Zaman: 22 May 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 492 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Yeni üyelerin tanışma forumu...
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2010 
Kullanıcı avatarı

Ben YÖS 2008 e girdm ve kazandm.ama suan Uni Karlsuhe de MaschinenBau okuyorum..
Almanya da olan arkadaslara soru ve bilgi alis-verisinde yardimci olabilirim...

En son DreD tarafından 02 Şub 2010 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2010 
Moderators

YÖK yeni açıklama yapmış:

http://www.yok.gov.tr/content/view/832/lang,tr_TR/

Dikkatli okuyun.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2010 
Kullanıcı avatarı

su an ankara hic dershaneye giden varmi ?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2010 
Moderators
Kullanıcı avatarı

3M!91 yazdı:
su an ankara hic dershaneye giden varmi ?

ben varim 8)

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2010 

Merhabalar benim adım Elodie 18 yaşındayım fransız vatandaşıyım geçen sene yös' e girdim fakat 47 puan aldığım için bu sene tekrar şansımı deneyeceğim. Bursada yaşıyorum

Profil E-posta  

Elodie yazdı:
Merhabalar benim adım Elodie 18 yaşındayım fransız vatandaşıyım geçen sene yös' e girdim fakat 47 puan aldığım için bu sene tekrar şansımı deneyeceğim. Bursada yaşıyorum

bonne chance, elonie!!!(umarim dogru yazdim :D )

Profil E-posta  

Yok Elodie :D Sağol

Profil E-posta  

Elodie yazdı:
Yok Elodie :D Sağol

ayyyy cok pardon tabiki Elodie.excusez-moi!!!

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2010 
Moderators

Yurt disindan ogrenci kabulü ile ilgili güncel kararların linkleri asagidadir, herkes bilmeyenleri bilgilendirsin.
( Les liens des deux décisions du YÖK concernant l'acceptation des étudiants de l'étranger se trouvent ci-dessous, veuillez informer ceux qui ne sont pas au courant des évolutions)
( Please find below the links concerning the 2 decisions referring the acceptation of the foreign student and please inform the others students)

http://www.yok.gov.tr/content/view/850/lang,tr_TR/

http://www.yok.gov.tr/content/view/848/lang,tr_TR/

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2010 
Moderators

Hasan18 isimli üyenin uyarılara rağmen uygun olmayan mesajlar yazmaya devam etmesi ve bir çok kişi rahatsız ettiği için üyeliği Admin tarafından silinmiştir.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2010 

mithatak yazdı:
Hasan18 isimli üyenin uyarılara rağmen uygun olmayan mesajlar yazmaya devam etmesi ve bir çok kişi rahatsız ettiği için üyeliği Admin tarafından silinmiştir.

oleeeyyy!!!sevinidigimi belirttim ama ayip mi oldu ne?neyse :D kim olursa olsun konu ne olursa olsun kimsenin hic kimseye hakaret etmeye hakki yok.özellikle böyle bi durumda insanlarin dahada fazla moralini bozmaya hic ama hic hakki yok :!: :wink:

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2010 
Kullanıcı avatarı

Merhaba arkadaşlar. ismim tuncay
2004 te yös e girdim. şu anda erciyes üni beslenme diyetetik son sınıftayım(bi sene uzadı okul çaktırmayın) bu sene yine girecem sınava. ama hiç test çözmedim.
elimde de hiç soru yok. eğer elinde örnek sorular varsa özellikkle genel yetenek ile göndere bilirmi bana acaba
teşekkürler

Profil E-posta  

metropol kendi bünyesinde internetten online sınav yapıyor. bikaçını ordan bulabilirsin heralde... geçen sene çıkmış sorulara da ösymin sitesinden bak istersen. aklıma bunlar geliyor..
bir de şey sormak istiyorum. : bölümünü mü beyenmiyorsun ? yani tekrar girme nedenin ne . çünkü geçen sene össden beslenme diyetetiği kazandım ama gitmedim. ve yös çü oldgun için herhangi bi ayırım söz konusu oldu mu ? çok mu soru sordum (:

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

bilgiler için teşekkür ederim bir göz atacam.

Bölümümü ve kayseriyi hiç istemeyerek tamamen babamın zoru ile geldim. puanım yüksekti diğer büyükşehirdeki güzel bölümler tutuyordu aslında. ama işte babam bölümü çok sevdi o yüzden.
ben açıkçası şimdi babama dua ediyorum beni zorla gönderdi diye. bölüm rahat. dersler zor değil. iş olanakları da bir hayli geniş. iyi bir maaşla iyi bir yerde iş bulmak diğer mesleklere göre daha kolay açıkçası.
yeniden girmemin sebebi ben aynı zamanda sporcuyum. ve fark ettim ki bizim bölümde sadece diyetle beslenmeyle ilgili bilgi veriyorlar. fiziksel aktivite spor hakkında pek bir bilgimiz yok. yani her hastaya yada zayıflamak isteyene git fitnesse takıl diyemeyiz. o yüzden spor konusunda daha fazla bilgi sahibi olmam için beden eğitimi spor yüksek okuluna başvurmayı düşünüyorum.
yabancı uyruklu olduğum için bir eksiklik hissetmedim. hatta artıları var. mesela kayseri@de bütün yabancı uyruklu öğrencilere belediye otobüsleri bedava :)
türklük belgesini aldığım için de harcı aynı verdiğimden bir sorun yok.
hocalarda yabancı olduğumdan aslında daha bir ilgililer.
o konuda için rahat olsun :)
eğer türkçen düzgünse seni yabancı olduğunu bile zannetmezler..

Profil E-posta  

hımm aslında konusmadan değil de tipten azçok anlasılıyor yabancı oldgum (:
ama kayserinin o otobüs meselesi çok iyimiş. herneyse umarım istediğin yer olur. zaten öyle havalarda uçmuyorsun tıp falan gibi, sizin ayrı bir de özel yetek sınavı oluyor okadar sanırım.
neyse teşekkür ederim bilgilerin için. ( ha bu arada forumun çözemediğiniz sorular kısmına da bak belki işine yarar) kolay gelsin.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 04 Nis 2010 
Kullanıcı avatarı

tekrardan teşekkür ederim. metropolün sitesinden deneme sorularına bakacam.
sana da başarılar. umarım istediğin yer seninde olur.

Profil E-posta  

Mesaj Başlığı: SeLam :)
MesajGönderilme zamanı: 13 Nis 2010 
Kullanıcı avatarı

SeLam :) Adım ßüşra Yunanistan uyrukLuyum fakat ßursada yaşıyorum . raßßim izin verirse ßu sene yös'e qircem.(yarışmacı arkadaşLara ßaşarıLar diLerim xD )

En son DamLass_ tarafından 22 Nis 2010 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Profil E-posta  

Mesaj Başlığı: Re: SeLam :)
MesajGönderilme zamanı: 20 Nis 2010 

...

En son Nurdamlasi tarafından 06 Nis 2011 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Profil E-posta  

Mesaj Başlığı: Re: SeLam :)

Nurdamlasi yazdı:
DamLass_ yazdı:
SeLam :) Adım ßüşra 16 yaşındayım Yunanistan uyrukLuyum fakat ßursada yaşıyorum . raßßim izin verirse ßu sene yös'e qircem.(yarışmacı arkadaşLara ßaşarıLar diLerim xD )

slm Büsra .)
cok sanslisin gercekten, oysam sansada inanmam, demekki nasipmis, cünkü yunan uyruklulara verilen katsayi daha yüksek, en azindan alman uyruklunun sinavina eklenen katsayidan
:cry:

cümlemize basarilar ins, :)

katsayı mı ? gerçekten eklenen bi katsayı mı var ?

Profil E-posta  

Moderators

Bence bir yanlış anlaşılma var,eklenen bir katsayı benim bildiğim kadarıyla.
Eğer bir uyruktan çok başvuru varsa o uyruktan olan kişiler kendi aralarında yarışıyorlar çünkü Üniversiteler her uyruk için bir % sınırlaması koymuşlar,yös kılavuzunda da bu belirtiliyor.

Bunun tercümesi şudur:

Örneğin azerbaycan, türkmenistan,iran veya alman vatandaşlarından çok başvuru olduğu için onların işi daha zor. Yunan vatandaşının şansı daha yüksek aynı bölüme başvurduysa.Örneğin,Azerbaycan uyruklu bir bölüme girmek için 70 alması gerekiyor Yunan uyruklu 65 ile rahat girer.

Profil E-posta  

uyruk avantajlarını az çok biliyorum . ama tam olarak anlattıgınız kadarını,,,yani eklenen bi katsayı olarak değil. ama klavuza baktım ( hızlıca okudum ) göremedim. yani % belirttikleri bölümünü.. herneyse ya gerek yok zaten hele bi alnımızın akıyla geçelim de şu sınavı daha var onlara. (:
teşekkürler.

Profil E-posta  

....

En son Nurdamlasi tarafından 06 Nis 2011 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2010 
Moderators

inan bilmiyorum, ben ilk defa böyle bir şey duyuyorum,diğer arkadaşların bu konuda bilgileri var mı bilmiyorum, araştırmak lazım.Bilmekde fayda var tabiki.

Profil E-posta  

Nurdamlasi yazdı:
mithatak yazdı:
Bence bir yanlış anlaşılma var,eklenen bir katsayı benim bildiğim kadarıyla.
Eğer bir uyruktan çok başvuru varsa o uyruktan olan kişiler kendi aralarında yarışıyorlar çünkü Üniversiteler her uyruk için bir % sınırlaması koymuşlar,yös kılavuzunda da bu belirtiliyor.

Bunun tercümesi şudur:

Örneğin azerbaycan, türkmenistan,iran veya alman vatandaşlarından çok başvuru olduğu için onların işi daha zor. Yunan vatandaşının şansı daha yüksek aynı bölüme başvurduysa.Örneğin,Azerbaycan uyruklu bir bölüme girmek için 70 alması gerekiyor Yunan uyruklu 65 ile rahat girer.

tabi oda var,
ama benim kastedigim , hani bizde 27,773 katsayisi varya, o yunanlarda daha yüksekmis......

ben zaten yunan vatandasi falan degilim illaki yanlis diyecekseniz deyin, ben duyduklarimi aktariyorum....

yok yanlış anlama... yanlış bilgi aktardığını ima etmedim. sadece ben de ilk defa duydum . ama evet arastırmak lazım . neyse gene de saol.

Profil E-posta  

bende bu katsayıdan haberdar değilim doğrusu, ama yunanlara böyle bi avantaj varsa içim rahatladı :P ama sanmıyorum yani, sadece bölüme başvururken gereken puan sayısında bir oynama oluyor çünkü her uyruktan 2 veya 3 kişi alındığı için basvuran çoğu aday bir anda eleniyor ve kontenjan dolması amacıyla puanı daha düşük olan kişi girebiliyor.. yinede boyle bişey varsada arastırılırsa güzel olur..

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 492 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: