Zaman: 22 May 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4840 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 194  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: YÖS 2010
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2010 
Moderators

sınav olmadı ki kayıt yaptıralim :) keşke öyle bir şey olsa, sınava girmeden kayıt süper olur vallah :lol:

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2010 

arkadaslar elbetteki univ kayitlarindan bahsetmiyorum. sinav kayitlarindan bahsediyorum. bi sitede ocak ayinda sinav kayitlaRININ baslayacagini okumustum. yosun sitesindede hala bu konuda bi aciklama yapilmadi. bir bilgisi olan varmi die sordum

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2010 
Moderators

www.osym.gov.tr den takip edilecek, bu konuda yetkili başka kurum yok,başkalarının söylediklerine itibar etmeyin.
YÖS sınavını ÖSYM düzenliyor,kuralları ve soruları onlar hazırlıyor.

Profil E-posta  

selam arkadaslar :wink: ... ben bisi sormak istiyorum.... ben seneyee yöse girmeyi düsünüyorum ve yös üniverstelerine söyle bi göz attim.. bende istanbulda tip okumak istiyorum.. daha dogrusu cerrahpasadaa. ama ben yös üniverstelerinde cerrahpasa tip fakultesini görmedim.. sadece instanbul üniverstesi yaziyor.. arkadaslar kafam karistii. yhaa ben tipi okumayii ooo kadaar istiyorumki.. bana birisii yardimci olabilirmi acaba. ben yöse giripte cerrahpasda okuya bilirmiyim?? :?

Profil E-posta  

cerrahpasa zaten istanbul üniversitesi bünyesinde bi tıp fakültesi. istanbul üniversitesi cerrahpasa tıp fakültesi olarak geçer ismi. bide öyle bak istersen :)
antalyadan birisi kazanmıştı orayı yösle. yani yösle girebilrsin merak etme.

Profil E-posta  

yhaa tabikide coook yardimci oldunuz... sizee cook tesekür ediyorum.. ohh bee rahatladim.. cok saolunn... cerrahpasa olmayacak diyee korkuyordumm :D :P

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 07 Oca 2010 
Moderators

geçen sene kazandım dedin? devam ediyormusun yoksa vaz mı geçtin?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 07 Oca 2010 
Kullanıcı avatarı

Geçen seneden kastım 2009 YÖS :)
Boğaziçine başvurmuştum ve burayı kazanınca cerrahpaşaya gitmedim.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2010 
Moderators

+ Japon uyruklu =) yani çok çok avantajlı bu açıdan=)

MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2010 

weird yazdı:

peki hangi şehirde hazırlandın.? antalya mı?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 09 Oca 2010 
Kullanıcı avatarı

manolya yazdı:
weird yazdı:

peki hangi şehirde hazırlandın.? antalya mı?

evet ve yös dershanesi yok :(

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 09 Oca 2010 

..

En son manolya tarafından 11 Oca 2010 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2010 
Moderators

arkadaşlar,burs alma hakkımız var mı Türkiyede okursak? yabancı uyruklulara burs veren kurumlar var mı?veya türk soylu yabancı uyruklulara burs veren kurumlar var mı?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2010 
Kullanıcı avatarı

Mavi kartlı, türk kökenli değilim.
Harçlar çoğu üniversitede normal ücretin 3katı oluyor. Boğaziçinde ise bu fark daha büyük, üniversitenin sitesinden bakabilirsin.
Hayır burs bulabileceğimizi zannetmiyorum çünkü zaten çoğu kurum koşullarından biri olarak TC vatandaşı olmayı şart koşmuş, eğer alan varsa bana da haber versin :D

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 12 Oca 2010 
Kullanıcı avatarı

http://www.cnnturk.com/2010/turkiye/01/ ... /559126.0/

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 13 Oca 2010 
Moderators

demirsmac yazdı:
http://www.cnnturk.com/2010/turkiye/01/12/meslek.yuksekokullarina.sinavsiz.giris.kalkabilir/559126.0/

şu haberde daha fazla bilgi var yeni sistem hakkında:

http://www.zaman.ro/ro/detaylar.do?load=detay&link=8928

Profil E-posta  

Haberlerin hepsini okudum. Daha 3 gun once ankaradan yetkili biri ile telefon gorusmesi yapmistim. Sinava basvuru tarihi icin. Gecen yil ki gibi ocak ayi icerisinde internet adresimizde gonderilmesi gereken dokumanlar yayinlanacak, herhangi bir sorununuz olursa tekrardan ulasin diye bir aciklama yapti. Boyle bir degisiklik olsaydi eminim ki bu konu hakkinda bilgilendirirlerdi. En azindan bu sene icinde gecerli olsaydi. Birde sole mantikli dusunmek gerekirsek, bu sinava girmek icin bri cok yabanci ogrenci su anda Ankara, istanbul, izmir gibi buyuk sehirlerimizde Metropol Dershanesine kayit yaptirdi. Yazdan beri haril haril bu sinava calisiyorlar. Turkiyedede sistem zor oturdugu icin, yumurta kapiya dayandigi sirada boyle bir degisikligin en azindan bu sene yapilacagi hic mantikli gelmiyor. Onlarca ogrenci bu konuda TC ye dava bile acabilir. O kadar dershane parasi odeniyor sinava hazirlaniyor sinava 3 ay kala sistem degisiyor. Su anda turkiyede bir cok Univdeki Rektorlerle gorusme halindeyim. Onlarinda bu konu hakkinda bir bilgisi olmadigini ogrendim. Bu senede diger seneler gibi olacakmis. Fakat hala aramalarim dwm ediyor. Yeni bir gelisme olursa bunuda sizinle paylasabilrim. Umarim bu yil bole bir degisiklik olmaz :( Genede turkiyenn sagi solu belli olmaz :S

Profil E-posta  

Madde 1: Siz kimsiniz, açıklarsanız seviniriz çünkü rektörlerle görüşme halindeyim demişsiniz, öyle herkes bir anda rektörlerle görüşemez, resmi bi göreviniz mi var acaba.

ikincisi sınav bu sene kalkmayacak, üçüncüsü tabiki rektörlerin haberi olmaz çünkü YÖK ün kendi kendine çıkardığı bir durum bu.

Profil E-posta  

Moderators

Ama çok yeni, 12-13 ocak tarihli bir haber!
YÖS ün tamamen kalkacagını ben de sanmıyorum ama esneklik getirelecek bence, universitelerin inisyatifine bırakacakmış.21 ocakta karara bağlanacagı soyleniyor.
Rektörlerle kim görüşüyorsa sorsun madem,ama onların bile daha haberi yoktur.
Bir insan dershaneye kayıt yaptrdı evet, isteyen yine girer bence YÖS e ama YÖS e giremden de direlt kayıt yaptıranlar olacak kanatimce.Yıurt dışında aldıkları diplomalarla direkt kayıt yaptıracaklar.YÖS sınavına katılan fazla insan olmaz artık.

Profil E-posta  

Hayir resmi bir gorevim yok, fakat resmi gorevde olan tanidiklarim var. Onlarla gorustum ve su an icin boyle bir durumun olmadigini soylediler. Gerci 21 ocakta karara baglanacak deniyor. 21 ocagi beklemekten baska cagre yok gibi gorunuyor su dakikada. Dediginiz gibi, YOK un cikardigi bi karar. Fakat bu karar ister istemez universitelerin rektorluklerinide baglar :)

Kisisel fikrim, bu sistemin bu sene uygulanma olasiliginin cok dusuk olacagidir. Bu sistem ustunde uzun suredir calistiklarini yazmislar gazetede, bu resmi adim (mantik cercevesi icinde dusunecek olursam) gecen yil sinavdan sonra atilmis olmaliydi. Yarica OSYM sitesinde sinav tarihi bile aciklanmisken, bu sene sinavin kaldirilma durumunun olacagini dusunmuyorum. Tabiki benim kisisel fikrim, zaman neler gosterir bilemeyiz...

Profil E-posta  

.

En son manolya tarafından 11 Mar 2010 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2010 

arkadaslar ÖSYMnin resmi sitesinde sol tarafdaki 2010 sinavlarin hepsinde ayni anda kilavuz cikmis, YÖS haric. Iki gün önce bunlarin hicbiri yoktu.
Bir degisiklik geliyor hadi hayirlisi......

Profil E-posta  

Moderators

Kılavuzların çıkmaması bu değişikliğin habercisi. Kılavuzlar çıktıktan sonra değişiklik yapamazlardı.
Arkadaşlar lütfen sağduyulu ve pozitif olalım. YÖK bu değişikliği bizim lehimize yapıyor ve inşallah öyledir :) Bu kişiler hukukçu, dolayısıyla kimsenin hakkını yemezler diye düşünüyorum. Ocak sonunu bekleyelim görelim.Ne desek yalan şu an.Daha kolay ve daha adil bir giriş sistemi üzerine çalışılıyormuş,amaçları da yab uyruklu öğrenci sayısını arttırmak, bu ne demektir? Daha kolay bir sınav ve kapının biraz daha aralanması ve üni kontenjanların arttırılması. Benim aklıma başka bir şey gelmiyor.Bir çok özel mesaj gönderen arkadaşlar var,ben de şu an sizin gibi haberleri okudum ve bekliyorum,sizden daha fazla bilgiye sahip değilim.
İnşallah hepimiz için hayırlı olur diyorum.Herkese başarılar.

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

dersanede olan ve hocalariyla konusan varmi ögretmenler ne düsünüyor birsey biliyorlarmi ama kaldirilmaz sinav olamaz belki daha cok zamanmi verirler ne olur bilmem

Profil E-posta  

Bir Sorum Daha Olacak.
Ben Bu Sene Realschule'yi Tamamladiktan Sonra Türkiye'de Lise Okuyacagim. 2 Sene Okuduktan Sonra Yani Lise Diplomami Türkiye'de Aldiktan Sonra YÖS'e Girebilirmiyim?
Simdiden Tesekkürler :)

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4840 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 194  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: