Zaman: 22 May 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4840 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 194  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: YÖS 2010
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2009 

s.a arkadşlr! yöse sadece ankara'da girilmiyo deil mi;okuduklarımdan bunu anlıyorum da acaba sınav merkezlerinin başka nereler olduğunu nerden öğrenebilirim....bu arada 2010 da sınava gircek bütün herkese başarılar dilerim!

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2009 

esperanza yazdı:
s.a arkadşlr! yöse sadece ankara'da girilmiyo deil mi;okuduklarımdan bunu anlıyorum da acaba sınav merkezlerinin başka nereler olduğunu nerden öğrenebilirim....bu arada 2010 da sınava gircek bütün herkese başarılar dilerim!

sen nerden girmek istedigini söylersen sanirim daha rahat yardimci olunabilir.cünkü cok ülke var

Profil E-posta  

Moderators

Bir çok ülke var,eski sınav kılavuzlarına ulaşırsan internetden o zaman görebilirsin ama bu sene güncellenebilir...

Profil E-posta  

betüş ve mithatak yardımlarnzdan ötürü çok teşkkr erdm :wink: ankarada girmye karar verdm sınava hayırlısı olur inş

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 24 Kas 2009 

Merhaba arkadaslar,

Ben danimarkadan ayten. Bende bu yil yos ile turkiyeye gelmeyi dusunuyorum. Yanliz yiginla sorum var yanit bekleyen. Ben danimarkada 2. sinif insaat muh. okurken okulumu bazi nedenler dolayi birakip turkiyeye gelmem gerekti. Bu nedenle bu sinava girecem. Fakat benim danimarkadan aldigim lise diplomasi turkiyenin aciktan lisesi gibi. Normal bir lise degil yani. Danimarka ve iskandinav ulkelerinde unive girmek icin sinav yok biliyorsunuz. Sadece belli derslerin belli seviyede gecis belgesi gerekiyor. Bende danca,mat,fizik,kimya ve ingilizceyi en yuksek seviyede bitirme diplomam var. Yani bir lisede bu dersler en yuksek hangi seviyede olursa, diplomamda o var. Danimarka ve iskandinav ulkelerinde bu diploma ile istedigim her universiteye giris yapabilirim. Ama turkiyede denkligi olur mu onu bilmiyorum. Bu konuda yardimci olabilirmisiniz?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 24 Kas 2009 
Moderators

merhaba

Türkiye'de denklik konusu biraz sıkıntılı, en doğru bilgiyi YÖK ( www.yok.gov.tr) den alabilirsin.Oranın denklik birimi ile görüşmende fayda var,telefon et ,rersmi mektup yaz bence. Türkiye'de en uzun süren şeyler bürokratik işlerdir bu arada.
Lise diploman Türkiyedeki lise diplomalarına eş değilse kabul edilmez.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2009 

bn 2009 yöse girdim 45.888 aldım yerleşemedim inş. bu sene olur ama çok korkuyorum yine olmazsa diye :(

Profil E-posta  

Moderators

geçen sene sorular kolay değildi ve ciddi zaman tüketiyordu çözmesi, çok zaman kaybettirici sorular vardı :( Zaman yetmedi. Bu sene böyle olursa işimiz zor gerçekten.
2010 da yapılacak YÖS ün içeriği ile ilgili umarım bir değişiklik yapılmaz...bir sürü söylenti dolaşıyor yine :(

Profil E-posta  

Moderators

Hiç bir değişiklik fln olmyck.Geçen seneki gibi olck herşey.

MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2009 

merhaba ben almanyada oturuyorum. bu sene YÖS'e girecegim. suan okuyorum 10. sinif yani son senem Realschule (Türkcesini bilmiyorum) 16 yasindayim. sorum; Ben o dedigim Okuldan yani (Realschuleden) mezunum ben simdi YÖS'E girsem sonra direk Türkiyede Üniversite okuyabiliyormuyum? ve YÖS'e son Kayit zamani ne zaman?

Simdiden cok Tesekkür ederim :)

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2009 
Kullanıcı avatarı

realschulabschluss lise ye denk deyil sanirim türkiyede orta okul oluyor fachhochschulreife olmasi gerek en az diye biliyorum ben

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2009 

demirsmac yazdı:
realschulabschluss lise ye denk deyil sanirim türkiyede orta okul oluyor fachhochschulreife olmasi gerek en az diye biliyorum ben

Ben YÖS'e girmek icin illa fachholschulreife mi olmasi gerekiyor? Eger öyle degilse Söyle bisey Olabilirmi; Ben YÖS'e girip türkiyede lise son okusam sonra uni oluyormu?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2009 
Moderators

lise mezunu olmadan ve lise diploması olmadan YÖS sınavına girilmiyor.
Hatta bazı üniversiteler YÖS puanın belli bir yüzdesini( %) alıyorlar ve liseyi bitirme not ortalamana ve belli derslerde aldıgın notlara bakıyorlar,onların da bir yüzdesini alıyorlar...bu uygulama git gide bir çok üniversiteye yaygınlaşıyor...lisedeki derslerimizi iyi çalışalım!

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2009 

[quote="mithatak"]lise mezunu olmadan ve lise diploması olmadan YÖS sınavına girilmiyor.
Hatta bazı üniversiteler YÖS puanın belli bir yüzdesini( %) alıyorlar ve liseyi bitirme not ortalamana ve belli derslerde aldıgın notlara bakıyorlar,onların da bir yüzdesini alıyorlar...bu uygulama git gide bir çok üniversiteye yaygınlaşıyor...lisedeki derslerimizi iyi çalışalım![/quot
elbette sinava girilebiliniyor sevgili mithat,ama sinav sonucu bi ise yaramiyor.cünkü lise diplomasi olmadigi icin hic bir üniversiteye kayit yaptiramiyor.tek problem bu!!!ama girip bi deneyeyim nasil oluyormus diye bakayim diyorsa sinav basvurusunu yapabilir.sinav basvurusunu yaparken lise diplomasi istenilmiyor ki

Profil E-posta  

Realschulenin 10. sınıf Türkiye de 11. sınıfa geçenler düzeyinde denklik alır ve 2 sene daha okuması gerekir, Açıköğretim lisesi, Akşam Lisesi veya dili Almanca olan Anadolu Liselerinden birinde bu 2 seneyi tamamlayabilir.

Profil E-posta  

Moderators

selam betus

evet YÖS sınavına girmek için lise diplomasi istenmiyor, üniversiteye basvuru ve kayıt esnasında isteniyor, o olmazsa kayıt yapmıyor üniversite.Basvuru esnasında da bazı üniversileler not dökümü istiyorlar ve hesaplıyorlar yös sınavından aldığı puanla birlikte bir ortalama yapıyorlar.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2009 

Bi Sorum Daha Olcak (:
Simdi Ben Realschule 10. Siniftaym ya ve buda Türkiyede 11. Sinifa Denk Geliyormus.
Ve Lise zaten 12. sinifa Kadarmis.
Yani orda 1 sene okumam gerek sonra lise diplomam oluyor dogru mu?
Eger Dogruysa Söyle Yapacagim;

Orda Lise son Okucam ama Bu Süre icinde Alman Vadandasligimdan Cikmicam. Lise son bittikten sonrada YÖS'e girecegim Türkiyede. Sonra Uni Yapmak istiyorum Oluyor mu bu?

Profil E-posta  

Moderators

Bilmiyorum:(( yanlı yönlendirmek istemem.
Eğer Almanyada güzel bir bölümü kazanma şansın varsa hiç değmez Türkiyede Üniversite okumaya,gerçekten söylüyorum, değmez, insan hayal kırıklığına ugrarsın.
İlle Türkiyeye dönmek istiyorsan, Üniversiteyi bitir öyle dön, o zaman istediğin yerde iş bulursun ve daha çabuk yönetici de olursun, Avrupadaki Üniversiteler etiket ...referans konumunda.
Ama ille Türkiyede Üni okumak istiyorum diyorsan yine de sen bilirsin.

Profil E-posta  

Börtelek- yazdı:
Bi Sorum Daha Olcak (:
Simdi Ben Realschule 10. Siniftaym ya ve buda Türkiyede 11. Sinifa Denk Geliyormus.
Ve Lise zaten 12. sinifa Kadarmis.
Yani orda 1 sene okumam gerek sonra lise diplomam oluyor dogru mu?
Eger Dogruysa Söyle Yapacagim;

Orda Lise son Okucam ama Bu Süre icinde Alman Vadandasligimdan Cikmicam. Lise son bittikten sonrada YÖS'e girecegim Türkiyede. Sonra Uni Yapmak istiyorum Oluyor mu bu?

güzel kardesim böyle olur ama daha kolay yolunu söyleyeyim mi sana?burda yani almanyada acikögretime yazilip ayni sekilde bi yil icinde lise mezunu olabilirsin.inan bana türkiyede okumak zannettigin kadar kolay degil yani almanyadaki okullarla asla ve asla kiyaslayamazsin cok daha farkli.yani bu bi yil icinde basarili olabilcegini mi düsünüyorsun?gercekten cok daha farkli ama kesinlikle seni yönlendirmek niyetinde degilim. burda acikögretimde okursan ne ailenden uzaklasirsin nede o kadar masraf olur ailene.umarim beni yanlis anlamazsin.asla kötülügün icin yazmiyorum bunlari.cok ama gercekten cok iyi düsün.türkiyede yasam zannettigin gibi kolay degil bi tanem.sevgilerimle

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2009 
Moderators

ben Türkiyeye döndüğüme pişman oldum:(( hiç bir şey umduğun gibi değil, evdeki hesaplar çarşıya uymadı, çok hayal kırıklığı yaşarsınız.

İnsanlar tutturmuş Türkiyede Üniversite okuyacağım diye, ya Türkiyedeki gençler Avrupadaki Üniversitelerde okuyabilmek için can atıyor, lise bitirdikten sonra çok giden var İsviçre, Almanya, Fransa, Italya, Beliçika ve ABD'ye ve yurt dışından gelip Türkiye'de okuyanlara şaşırıyorlar! Bunların kafasına birşey mi düştü diye soruyorlar ...

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 30 Ara 2009 

.

En son manolya tarafından 11 Mar 2010 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Profil E-posta  

Moderators

www.ekolhoca.com sitesini de takip et, güzel anlatılmış, ceometriyi oradan çalış bir de
Ünidersite vdc leri var, Bil IQ nun matematik cvd leri var onları satın alabilirsen bütün konuları güzel bir şekilde kavramış olursun ve güzel bir tekrar da olur( revision).

Profil E-posta  

Moderators

YÖS sınavı bu sene de sadece Ankara 'da mı olacak? diğer ilerde olmayacak mı? mesela istanbul?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 Oca 2010 

arkadaslar kayit yaptiran var mi? bu sene kayitlar nasi olcak?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2010 

aytenk yazdı:
ARKADASLAR, KAYD OLAN VAR MI???????????

ne kaydi arkadas??? sinav basvurusumu? ona daha var.ösym yakinda basvuru tarihini aciklar

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4840 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 194  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: