Zaman: 08 Şub 2012

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 37 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: YÖS PUAN HESAPLAMA İLE İLGİLİ GENEL KONULAR
MesajGönderilme zamanı: 07 Kas 2007 

Arkadaslar merhaba,
bende birkac aydir 2008 yilindaki YÖS' e hazirlanmaktayim.
Katsayi varmidir? ve orta ogretim ile nasil bir baglanti vardir?
Turkiyede Lise mezunu olmak gerekirmi?
lisede son yil sinifta kalma durumunda ne olur acaba?
Karne notuyla bir ilgisi varmidir'?
ve sectigimiz bolumler lisedeki bolumunla alakali olmalimidir?

biraz fazla soru oldu galiba.. ama biraz tedirginim bu konuda.
calisiyorum, hazirlaniyorum ama bilmedigim seyler cok !
simdiden tesekkurler !

Profil E-posta  

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 09 Kas 2007 
Kullanıcı avatarı

Katsayı bir önceki yıla bakarak hesaplanyo..her sene katsaı değişyo.Türkiyede lise mevzunu olaman gerekmez..Olduğun herhangi bir yabanci lisenin diplomasi içn denklik belgesi lazim.
Son yil sinifta kalirsan sinavi kazansan da üniversiteye giremiyon.Karne Notuyla bir ilgisi yok.
Lisedeki okuduğun bölüm hiç bir şekilde Üniversite etkileyemez..Fen okusanda üniverde tercümanliğa başvurabilyon..

Profil E-posta  

Mesaj Başlığı: Re: YÖS Katsayilari?
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2008 
Site Editörü
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar herkese merhaba, zamanım elverdiği ölçüde foruma girip sorularınızı cevaplamaya çalışıyorum. Ama ne yazık ki zamanım genelde çok elvermiyor... :(
Aşağıdaki kısa açıklamadan sonra forumu tarayıp sorularınıza cevaplar vermeye çalışacağım.
Sizden ricam şudur ki, bundan sonraki süreçte lütfen sorularınızı ve danışmak istediklerinizi bana özel mesajla gönderiniz; çünkü her bir forum başlığına ayrı ayrı girme ve her yazılanı teker teker okuma şansını her zaman bulamıyorum ve gözden kaçırdığım bir dizi şey olabiliyor.
Şimdiden herbirinize anlayışınız için teşekkür ediyorum.
Başarı dileklerimle...

E-mail 1: ufuktanergenel@metropoldershaneleri.com
E-mail 2: metropol@metropoldershaneleri.com

Web 1: http://www.metropoldershaneleri.com
Web 2: http://www.metropolyayinlari.com
Web 3: http://www.metropolegitimkurumlari.com

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2008 
Kullanıcı avatarı

sınavda 45 IQ , 30 Matematik ve 5 geometri sorusu war. :wink:

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2008 
Kullanıcı avatarı

bütün lise matematiği var zaten diğer konuda cevapladım :wink:

puan hesaplamak için metropolün ana sayfasındaki puan hesaplamayı kullan :wink:

http://www.onlinesinavlar.com/hesaplama_motoru.asp

yöste maksimum puan geçen sene 74,564 gibi bişeydi ama taban puanlarına göre değişir :wink:

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2008 
Kullanıcı avatarı

yös tabiki öss ye göre daha kolay bende matematik konu anlatımlı kitab var ve sana hangi konuların oldugunu yazdım başka bi konuda :wink:

1-)sayılar
2-)rasyonel sayılar
3-)köklü sayılar
4-)üslü sayılar
5-)oran - orantı
6-) polinomlar
7-)fonksiyonlar
8-)karmaşık sayılar
9-)türev
10-)integral
11-)logaritma
12-)matris
13-)limit
14-)1. ve 2. dereceden denklemler
15-)mutlak değer ve eşitsizlik
16-)çarpanlara ayırma
17-)trigonometri
18-)kümeler
19-)eşitsizlik ve mutlak değer
20-) tümevarım

:wink:

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2008 
Kullanıcı avatarı

bence değer çünkü matematik biliyorsan kesinlikle iyi bir puan alırsın ama çalışma izni falan onu nasıl ayarlarsın bilemiyorum :?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2008 

yaptigin ise bagli.egitimin degeri herkes icin farkli bu yüzden biz sadece fikrimizi söyleyebiliriz.ve bence deger.ama yinede sen bilirsin.bildigim kadariyla pembe kartin olsada calisma izni alman gerekecek vatandasliktan cikarsan eger

Profil E-posta  

Mesaj Başlığı: YÖS PUANLAMA SİSTEMİ
MesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2008 

merhaba arkadaslar,
bende bu sene Yös'e girecegim ve maalesef fazla zamanim olmadigi icin yeteri kadar calisamadim. Yös de bildiginiz gibi yanlis sorular toplam net i etkiliyor bu yüzden sizce bilmedigimiz sorulari bos birakmak mi yoksa herhangi bir şIk isaretlemek mi daha mantikli.
Yani bos birakmak yerine belki tutar diye bir şIk i isaretlesem bu benim puanimi cok mu etkiler?
sizin görüsleriniz nedir?

Profil E-posta  

Mesaj Başlığı: Re: Yös puan?
Kullanıcı avatarı

wallaha ne desem kı aynı durumdayım segılı arkadasımm :(

Profil E-posta  

Mesaj Başlığı: Re: Yös puan?

ben sahsen bos birakmaktan yanayim..
Tabii taktik meselesi.. herkes kendisi düsünüp karar vermeli...

Mesaj Başlığı: Re: Yös puanımı yanlış sorular etkiler mi?
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2008 

Bos bırakmak daha mantıklı sonucta kafadan atılan her isaret senin yapmis oldugun soruları eksiltecektir.Sedece yapabildigini isaretle.
Basarılar

Profil E-posta  

Mesaj Başlığı: Re: YÖS de Puan Hesaplama ve Katsayılar ile ilgili genel...
MesajGönderilme zamanı: 13 May 2008 
Site Editörü
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar herkese merhaba, öncelikle sınav sonuçları iyi ya da kötü olan ama özellikle de puanları düşük olan öğrencilere küçük bir bilgilendirmede bulunmak istiyorum, puanınız 40 puanın üzerinde olduğu sürece Türkiye'deki herhangi bir üniversitenin herhangi bir bölümüne girme ihtimaliniz devam etmektedir. Bu nedenledir ki, sınav sonuçları düşük olan öğrenciler lütfen morallerini bozmasınlar, doğru tercih yaptığınızda mutlaka sizlerinde girebilecekleri üniversiteler/bölümler olacaktır.

Gelelim 2008 YÖS sonuçlarının değerlendirilmesine;
YÖS 2008, son yıllardaki sınavlarla karşılaştırıldığında genel olarak homojen bir görüntü çizmektedir, YÖS 2007 ile içerik ve zorluk derecesi olarak benzerlik göstermekle beraber, YÖS 2008 deki soruların bazıları 2007 veya 2006 YÖS de olduğu gibi önceki yıllardaki Yabancı Öğrenci Sınavlarındaki sorulardan farklılık göstermiş; örneğin sınavın IQ testinde kısmen de olsa "farklı" denebilecek sorular ya da sınavın matematik testinde daha önceki yıllarda sorulmamış konulardan sorular sorulduğu tespit edilmiştir. Bu durum ise, başarılı bir hazırlık döneminden geçmemiş veya geçememiş öğrencilerin YÖS 2008 de zorlanmalarına sebep olmuştur.

YÖS 2008 in puanlama sistemi YÖS 2007 puanlama sistemi ile karşılaştırıldığında ise; herhangi bir adayın YÖS 2008 puanı hesaplanırken temel öğrenme becerileri testindeki toplam netinin çarpıldığı katsayı artmış (YÖS 2007 de 0,593 ile YÖS 2008 0,5984 ile çarpılmıştır) fakat bu çarpımın sonucu ile toplanan sayı değeri azalmıştır (YÖS 2007 toplanan sayı değeri 29.344, YÖS 2008 de toplanan sayı değeri 27.773). Adayların YÖS 2008 deki toplam puanlarıyla YÖS 2007 deki toplam puanları karşılaştırıldığında tüm net aralıkları için 1 - 1,5 puanlık düşüşler gözlemlenmiştir.

2007 ve 2008 YÖS max. ve min. puanlar;
YÖS 2008 sınavında max puan 75,6
YÖS 2007 sınavında max puan 76,7

YÖS 2008 sınavında min puan 27,7
YÖS 2007 sınavında min puan 29,3

YÖS 2008 de, baraj puanı olan 40 puanın alınması için yapılması gereken net 20,5 net olup 40.0402 puana denk gelmektedir.

NOT 1: YÖS 2008 e 7000 civarı öğrenci girmiştir.

NOT 2: YÖS 2008 sonuçlarına göre Metropol Dershaneleri YÖS Kursları öğrencisi olan iki öğrencimiz sınavın Temel Öğrenme Becerileri Testinde soruların tamamını doğru cevaplayarak 75,645 tam puan alarak YÖS 2008 1. liğini paylaşmışlardır. Ayrıca bu öğrencilerimizden bir tanesi sınavın Türkçe testinde de soruların tamamını doğru cevaplayarak 69.472 puanla aynı zamanda YÖS 2008 Türkçe testi birincisi de olmuştur. Öğrencilerimizden birisi Azerbaycan, diğeri İran vatandaşıdır.

YÖS 2008 de hangi nete kaç puan geldiğini hesaplamak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.
http://www.yosforum.com/yospuan.html

Sonuç olarak YÖS 2008 veya YÖS 2007 sonuçlarıyla üniversitelere yapılacak olan başvurularda, bazı üniversitelerin bölümlerine/fakültelerine başvurabilmek için sağlanması gereken ön koşullardan biri olan gerekli taban puan uygulaması büyük olasılıkla birçok üniversitede bu sene de devam edecektir.

Üniversite adaylarının YÖS 2008 sonuçlarındaki 1 - 1,5 puanlık düşüşlerin üniversitelerin başvurular için istedikleri taban puanlara yansıması, dolayısıyla üniversitelerin belirledikleri taban puanları 2007 başvuru taban puanlarına göre düşürmeleri beklenmemelidir.

Ve yine puanlardaki düşüşlerin 1 - 1,5 puan olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu durumun üniversitelere yerleşme açısından önemli farklılıklar yaratma olasılığı düşüktür.
Ek olarak, Ankara, İstanbul ve İzmir deki üniversitelerin ve birkaç üniversitenin dışında, bazı üniversitelerde de başvuru için sınav baraj puanının (40 puan) dışında herhangi bir taban puan istenmemektedir.

Tekrardan tüm üniversite adaylarına başarılı bir tercih ve başvuru dönemi diliyorum.

E-mail 1: ufuktanergenel@metropoldershaneleri.com
E-mail 2: metropol@metropoldershaneleri.com

Web 1: http://www.metropoldershaneleri.com
Web 2: http://www.metropolyayinlari.com
Web 3: http://www.metropolegitimkurumlari.com

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 15 May 2008 

Arkadaşlar,

2008 Katsayıları aşağıdaki gibidir:

TABAN PUAN: 27,7730 (Herkesin puanına eklenen ortak taban)

BİR SORUNUN DEĞERİ (KATSAYI): 0,5984

FULL PUAN: 75,645 (80 doğru cevabın puanı)

BARAJ PUANI NETİ: 20,75 Net (40 puan için gereken net)

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2008 

benim yös kağıdımda matematik ve iq farklı yazmıyor. nerden ogrenebilirim ben bunu?

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2008 
Kullanıcı avatarı

gunsel yazdı:
benim yös kağıdımda matematik ve iq farklı yazmıyor. nerden ogrenebilirim ben bunu?

maalesef ogrenemiyoruz..

Profil E-posta  

Mesaj Başlığı: Re: YÖS PUAN HESAPLAMA İLE İLGİLİ GENEL KONULAR
MesajGönderilme zamanı: 25 Ağu 2008 

arkadaslar ... ben suan lise 2deyim viyanada ticaret lisesinde okuyorum, .. son bi bucuk senem kaldi,, ve bitince bende yösse girmeyi düsünüyorum ama benim okudugum lisede matematik, fizik, kimya gibi dersler yok ,, yani matematigi orta okul disinda hic görmedim ve görmemis olucam .. bu bnm icin bi sorun olurmu ? yada bi kac ayda ögrenebilirmiyim?
Bide . . türkiyedeki astsubay meslek yüksek okuluna girmek istiorum bu okul icin kac puan tutturmam gerekior?
Ve son sorum .. acaba bu yöss dershaneleri almanya ve türkiye disindada yani avusturyada varmi ? yada tatillerde bi kac ayligina metropol dershanesine gitsem bnm icin faydasi olurmu?

Bnm sorularda biraz fazla oldu ama .. cvplayabilirseniz cok sevinirim, Tesekkürler

Profil E-posta  

Zeynep_ yös sinavina girebilmen için T.C vatandasligindan çikman gerekiyor bu da askeri okullara için sorun olur çünkü yanlis hatirlamiyorsam o okullara girebilmek için mutlaka T.C vatandasi olmak gerekiyor yani yösle pek mümkün degil galiba... :?

Profil E-posta  

ben cift vatandasim .. avusturya pasaportum var ayni zamanda t.c kimligim ?? :?

Profil E-posta  

Sinava girmek için TC vatandasligindan çikmak gerekiyor maalesef :?

Profil E-posta  

Kullanıcı avatarı

°-MüHüBe-° yazdı:
Zeynep_ yös sinavina girebilmen için T.C vatandasligindan çikman gerekiyor bu da askeri okullara için sorun olur çünkü yanlis hatirlamiyorsam o okullara girebilmek için mutlaka T.C vatandasi olmak gerekiyor yani yösle pek mümkün degil galiba... :?

evet arkadasim haklisin, benim bir arkadasim vardi yös'ye girmek istedi, ondan sonra askerlik tipa gülhane üniversitesine basvurmak istedi. ama böyle birsey malesef mümkün deil. yös'y girmek icin illa yabanci uyruklu olamn gerek, askerlik üniversitelerde veya meslek okullarda aksine illa T.C. vatandasligi istiyorlar.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 31 Eki 2008 

Ayrıca matematik çoookk büyük bir sorun teşkil edecek. Lakin 35 soru lise matematiğinden geliyor =)

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2008 
Kullanıcı avatarı

Sorular gerçekten basit, yeterki doğru şeylere çalışın. Eğer dershaneye gitme imkanınız varsa işte o zaman işiniz çok daha kolay olur. Ben malesef gidemedim, evde kendi kendime çalışmama ramen ist. üni hukuk kazandım. Ama gerçekten gece gündüz çalıştım 3 ay. Onun için dershaneye gidin , kesin başarırsınız.

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2009 
Kullanıcı avatarı

Ben T.C.deki her hangi bir universiteye girebilmek icin YOSu gecmem lazim oldugunu aralik ayinin sonunda ogrendim. :( Yaklasik 10 gunum YOS hakkinda bilgi edinmeye gitti. Ocagin ortalarinda Turkiyedeki kayinvalideme Metropol kitaplarini siparis ettim. 2 tane IQ soru bankalari kitabini buldu. Kitaplar bana ocagin 20lerinde geldi. Ordaki cozebildigim sorulari cozdum. Simdiyse diger 4 tane matematik ve geometri anlatimli cozumlu kitaplari bekliyorum. Zaman daraliyor bu arada. :cry: Zamanimi bosuna harcamayim diye bu forumu A-dan Z-ye kadar okuyorum, ayrica YOS icerigi bolumunu. Bence bu sene gecemem ben YOSu, yeteri kadar calismadigimdan dolayi ama neyse umit son ölür. Sansli olmak de onemli bu testte. Dogrusu matematikte de sakatim. Allah hepimizin yardimcisi olsun! :) Anlayamadigim sey budur. Ben hukuk bolumune girmek istiyorum, bu bildiginiz gibi humanitarium bir fakulte, matematik degil. Niye o zaman ben matematik cesit testi gecmem sarttir? Matematik bir bolume girmek isteyenler icin tamamdir... Adaletsizlik gibi geliyor bana... :lol:

Profil E-posta  

MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2009 

Adel yazdı:
Ben T.C.deki her hangi bir universiteye girebilmek icin YOSu gecmem lazim oldugunu aralik ayinin sonunda ogrendim. :( Yaklasik 10 gunum YOS hakkinda bilgi edinmeye gitti. Ocagin ortalarinda Turkiyedeki kayinvalideme Metropol kitaplarini siparis ettim. 2 tane IQ soru bankalari kitabini buldu. Kitaplar bana ocagin 20lerinde geldi. Ordaki cozebildigim sorulari cozdum. Simdiyse diger 4 tane matematik ve geometri anlatimli cozumlu kitaplari bekliyorum. Zaman daraliyor bu arada. :cry: Zamanimi bosuna harcamayim diye bu forumu A-dan Z-ye kadar okuyorum, ayrica YOS icerigi bolumunu. Bence bu sene gecemem ben YOSu, yeteri kadar calismadigimdan dolayi ama neyse umit son ölür. Sansli olmak de onemli bu testte. Dogrusu matematikte de sakatim. Allah hepimizin yardimcisi olsun! :) Anlayamadigim sey budur. Ben hukuk bolumune girmek istiyorum, bu bildiginiz gibi humanitarium bir fakulte, matematik degil. Niye o zaman ben matematik cesit testi gecmem sarttir? Matematik bir bolume girmek isteyenler icin tamamdir... Adaletsizlik gibi geliyor bana... :lol:

ooo sevgili Adel bunu sorgulayacak olursak yandıkk :D bu ülkede ingilizce öğretmenliği okumak için matematik yapmak zorundasın :wink: (öss için söyledim bunu) aynıı şeyleri yaşamışız bende aralığın sonunda öğrendim üstelik daha tc den çıkmak için bekliyorum :( (aralıkta müracat ettim) ama ben umutluyum şöyleki: yös ile biryere yerleşsen yani kayıt olsan bile seneye yös e girdiğin zaman puanın düşmüyor.öss ile biryere yerleştiğinde bi sonraki sene puan düşüyo biliyorsun..nereyi istediğine bağlı bence
yani hukuk ama hangi ünv.?bence ünv ye göre değişir şansın.ben 40 puan alsamda ii kötü biryere yerleşme taraftarıyım :mrgreen: nasılsa puan düşmüyor.Allah yardımcımız olsunn.. :)

Profil E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 37 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Geçiş yap: