Zaman: 22 May 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4840 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 194  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: YÖS 2010
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2010 
Moderators

yeni bir açiklama daha var:

http://www.yok.gov.tr/content/view/848/lang,tr_TR/

Ne anlamamiz gerekiyor?

Profil E-posta  

mithatak yazdı:
yeni bir açiklama daha var:

http://www.yok.gov.tr/content/view/848/lang,tr_TR/

Ne anlamamiz gerekiyor?

Ben hic bir sey anlamadim :S YCS mi kalkiyor simdi?

"• Sınırlı sayıdaki programa yerleşme imkanı sağlayan YÇS’nin kaldırılarak bu öğrenci grubunun da faydalanabileceği bir sistem oluşturulmasının yararlı olacağı"

"ortaöğretiminin tamamını Türkiye ve KKTC hariç yurt dışında tamamlayan TC uyruklu adayların da başvuru yapabilmesine karar verilmiştir"

Yani simdi YÖS sinavina cifte vatandaslar girebiliyor mu?

Profil E-posta  

Moderators

İki kararı da okuduktan sonra şöyle bir sonuç çıkıyor:

YÖK bu kararı Türkiyede öss ye giren öğrencilerin motivasyonun bozulduğunu ve yanlış anlaşıldığını düşenerek bir açıklama gereği duymuş ve ilk kararda sanki T.C uyruklu olup ortaöğretimini yurt dışında bitirince Türkiyedeki Üniversitelere doğrudan başvuracağı anlaşılmıs,halbuki öyle bir şey yok, bu durumda olanlar da YÖK ün belirleyeceği sınırlı kontenjanlara başvurduklarında kesin kabul edilmeyecekleri ve üniversitenin belirleyeceği kriterlere göre alım yapacağı hatta başvuru şartları tutsa bile kendi aralarında bir sıralamaya konuşacağından bahsediyor son kararda.

Dikkatli okumak lazım.

Profil E-posta  

Ben hala anlayamadim TC ve KKTC uyruklu Yös e girebiliyomu :?

Profil E-posta  

Sinava iki ay kadar bir zaman kalmis. Bu kadar da sacmalayabileceklerini sanmiyorum.

Profil E-posta  

aradim. bi sorun yok dediler. rahatladim ya :D
bi de:
sinava giris kimlikleri sinava bir ay kala dagitiliyomus. Yani 4. ayda elimize gecer herhalde..

Profil E-posta  

Moderators

T.C uyruklular YÖS e giremiyor anlamı çıkıyor bu kararda.

YÖS zaten yabancı uyruklular için.

Profil E-posta  

o zaman basvurumu nasil kabul ediyolar???

Profil E-posta  

Sagol aradigin icin meltem, ben de aradim ama kadin hic bir sey bilmiyordu. Giremiyecegimizi sanmiyorum hic.

Profil E-posta  

basvuru yapildiktan sonra bu kadar insanin basvurusunu geri cevircek halleri yok herhalde.

yös ün yabanci ögrenci sinavi oldugunu yazmis arkadas. bunu herkes biliyo, kilavuz ciktigi zaman ama tc ve kktc vatandasi da basvurabiliyodu.

Profil E-posta  

yök naptı bu sene böyle ya doğru düzgün bi açıklamasını yapamadı gitti tamam düşündükleri mantıklı bence de ama bide zamanlı olsa keşke.Bu açıklama 2010'dan sonra içindir bence bu sene başvuranların telaşlanmasına gerek yokturdur.YÖS yabancı öğrenci sınavı ama önemli olan yurt dışında okumuş olmak liseyi,tc vatandaşı olan birisi yurt dışında okumuşsa yabancıdan ne farkı var öss girse yabancı vatandaş gibi hiç bişey yapamıyacak onun için yös'e t.c vatandaşı olupta yurt dışında okuyanlarında girmesi mantıklı bence.

yoksa herşey başvuru paralarını almak içinmiydi :lol:

Profil E-posta  

Moderators

insanları maymuna çevirdiler, her açıklama oldugunda hop oturuyoruz hop kalkıyoruz, dönme dolabın içindeyiz sanki...bir şeyi bir kerede doğru yapmayı bilmeli insan...

ABD de bir vatandaş Obama ile telefonda konuşabiliyorken bir YÖK den bir yetkili ile bile doğru düzgün konuşamadık,telefona cevap veren sadece sekreterler!

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar zaten bu sene dil daha sonrasını kastediyor. bnm yazıdan anladığım kadarıyla türkiyedeki yabancıları değil yurt dışında okumuş olanları türk vaatandaşı bile olsa alıcaklar artık. ama türkiyede okumş olan yabancılar sınava alınmayacak ben burdan bunu anlarım. gerçi hoş sınavda olmayacak ama. yani üniversiteye gidebilme hakkı diyelim biz buna. yabancı olarak yurt dışında liseyi bitirmişler yararlanabilecek bundan artık

Profil E-posta  

mmeltemm yazdı:
basvuru yapildiktan sonra bu kadar insanin basvurusunu geri cevircek halleri yok herhalde.

yös ün yabanci ögrenci sinavi oldugunu yazmis arkadas. bunu herkes biliyo, kilavuz ciktigi zaman ama tc ve kktc vatandasi da basvurabiliyodu.

meltem, sen tc vatandası mısın ... anlamadım. şundan soruyorum :
eger çift uyrukluysan son çıkan duyuruya göre giremezsin sınava.
adamlar son çıkan duyuruda resmen : '' pardon yanlıslık yaptık öyle bişi yok demişler''
yanlış anlasılma olmasın... sen klavuzu bosver klavuzda ona bakılırsa tc vatandaslıgından çıkmıs olanlar giremiyor...
son karar :

b) Adaylardan

1) T.C uyruklu olanların, KKTC uyruklu olanların, uyruğundan birisi TC veya KKTC olan çift uyrukluların,

2) 2011 yılından itibaren Çift uyruklu iken TC veya KKTC vatandaşlığından çıkanlardan lise öğrenimlerinin tamamını Türkiye’de veya KKTC’de tamamlayanların,

3) T.C uyruklu olup lise öğrenimini KKTC’de tamamlayanların,

4) Türkiye’deki bir yükseköğretim kurumundan disiplin suçu nedeniyle çıkarma cezası alanların

başvurularının kabul edilmemesine,

Profil E-posta  

GyLsHn yazdı:
arkadaşlar zaten bu sene dil daha sonrasını kastediyor. bnm yazıdan anladığım kadarıyla türkiyedeki yabancıları değil yurt dışında okumuş olanları türk vaatandaşı bile olsa alıcaklar artık. ama türkiyede okumş olan yabancılar sınava alınmayacak ben burdan bunu anlarım. gerçi hoş sınavda olmayacak ama. yani üniversiteye gidebilme hakkı diyelim biz buna. yabancı olarak yurt dışında liseyi bitirmişler yararlanabilecek bundan artık

evet bende böyle anladım yurt dışında okuyan TC vatandaşıda olsa alınacak ama Türkiye'de okumuş yabancı vatandaş olsada alınmayacak doğru olanda bu bence eşitlik sağlanmış oluyor.
Ama bu karar bu sene için geçerli değil bence kimse moralini bozmasın başvurular yapıldıktan sonra değişme olmaz kimseyi madur etmezler diye düşünüyorum inş öyledir

Profil E-posta  

Moderators

üzülerek ve utanarak söylüyorum, şimdi anladım neden insanlar Romenyaya, Bulgaristana,Avusturyaya,Danimarkaya üniversite okumak için gidiyor.

Türkiyede ciddi bir statüko var, hayatın her safhasında, en önemli konu ise insanlar sizi anlamak istemiyor,işine gelmiyor,klaylaştırmak yerine zorlaştırmak var,insanlar iş yapmak istemiyorlar, faydalı yönetici veya liderleri Türkiyede trafik kazalarında kaybetti! Türkiyenin önemli beyin damarlarını malesef tıkadılar ve o günden beri halk sürünüyor, gençlik sürünüyor, okuyan da okumayan da, mezun olan iş bulamıyor,çalışan memnun değil, hakkını alamıyor.
İnsana ve bilgiye değer veren bir sistem ve yapı Türkiyede yok.
Yurt dışına Türkiyeden giden kişilerin en çok söylediği şey şu: bize burada insan olarak değer veriyorlar, kendimizi önemli hissediyoruz,bilgiye değer veriyorlar!

--------------------------------------------------------------------

Türkiyede, resmi bir dairede soru soruyorsun insanın yüzüne tuhaf tuhaf bakıyorlar ölmüş balık gözleri ile, donuk,anlamsız ve hiç birşeyden anlamayan bir bakış...

Başkasına yönlendirirler güya o daha iyi anlıyor diye ama onun da zeka düzeyi çok düşük olduğu için sen daha sorunu sormadan "sen kimsin" edasıyla bakar yüzüne aptal aptal ve başından def eder...bu tip durumlarla karşılaşan binlerce öğrenci var.
Sen o anda ben acaba küfür mü ettim diye düşünürsün.
Üniversiteye kayıt olursun, eğer öğrenci işlerine işin düştüyse yandın!, kül oldun!
Allah düşürmesin kimseyi, %90 resmen köpek muamelesi görürsün çünkü oradaki memurlar alışmışlar rahata,uzun çay molalarına,dedikodu yapmaya,hangi mağazadan hangi giysiyi aldığını anlatmaya, tembellik diz boyu...ee tabi sen gelip soru sorduğunda ona cevap vermek zor gelir, başından bir an önce nasıl def edeceğini düşünür.

Genel memur zihniyeti malesef böyle Türkiyedeki resmi dairelerde.....bunları hergün yaşıyoruz hep birlikte....

not: yurt dışındaki konsolosluklarda da farklı bir muamele yok, bu zihniyet ve aşağılık kompleksi virüs gibi yayılmış durumda

Profil E-posta  

manolya yazdı:
mmeltemm yazdı:

meltem, sen tc vatandası mısın ... anlamadım. şundan soruyorum :
eger çift uyrukluysan son çıkan duyuruya göre giremezsin sınava.
adamlar son çıkan duyuruda resmen : '' pardon yanlıslık yaptık öyle bişi yok demişler''
yanlış anlasılma olmasın... sen klavuzu bosver klavuzda ona bakılırsa tc vatandaslıgından çıkmıs olanlar giremiyor...
son karar :

b) Adaylardan

1) T.C uyruklu olanların, KKTC uyruklu olanların, uyruğundan birisi TC veya KKTC olan çift uyrukluların,

2) 2011 yılından itibaren Çift uyruklu iken TC veya KKTC vatandaşlığından çıkanlardan lise öğrenimlerinin tamamını Türkiye’de veya KKTC’de tamamlayanların,

3) T.C uyruklu olup lise öğrenimini KKTC’de tamamlayanların,

4) Türkiye’deki bir yükseköğretim kurumundan disiplin suçu nedeniyle çıkarma cezası alanların

başvurularının kabul edilmemesine,

tamam girmiyorum yaa, calismiyorumda sinava, tek ben deilim ayrica bu durumda olan... tc vatandasiyim evet..

moral sifir.. herkese basarilar..

Profil E-posta  

arkadasim kusura bakma ama sen ne diyecegini sasirmissin aslinda.
yazik yani düsünceye bak. al bos kontenjanlar senin olsun, kolaysa hepsine yerles madem cok seviniyosun. Sana bu duruma üzül diyende olmadi zaten. Sinav giris kartlari geldiginde de gör bakalim, tc vatandaslari gercekten girebilebiliyomu giremiyomu. Sordum sorusturdum arkadasim. Konsolosluk ve Ösym de yalan söylicek degil herhalde. TC ve KKTC vatandaslari da üzülmesin, hic bir sorun cikmayacak. Degerli arkadasim sana diyorumki: Cok erken sevinme..

Profil E-posta  

Hasan;
Baskalarinin uzuntusu seni sevindiriyorsa bir doktora gitmeni tavsiye ediyorum. Aslinda daha uzun bir seyler yazicaktim da neyse, senin gibi insanlari onemsememeyi ogrendim. Zavalli hayatinda sana basarilar.

Komik olan yan su ki asil bu sinava girememesi gereken kisiler liseyi Turkiye'de okuyanlar. "Yabanci" olmayi ben de biliyorum evet. Vatandasliktan cikmak cok kolay. Insanlarda biraz mantik olsa..

Profil E-posta  

Kesinlikle katiliyorum kardesim. OSYM yi aradim, bu karar bizim sitemizde yayinlanmadigi surece boyle bir karar soz konusu degildir dediler. Morallerinizi bozmayin calismaya devam edin dediler. Hasana cvp olarak sunu soylemek istiyorum, biz yurt disinda okuduk cifte vatandasiz, turkiyede okumak istiyoruz, oss ye mi gircez? boyle biseyin mumkunati yok. Biz turkiyenin ne tarihini gormusuz ne cografyasini ne turk dili edebiyatini. Bizim gordugumuz egitim turkiyedeki egitimle alakasi yok. Turkiyedeki ogrenciler kazanamazken biz mi kazancaz? Elbette yos ile gircez, cifte vatandasiz sonucta. Ayrica turkiye ye giderken yabanci muamelesi goruyoruz. Simdi sinava gelince turkmu olduk?

Profil E-posta  

öyle bisey demedim. ösym ve konsolosluga sordum dedim.
arkadas senle tartismaya girmeye gerek yok. böle rahatliyosan yaz gitsin. kime ne. sonucu görürüz ne oluyomus..

Profil E-posta  

ya sen neden insanin moralini bozuyosun ki karar neyse o uygulanacak. Hosuna mi gidiyo insanlari strese sokmak?

Profil E-posta  

Deniz89 yazdı:
ya sen neden insanin moralini bozuyosun ki karar neyse o uygulanacak. Hosuna mi gidiyo insanlari strese sokmak?

ne kadar sacmalik. ayni sey onada yapilmis. birakin arkadasi kendi kendine. arkadas bosalacak kontenjan pesinde. birakin o strese girmesin. ne yaziyosa yazsin. o da böle tatmin oluyo demek.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2010 
Moderators

Hasan senin yazdıklarını ben talihsiz açıklama olarak değerlendiriyorum ve karşılıklı atışmalar devam ederse tüm yazışmaları silmek zorunda kalacağım.

Yurt dışında liseyi bitiren T.C uyruklu veya çift-vatandaş olan öğrenciler yabancı uyruklu öğrencilerden ne farkları var? yıllardır öss sınavına girmek zorunda kaldılar eğitim hayatlarında hiç test sistemine göre yetişmedikleri halde, bu adaletsizlik değil mi ? Ülkesine kesin dönüş yapan tüm T.C vatandaşı öğrenciler çok büyük hayal kırıklığına uğradılar yıllarca ve bundan sonra o insanların hakkını kimse iade edemez çünkü aradan yıllar geçti ve ne YÖK den ne de ÖSYM den muhatap bile bulamadılar.
Yıllardır dertlerini resmi kurumlara anlatmaya çalışıyorlar ama onları anlayacak ileri görüşlü ve çözüm bulmak isteyen yetkililer bulamadılar :(

Konu sen veya ben değil, hangi alanda bir haksızlık yapılıyorsa giderilsin, durumu incelemeden,anlamadan 2 satır açıklama yapmak kolay,basite kaçmaktır bu,bunu dağdaki çoban bile yapar! Esas marifet çözüm bulmaktır,kim hak ediyorsa o haktan o yararlansın,yurt dışında okumuş insanları durumları anlaşılmadan karar çıkartmak mantıklı değil. Önce incelenmesi gerekir, bildirilen maduriyetler okunmalı,insanları sıkıntılarını dinlemek lazım ki çözüm bulunabilsin.Kestirip atmak kolay yol.
Yiğitlik zor olana çözüm bulmaktır,gerçek liderlik de budur,adil kararlar çıkartmaktır yiğitlik. Bunu herkes başaramaz malesef.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2010 

Herkese merhaba...
Yabancı uyrukluyum, İstanbulda yaşadığıma rağmen yurt disindan basvuru yapıyormus gibi yapmıstım..Yani internet uzerinden. Sonra da cıktıyı Ankaraya kargoyla gondermistim. YOk u aradım dogru duzgun kimse bir sey demedi, acaba aynı durumda olan var mı ya da ne zaman basvuru kabul edilip edilmedigini acıklayacaklar?

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4840 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 194  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: