oku hepsini. ben bi göz attım ama lise düploması ortalaması görmedim.

ins oyledır yaa ben cunku hıc calışmadım dıploma notum kotu gelcek hatta

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

http://yos.kocaeli.edu.tr/dosyalar/YOS-2010.doc
son yönetmelikte öyle birşey yazmıyor....

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2010 
Moderators

Önemli bir konu daha var, bir arkadaş dün aksam anlattı,ve bu konuyu öğrenci işlerine email ve fax ile bildirmek lazım çünkü her sene bir sürü kişi madur oluyor:

Geçen sene birçok kisi farklı bolumleri kazandı, kazananlar listesinde yer aldi, mesela uludag tıpı kazananların isimlerini bir arkadas takip etmis google'dan, kontenjan 8 kişiydi galiba, kazananlara baktim ve gordum ki baska universiteye kayıt yaptırmıslar çünkü bu kisiler 5-6 tane farklı universiteye basvurmuslar ( herkesin yaptigi gibi) ve Uludag Tıp kontenjanı o sekilde heba oldu diyor, ve bu kisiler uludag tıp a kayıt olmadıkları için baska kisilerin de hakkını yemis oldular! halbuki o bölüme sonradan kayıt yaptırmayanların yerine sırada bekleyen kim varsa o alınmalı veya öğrenci işleri duyuru yapabilir, adam kazaniyor kayıt yaptırmıyor ve kontenjan bosa gitmis oluyor. Bu çok ciddi bir konu, buna ogrenci isleri bir çare bulsun yazık oluyor bir sürü insana.yedek listedekiler de kayıt yaptırmamaya biliyor ...

Emaillerde ve faxlarda bu konuyu da dile getirelim, hepimizi ilgilendiriyor.dilekçe ornegini yazdım YÖS 2010 başlığı altına.

Not: ösym bir sürü fax almış puan düşürme konusunda,yani faxlar etkili oluyor.Yukarda bahsettiğim konu da bir dilekçe ornegi hazırlayalım ve öğrenci ilerine gönderelim, hepsinin email adresi var zaten herkeste.

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

haklısın. bazı üniversiteler ek yerleştirme açmadıkları için bir sürü bölüm boş kalıyor. özellikle de küçük şehirlerdeki üniler

Profil E-posta  

Moderators

ek kontenjan açsa da fark etmiyor ki, ek kontenjandan yerleşmeyen de oluyor, o boş kontenjan ne oluyor sonra? boşuna uçuyor ...

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2010 
Kullanıcı avatarı

evet aynisi 9 eylülede gecerli tipta kont. yarisi bile dolmadi, cukurova, gazi, erciyez uludag, atatürk, ... hicbirinde yedek diye birsey yok yazik ya onca ögrenciye

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 07 Haz 2010 

layla yazdı:
ya arkadaslar. ben 2008 de sınava gırdım.su anda okuyorum turkıyede.ama ben measj yazdım bana dedılerkı yos sonucu 21 sene gecerlı acaba yanlışlıkmı oldu nedı? gozlerıme ınanamıyorum.keskı ole olsa.. mesjı oldu gbı aktarıyorum sıze:):) belkı sız anlarsınızda banada anlatırısınız.

20 Mayıs 2010 18:58 tarihinde gulay azeri yazdı:

Hocam kusura bakmayın rahatsız eıdyorum.ben 2008 nısan ayında gırdım YOs sınavına acaba bu sene gecerlımı?yos sınavı ıkı sene gecerlı dıye bılıyorum..

Merhaba sonuçlar 21 yıl geçerlidir.
Başarılar

On Wed, 5/19/10, Metropol Dershaneleri <metropol@metropoldershaneleri.com> wrote:
From: Metropol Dershaneleri <metropol@metropoldershaneleri.com>
Subject: Re: Merhaba

Date: Wednesday, May 19, 2010, 12:38 AM

Merhaba geçen seneki 42 puanın bu sene hangi puana karşılık geldiğini henüz bilemiyoruz. Sonuçlar açıklandıktan sonra daha net konuşulabilir. Ama yinede az tercih edilen bir bölüm olduğu için girme ihtimaliniz yüksektir.
Başarılar

18 Mayıs 2010 17:41 tarihinde gulay azeri > yazdı:

Merhaba sonuçlar 21 yıl geçerlidir.
Başarılar

______________________________________Merhaba adreısnızı yos forumdan aldım.Oncelıkle rahatsız etdımcın ozur dılerım.ben beykent unıversıtesı mutercım tercumanlık okuyorum.2008 de yös sınavıyla geldım.
bolumumu degısmek ıstıyorum. zıhınsel engelıler ogretmenlıyı okumak ıstıyorum.
yos puanım 42 acaba bu puanla kabul ola bılırmıyım ıstanbul marmara unıversıtesı ataturk ozel eğıtım bolumu zuhınsel engelıler ogretmenlıgıne?
bı bılgınız varmı bu konuda? bıldım kadarıyla yos oyrencılerı bu bolume fazla bas vurmuyolar.ben cok ıstıyorum bu bolumde okumayı aılemın ısteyıyle tercumanlıgı tercıh etdım.ama su an hıc mutlu dıılım bolumumde. lutfen yardımcı olurmusunuz? onceden tesekku ederım.
Gulya

Merhaba, durumum seninki gibi benzer, şimdi Çukurova Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği 1.sınıfta bitirdim, Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliğine başvurmak istiyorum, acaba Çukurova Üniversitesi'nden tamamen çıkmam lazım mı?? Çukurova Üniversitesi'ndeki belgeler geri alabilir miyim yanı başvurmak için?? hem de okuduğum dersler tekrar okumam gerekiyor mu??? Bilenler bize yardımcı olursanız, sevinirim, teşekkürler!!! :D

Profil E-posta  

Özyeğin Üniversitesinde geçerli sinavlar ve diplomalar:

Afghanistan Afganistan Baccalauria 55%
    Albania Matura Shtetërore (Arnavutluk) Diploma not ortalaması, zorunlu konu sınavları ve başvurulan programla ilgili olmak üzere alınan seçmeli konu sınavlarının her birinden 10 out of min 6
    Algeria Baccalauréat (Cezayir) 14/20
    Algeria Diplôme de Bachelier de l'enseignement secondaire général (Cezayir) 14/20
    Argentina Titulo de Bachiller (Arjantin) 6 out of 10
    Armenia Hasunutian vkaiakan (attestat) (Ermenistan) 3 out of 5
    Australia Australian Capital Territory/ ACT Year 12 Certificate C
    Australia New South Wales: Higher School Certificate/ HSC and Record of Achievement (Avusturalya) C
    Australia Northern Territory Certificate of Education/ NTCE and Record of Achievement (Avusturalya) C
    Australia Queensland: Senior Certificate (Avusturalya) C
    Australia South Australian Certificate of Education/SACE and Record of Achievement (Avusturalya) C
    Australia Victorian Certificate of Education/VCE and Statement of Results (Avusturalya) C
    Australia Western Australia Certificate of Education (WACE) (Avusturalya) C
    Austria Matura Reifeprüfung (Avusturya) At most 3.5
    Azerbaijan Azerbaijan National Test (TQDK) Minimum 26 out of 100 for 2 required subjects for each program, 200/700 fro the I group and 250/700 for group II-IV
    Azerbaijan Azerbaijan Certificate of Complete Secondary Education 3 out of 5
    Bangladesh Higher Secondary School Certificate (HSC) (Bangladeş) 60 out of 100
    Belarus Atestat ab agul'naj sjarednjaj adukcii (Beyaz Rusya)
    Belarus Belorussian Central Testing Results Minimum 30 out of 100 for each test, in total minimum 300 out of 600
    Belarus Belorussian Diplom O Srednom Obrazavanitestatat 4 out of 5 point scale or 6 out of 10 point scale
    Belarus Belorussian Atestat 4 out of 5 point scale or 6 out of 10 point scale
    Belarus Attestat o (Obschem) Srednem Obrazovanii (Beyaz Rusya)
    Belgium Diploma van secundair onderwijs %50 or 10 out of 20 scale
    Belgium Certificat d'Enseignement Secondaire Supérieur %50 or 10 out of 20 scale
    Belgium Abschlusszeugnis der Oberstufe des Sekundarunterrichts %50 or 10 out of 20 scale
    Bolivia Diploma Grado 4 out of 7 point scale
    Bolivia Titulo de Bachiller en Humanidades 4 out of 7 point scale
    Bosnia Herzegovina Svjedocanstvo svjedozba o zavrsenom obrazovanju 3 out of 5 point scale
    Bosnia Herzegovina Diploma o zavrsenoj gimnaziji (1998-) 3 out of 5 point scale
    Bosnia Herzegovina Svjedozba o maturi 3 out of 5 point scale
    Bosnia Herzegovina Diploma o polozenom zavrsnom ispitu 3 out of 5 point scale
    Bosnia Herzegovina Diploma o polozenom ispitu 3 out of 5 point scale
    Bosnia Herzegovina Diploma o zavrsenoj srednjoj skoli (1992-) 3 out of 5 point scale
    Brazil Certificado de Ensino Médio 5 out of 10 point scale
    Bulgaria Dârzhaven Zrelosten Izpit -Bulgarian Matura 41 out of 100 for specific for each program subjects, or 4 out of 6 point scale
    Cameroon Diplôme de Bachelier de l'Enseignement du Second Degré (Kamerun) 12 out of 20 point scale
    Cameroon Baccalauréat de l'Enseignement Secondaire (Kamerun) 12 out of 20 point scale
    Cameroon Ameroon GCE Ordinary Level Examinations (Kamerun) 2 out of 4 for each subject
    Cameroon Cameroon GCE Advanced Level Examinations (Kamerun) 2 out of 4 for each subject
    Canada Provincial High School Graduation Diplomas (Kanada) 60% of high school diploma
    Chili Licencia de Ensenanza Media 5 out of 7 point scale
    Chili Licencia de Education Media 5 out of 7 point scale
    Chili Prueba de Selección Universitaria (PSU) 600 out of 850 points
    China Çin Halk Cumhuriyeti'nde yapılan üniversite giriş sınavında (Gaokao) 500 out of 750 for the specific for each program subjects
    Colombia Bachillerato (Kolombiya) 7,5 out of 10
    Colombia Diploma de Bachiller (Kolombiya) 7,5 out of 10
    Croatia Maturalna svjedodzba 3 out of 5
    Croatia Svjedodzba o zavrsenom srednjem obrazovanju 3 out of 5
    Croatia Svjedodzba o zavrsnom ispitu-maturi 3 out of 5
    Cuba Diploma de Bachiller en Ciencias y Letras 70 out of 100
    Cuba Título de Bachiller Certificado de Fin de Estudios Secundarias 70 out of 100
    Czech Republic Vysvedceni o maturitní zkousce 3.5 out of 5
    Czech Republic Maturitní zkouška 3.5 out of 5
    Czech Republic Maturita from gymnazium 3.5 out of 5
    Denmark Bevis for Studentereksamen (certificate of student examination) 8 out of 13
    Denmark Bevis for Hojere Forberedeiseseksamen 8 out of 13
    Denmark HF Higner preperatory examination 8 out of 13
    Dominic Republic Certificación (Pruebas Nacionales de Conclusion de la Educación Media) 70 out of 100
    Dominic Republic Diploma de Conclusión de la Educación Media 70 out of 100
    Dominic Republic Diploma Título de Bachiller General 70 out of 100
    Dominic Republic Certificado Oficial de Suficiencia en los Estudios Secondarios 70 out of 100
    Egypt Thanaweya A'ama (Mısır) 50/100
    Equator Bachillerato Título de Bachiller en Arte Ciencias ((Ekvator) 5/10 veya 12/20
    Equator Bachillerato Título de Bachiller Unico Integral. (Ekvator) 5/10 veya 12/20
    Estonia Gümnaasiumi Lõputunnistus (Estonya) 5 out of 3
    Estonia Riigieksamenitunnistus (Estonya) 5 out of 3
    Ethiopia Ethiopian Higher Education Entrance Examination (Etiyopya) 60/100
    Finland Studentexamensbetyg (Finlandiya) Cum Laude Approbatur 7 out of 4
    Finland Ylioppilastutkintotodistus (Finlandiya) Cum Laude Approbatur 7 out of 4
    France Fransız Bakaloryası (Baccalauréat général) 20 out of min 10 diploma notu
    Gambia West African Senior School Certificate Examination (WASSCE) (Gambiya) Biri İngilizce olmak üzere, min 5 konuda c6 veya daha iyi not
    Gambia General Certificate of Education (Gambiya) min biri başvurulan programla ilgili olmak üzere 3 konuda A seviyesinde puan
    Georgia Attestat o Srednem Obrazovanii (Gürcistan) 5 out of 3
    Georgia Sashualo Skolis Atestati (Gürcistan) 5 out of 3
    Germany ABİTUR Sınavı (Zeugnis der Allgemeinen Hochschulreife) (Almanya) en fazla 3.5
    Germany Zeugnis der Reife (Almanya) en fazla 3.5
    Great Britain General Certificate of Education (İngiltere) GCE min biri başvurulan programla ilgili olmak üzere, min 3 konuda A seviyesinde puan
    Greece Apolitírio Enaíou Lykeíou (Yunanistan) 12,5 / 20
    Guatemala Diploma de Bachiller en Ciencias y Letras (Guatemala) 70/100
    Honduras Bachillerato Titulo de Bachiller en Ciencias y Letras (Honduras) 61/100 veya 5 out of 3
    Hong Kong Hong Kong Certificate of Education Examination (HKCEE) + Hong Kong Advanced Level Examination (HKALE) Matematik ve İngilizce zorunlu olmak üzere min 3 konuda A-B seviyesinde puan veya 6 konuda A-D seviyesinde puan
    Hong Kong Hong Kong Certificate of Education Examination (HKCEE) + Hong Kong Advanced Supplementary Certificate (HKASC) Matematik ve İngilizce zorunlu olmak üzere min 3 konuda A-B seviyesinde puan veya 6 konuda A-D seviyesinde puan
    Hungary Gimnazium erettsegi bizonyitvany (Macaristan) 5 out of 3
    Iceland Stúdentspróf (İzlanda) 10 out of 5
    India All India Senior School Certificate (AISSC) (Hindistan) min %65
    India Indian School Certificate (ISC) (Hindistan) min %65
    Indonesia IJAZAH Sekolah Menengah Atas Madrasah (Endonezya) Cukup avarage 6/10
    International Uluslararası Bakalorya (IB) min 30
    International Avrupa Bakaloryası (European Baccalaureate) 0,6
    Iran İran Diplome Debirestan ve Pişdaneşgahi Diploma ve sınav notu 20 out of min 12
    Iraq Al-Edadiyah (Irak) 70/100
    Iraq Al-Idadiyah (Irak) 70/100
    Ireland Leaving Certificate (Established) (İrlanda) min 2’si Higher Level konularından olmak üzere min 6 konuda (Higher Level konuları için min C3 notu, diğer konular için min D3 notu)
    Israel Te'udat Bagrut (İsrail) 65/100 veya 7/10
    Italy Esame di Stato conclusivo dei corsi di studio di istruzione secondaria superior (İtalya) 60/100
    Italy Diploma di Maturitá (İtalya) 60/100
    Japan Kotogakko Sotsugyo Shomeisho (Japonya) 5 out of 3
    Kazakhstan Kazakhstan National University Test 120 out of min 80
    Kazakhstan Orta bilim turaly attestat (Kazakistan) 5 out of 3
    Kazakhstan Attestat o (obschem) Srednem Obrazovanii (Kazakistan) 5 out of 3
    Kenya Kenya Certificate of Secondary Education (KCSE) min 5 konuda 4 out of 2 (Konuların 4'ü İng,Mat,Doğa/Fizik Bilimleri ve Sosyal Bilimler)
    Korea Graduation Certificate) - Kore (Güney) 4 out of 2
    Korea Ilbankye Kodung Hakkyo (Academic High School Diploma Kore (Güney) 4 out of 2
    Kosovo Diplome per kryerjen e shkolles se mesme te pergjithshme – gjimnazin 3 out of 5
    Kosovo Diplome per kryerjen e shkolles se mesme te larte – gjimnazin 3 out of 5
    Kuwait Shahadat-al-thanawia-al-a'ama (Kuveyt) 70/100
    Kyrgyzstan Kyrgyzstan National Scholarship Test Math, critical thinking, reading and understanding, and grammar analyzing konularından oluşan main testing sonucu 245 out of min 114
    Kyrgyzstan Attestat o Srednem (Polinom) Obshchem Obrazovanii (Kırgızistan) 5 out of 3
    Latvia Brandos Atestatas (Maturita-certificate) (Litvanya) 10 out of 7
    Latvia Atestäts par visparejo vidëjo izglïtïbu (Letonya) 10 out of 7
    Lebanon Lübnan Bakaloryası (Baccalauréat Libanais Général) Scientific Stream dalından tüm derslerden alınan sınav notu ortalaması min %70
    Libya General Secondary Education Certificate (Libya) 70/100
    Luxemburg Lüksemburg Diplôme Diploma sahibi olmak
    Luxemburg Certificat de Fin d'Etudes Secondaires (Lüksemburg) Diploma sahibi olmak
    Macedonia Diploma za polozen zavrsen ispit (gimnazia) (Makedonya) 5 out of 3
    Macedonia Diplome per dhenien e provimit te pjekurise (Makedonya) 5 out of 3
    Macedonia Svidetelstvo za zavrseno sredno obrazovanie (Makedonya) 5 out of 3
    Malaysia Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (Malezya) en fazla C5-6
    Malta Malta Matriculation Certificate 64/100
    Mexico Certificado de Bachillerato General Unico (Meksika) 5'li skalada 6/10 4'lü skalada 7/10
    Moldova Diploma de absolvire a invatamintului mediu general (Moldova) başvurulan programla ilgili olmak üzere min iki sınavdan 10 out of min 7
    Moldova Atestat de studii medii de cultura generala (Moldova) başvurulan programla ilgili olmak üzere min iki sınavdan 10 out of min 7
    Moldova Atestat de maturitate (Moldova) başvurulan programla ilgili olmak üzere min iki sınavdan 10 out of min 7
    Moldova Diploma de Bacalaureat (Moldova) başvurulan programla ilgili olmak üzere min iki sınavdan 10 out of min 7
    Mongolia Moğolistan Ulusal Sınavı (Gerchilgee) min %75 veya 3/5
    Montenegro Diploma o Završenoj Srednjoj Školi (Karadağ) 5 out of 3
    Montenegro Svjedocanstvo o Zavrsenoj Srednjem Vaspranju (Karadağ) 5 out of 3
    Morocco Baccalauréat (Fas) 20 out of 12
    Morocco Baccalauréat de l'Enseignement Secondaire (Fas) 20 out of 12
    Netherlands Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs (VWO) (Hollanda) 10 out of 5
    New Zealand National Certificate Educational Achievement (Yeni Zellanda) Konuların 4'ü İngilizce, Matematik, Doğa/Fizik Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere min 5 konudan 3 / 4
    Nigeria West African Examinations Council Higher School Certificate (A-level) (Nijerya) min 3 konudan A-seviyesinde puan
    Norway Vitnemål videregående opplæring (Norveç) 6 out of 3
    Pakistan Higher Secondary School Certificate (HSSC) (Pakistan) min %65 ve 1 yıl üniversiteye hazırlık FSc
    Palestine Ürdün ve Filistin Tawjihi Scientific Stream dalından tüm derslerden alınan sınav notu ortalaması 100 out of min 80
    Peru Certificado Oficial de Estudios (Peru) 20 out of 12
    Peru Certificado de Educación Secundaria Común Completa (quinto) (Peru) 20 out of 12
    Philippines High School Diploma (kurso sa sekundarya) (Filipinler) 75/100
    Poland Swiadectwo Dojrzalosci (Polonya) %50 veya2/6
    Poland Matura (Polonya) %50 veya 3/6
    Portugal Diploma de estudos secundários (Portekiz) 14/20
    Portugal Certificado de Fim de Estudos Secondários (Portekiz) 14/20
    Portugal Cursos tecnológicos do ensino secundário (Portekiz) 14/20
    Portugal Diploma de Ensino Secundário from Cursos cientifico-humanisticos (Portekiz) 14/20
    Romania Romanian Diploma de Bacalaureat (Liceul teoretic) 10 out of min 7
    Russia Attestat o (Obschem) Srednem Obrazovanii (Beyaz Rusya)
    Russia Russian National Final School Exam – EGE Başvurulan programla ilgili olmak üzere dört sınavın herbirinden 100 out of min 42 ve toplam 400 out of 242
    Russia Attestat o Srednem Obrazovanii (Rusya) 5 out of 3
    Russia Attestat o Srednem (Polnom) Obshchem Obrazovanii (Rusya) 5 out of 3
    Saudi Arabia Suudi Arabistan Tawjihiyya 70/100
    Scotland Scottish Certificate of Secondary Education (İskoçya) Matematik ve bir dil konusu olmak üzere min 5 Scottish Higher Level konusundan min C notu; min 4 Scottish Higher Level konusundan A veya B notu (zorunlu)
    Scotland Scottish Qualifications Certificate (İskoçya) Matematik ve bir dil konusu olmak üzere min 5 Scottish Higher Level konusundan min C notu; min 4 Scottish Higher Level konusundan A veya B notu (zorunlu)
    Senegal Senegal Baccalauréat de l'Enseignement Secondaire (Série L and S) 20 out of 12
    Serbia Diploma o polozenom zavrsnom ispitu (Sırbistan) 5 out of 3
    Serbia Diploma o Završenoj Srednjoj Školi (Sırbistan) 5 out of 3
    Serbia Diploma o polozenom maturskom ispitu (Sırbistan) 5 out of 3
    Serbia Diploma o stecenom srednem obrazovanju (Sırbistan) 5 out of 3
    Singapore Singapore-Cambridge GCE A-level examination min 2 konuda A-seviyesinde puan + 2 AO-seviyesi veya 3 A-seviyesi konu + 1 AO-seviyesinde konu
    Slovakia Vysvedcenie o Maturitní Zkousce (Slovakya) 5 out of en fazla 3
    Slovakia Maturitní zkouška (Slovakya) 5 out of en fazla 3
    Slovakia Maturita from gymnazium (Slovakya) 5 out of en fazla 3
    Slovenia Maturitetno spricevalo (Matura) (Slovenya) 5 out of 3
    Slovenia Poklicna matura + maturitetni tecaj (Slovenya) 5 out of 3
    South Africa National Senior certificate(Güney Afrika) min 5 konuda 60/100
    South Africa Senior certificate(Güney Afrika) min 5 konuda 60/100
    Spain Título de Bachiller (İspanya) 10 out of 6
    Spain Bachillerato (Baccalaureate) (İspanya) 10 out of 6
    Sri Lanka Sri Lanka General Certificate of Education Advanced Level (A level) Matematik ve İngilizce konuları zorunlu olmak üzere min üç konudan "Credit"
    Sudan Sudan School Certificate 60/100 ve2 yıl yükseköğrenim veya eşdeğeri çalışma
    Sudan Higher Secondary School Certificate (Sudan) 60/100 ve2 yıl yükseköğrenim veya eşdeğeri çalışma
    Sudan The Secondary School Certificate (Sudan) 60/100 ve2 yıl yükseköğrenim veya eşdeğeri çalışma
    Sweden Slutbetyg from Gymnasieskolan (İsveç) 4 out of 2
    Sweden Avgångsbetyg from Gymnasieskolan (İsveç) 4 out of 2
    Switzerland Kantonale Maturitätszeugnisse (İsviçre) 5 out of 3
    Switzerland Eidgenössisches Berufsmaturitätszeugnis (İsviçre) 5 out of 3
    Switzerland Maturitätszeugnis (İsviçre) 5 out of 3
    Switzerland Certificat de Maturité (İsviçre) 5 out of 3
    Switzerland Attestato di Maturitá (İsviçre) 5 out of 3
    Syria Suriye Al-Shahada-Al Thanawiyya / Baccalauréat Scientific ve Literary Streams dallarından tüm derslerden alınan sınav notu ortalaması 240 out of min 185
    Tajikistan Attestat dar borai malimati miyona (Tacikistan) 5 out of 3
    Tanzania National Form VI Examination Certificate (Tanzanya) Matematik ve İngilizce zorunlu olmak üzere min 2 Principal seviyesi ve 1 Subsidiary seviye
    Tanzania Advanced Certificate of Secondary Education (ACSE) (A level) (Tanzanya) Matematik ve İngilizce zorunlu olmak üzere min 2 Principal seviyesi ve 1 Subsidiary seviye
    Thailand Matayom VI (M6) (Tayland) 75/100 veya 3/4
    Thailand Maw 6 (Tayland) 75/100 veya 3/4
    Tunis Baccalauréat de l'enseignement secondaire (Tunus) 20 out of 12
    Turkey Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) Temel Öğrenme Becerileri Testinden min 45
    Turkmenistan Attestat o Srednem Obrazovanii (Türkmenistan) 5 out of 3
    Uganda Uganda Certificate of Education (UCE) Matematik ve İngilizce zorunlu olmak üzere 6 konudan min 8 not
    Uganda Uganda Advanced Certificate of Education (UACE) Matematik ve İngilizce zorunlu olmak üzere 2 konudan min E notu
    Ukraine Ukrainian External Independent Testing - ZNO min ikisi başvurulan programla ilgili olmak üzere üç sınavdan 150/200
    Ukraine Atestat pro povnu zagal'nu srednju osvitu (Ukrayna) 12 out of 7
    Ukraine Attestat o Srednem (Polnom) Obshchem Obrazovanii (Ukrayna) 12 out of 7
    USA SAT (Scholastic Aptitude Test – Reasoning): Math ve Critical Reading Testleri 1600 out of min 1100 puan ve 800 out of min 600 Math puanı
    USA ACT (American College Testing) Math, Sicence Reasoning ve Composite için min 24 puan
    Uzbekistan Attestat o srednem brazovanii (Özbekistan) 5 out of 3
    Uzbekistan O'rta ma'lumot to'g'risida shahodatnoma (Özbekistan) 5 out of 3
    Venezuela Venezuela Bachillerato 13-15/20
    Venezuela Titulo de Bachiller (Venezuela) 13-15/20
    Vietnam Giay Chung Nhan Pho Thong Trung Hoc (provisional certificate) + admissions exam (Ky Thi Dai Hoc/Ky Thi Tuyen Vao Dai Hoc) (Vietnam) kha average 6-6,5 / 10
    Vietnam Bang Tu Tai Hai (baccalaureat II) (Vietnam) kha average 6-6,5 / 10
    Vietnam Bang Tot Nghiep Pho Thong Trung Hoc (certificate from secondary education), (Vietnam) kha average 6-6,5 / 10
    Zambia Zambia School Certificate İngilizce zorunlu olmak üzere 6 konudan "satisfactory" ve min 1 konudan "credit" almak; veya İngilizce zorunlu olmak üzere 5 konudan "satisfactory" ve min 2 konudan "credit" almak
    TÜBİTAK’ın tanıdığı ve katıldığı uluslararası bilim olimpiyatlarında altın, gümüş, bronz madalya,
    [list=]
[/list]

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

bu sene icin mi gecerli ?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2010 

Evet

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 11 Haz 2010 

arkadaslar bakın bu sayfadan ben takıp edıyorum basvuruları http://cagdasanaliz.com/yos2010.html

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 11 Haz 2010 
Kullanıcı avatarı

bende burdan :lol:
http://www.yossinavi.com/yosbasvuru2010.html

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2010 
Moderators

İstanbul Bilgi Üniversite'nde eğitim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrenci kabul kriterleri;

YÖS Temel Öğrenme Becerileri Sınavı : Min. 40 standart puan

YÖS SıNavını öğrenci herhangi bir şekilde kaçırdığı ya da Temel Öğrenme Becerileri Sınavından min. puanı alamadığı takdirde aşağıda blirtilen diğer sınav sonuçlarıyla başvuruda bulunabilir.

SAT 1(Scholastic Aptitude Test) : Min. 1000
ACT (National College Admission Examination) : Min. 21 puan
Abitur
Matura
Fransız Bakaloryası
GCE A Level Sertifikası (en az 2 ders)
Uluslararası Bakalorya (IB)
Ürdün ve Filistin'de yapılan Tevcihi(Tawjihi) Sınavı Sonuçları min. 70 puan
Lübnan'da yapılan Bakalorya (Baccalauerat Libanais) Sınavı Sonuçları min.50 puan
Gaokao, Çin Halk Cumhuriyet'inde yapılan Üniversite Giriş Sınavı Sonuçları min.450 puan
Suriye'de yapılan Al-Shahada-Al Thanawiyya Sınavı Sonuçları fen dalında min.170 puan ve dil alanında min.25 puan
İran'da yapılan Debirestan diploma min.15/20 puan ve Pisdanesgahi min.15/20puan

ÖNKAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR :

Başvuru Formu (Başvuru formunu başvuru sırasında doldurabilir yada mail olarak gönderebiliriz).
Sınav Sonuç Belgesi (YÖS ya da yukarıda belittiğim diğer sınav sonuçlarından herhangi biri)
Lise diplomasının onaylı örneği(aldığı dersleri ve notları gösteren transcript)

(Türkçe ya da İngizce tercüme )

Lise Denklik yazısı(okumuş olduğun lisenin Türkiye ‘deki liselere denk olduğunu belirtir belge) İl milli eğitim müdürlüğünden alınacak.

Pasaport fotokopisi
2 Adet Fotoğraf

Varsa, TOEFL IBT min 68

IELTS (min.5,5 puan)

İstanbul Bilgi Üniversitesi 2010-2011 yıllık eğitim ücreti yabancı uyruklu öğrenciler için 7500 $ ‘dır.

Profil E-posta  

.....

En son Nurdamlasi tarafından 01 Mar 2011 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

Nurdamlasi yazdı:
iyi aksamlar hayat memat sorusu gibi bir sey simdi soracagim konu benim icin :shock: :roll:

kayit yaptirdigimiz ünide abi karneyi gösteriyoruz ya, bu karne onlarda kaliyormu?
biliyorum biraz garip soru ama icerigi cok ciddi.....

Hatirladığım kadarıyla evet kalıyor.

Profil E-posta  

aquarius yazdı:
Nurdamlasi yazdı:
iyi aksamlar hayat memat sorusu gibi bir sey simdi soracagim konu benim icin :shock: :roll:

kayit yaptirdigimiz ünide abi karneyi gösteriyoruz ya, bu karne onlarda kaliyormu?
biliyorum biraz garip soru ama icerigi cok ciddi.....

Hatirladığım kadarıyla evet kalıyor.

tskler

En son Nurdamlasi tarafından 01 Mar 2011 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 16 Haz 2010 

postayla değil istnblda bnm yerme başksı uniye başvru ypblr mi blgelerimi teslim edeblr mi?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2010 
Kullanıcı avatarı

anastasia6 yazdı:
postayla değil istnblda bnm yerme başksı uniye başvru ypblr mi blgelerimi teslim edeblr mi?

Evet başvurabilir

Profil E-posta  

yaa basvurularda üzerinde posta pulu alici ismi yazilmis zarf demisler.iyide ben almanyadan EURO pullar yapistircam...o nasil olcak?türkiyede gecerli degil ki bunlar :roll:
bilen varsa bi cevap versin hayrina...LÜTFEN!! :?

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

bende ayni sorunu yasiyorum :x

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

betüs yazdı:
yaa basvurularda üzerinde posta pulu alici ismi yazilmis zarf demisler.iyide ben almanyadan EURO pullar yapistircam...o nasil olcak?türkiyede gecerli degil ki bunlar :roll:
bilen varsa bi cevap versin hayrina...LÜTFEN!! :?

Arkadaşlar inşallah kazanırsanız o pullar zarfa vuralarak size geri döncek.O yüzden hangi ülkedeyseniz o ülkenin pulunu kullanacaksınız.

Profil E-posta  

tesekkürler aquarius...baska bi sorum daha var
basvuru icin doldurmamiz gereken formlarda bi cok tercih yapabiliyoruz.bi formda tercihlerde hep ayni fak. ve bölümü tercih edersek??olurmu???bi bölümü cok isteyince yapabilirmiyiz?yani illa degisik tercihlerde bulunmak zorunlulugu yoktur herhalde

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

betüs yazdı:
tesekkürler aquarius...baska bi sorum daha var
basvuru icin doldurmamiz gereken formlarda bi cok tercih yapabiliyoruz.bi formda tercihlerde hep ayni fak. ve bölümü tercih edersek??olurmu???bi bölümü cok isteyince yapabilirmiyiz?yani illa degisik tercihlerde bulunmak zorunlulugu yoktur herhalde

Sizi çok iyi anlıyorum, ama kaş düzeltirken göz çıkarma durumunda kalırsınız.Yani şansınız azalır.

Profil E-posta  

anladm tesekkürler :!:

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 259 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: